Arhīva kalendārs

« April 2017 »
MonTueWedThuFriSatSun
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Trešdien, 5.aprīlī, tika apbalvoti konkursa “Drošākais uzņēmuma autoparks” laureāti. SIA “VTU Valmiera” kategorijā “Pasažieru pārvadātāji” ieguva sudraba novērtējumu. Tas apliecina spēju pārvaldīt uzņēmumu ilgtermiņā, rūpējoties gan par darbinieku prasmēm un zināšanām, gan kopējo satiksmes drošību.

Ikgadējā Latvijas mēroga konkursā žūrija analizē uzņēmuma iesaisti risku vadībā, cilvēkresursu vadību, uzņēmuma politiku un rīcību attiecībā uz ceļu satiksmes negadījumiem, to uzraudzību un vadību. Tāpat vērtēti autoparka raksturojoši parametri un tehniskais nodrošinājums.

SIA “VTU Valmiera” konkursā piedalījās ceturto gadu. “Drošība uz ceļa ir mūsu prioritāte un nopietns darbs ik dienu. Pārvadājot pasažierus, nav pieļaujama pavirša rīcība. Tas attiecas ne tikai uz autobusu vadītājiem, bet visiem uzņēmumā strādājošajiem. Jau trešo gadu organizējam mācības visiem uzņēmuma autobusu vadītājiem, lai pilnveidotu darbinieku teorētiskās un praktiskās iemaņas. Nodarbību tēmas noteiktas atbilstoši ikdienas situācijām, ar ko jāsaskaras autobusa vadītājam. Tāpat atjaunojam un pilnveidojam autobusu parku, domājot ne tikai par drošību, bet arī resursu taupīšanu. Atbalstām arī mūsu darbinieku piedalīšanos efektīvas braukšanas konkursos,” stāsta SIA “VTU Valmiera” valdes priekšsēdētājs Oskars Spurdziņš.

Konkursa dalībnieki tika vērtēti četrās kategorijās: pasažieru pārvadātāji, vietējie kravu pārvadātāji un speciālā pielietojuma autoparki, starptautiskie kravu pārvadātāji un zemāka riska autoparki. Konkursa žūrija vienprātīgi atzīst – šogad konkurence uzņēmumu vidū bijusi liela, un dalībnieki ar savu ikdienas autoparku pārvaldības politiku pierādījuši, ka kopēja satiksmes drošība ir kļuvusi par vienu no prioritātēm. Jāpiemin, ka konkursa norises laikā dalībnieki saņēma individuālu izvērtējumu un ieteikumus autoparku pārvaldīšanas uzlabojumiem nākotnē.

Kategorijā “Pasažieru pārvadātāji” augstāko novērtējumu saņēma SIA “Ventspils reiss”, AS “Nordeka”, AS “Talsu autotransports”, savukārt bronzas kategorija – SIA “Jelgavas autobusu parks”.

Gada balva “Drošākais uzņēmuma autoparks” ir stāsts par sociāli atbildīgiem uzņēmumiem, kuri savā ikdienas darbībā, pārvaldot autoparkus, pierāda, ka viņiem patiesi rūp kopējā satiksmes drošība. Konkurss tiek organizēts jau piekto gadu, un tā mērķis ir noskaidrot un godināt tos uzņēmumus Latvijā, kuri visprasmīgāk prot pārvaldīt savus autoparkus, rūpējoties par darbinieku prasmēm un zināšanām, sniedzot uzņēmumiem praktisku informāciju, kā uzlabot sava autoparka pārvaldību. Konkursu organizē apdrošināšanas sabiedrība BALTA (PZU grupa), LR Satiksmes ministrija, SIA “Volvo Truck Latvia”, SIA “Circle K Latvia” un SIA “SEB līzings”. Konkursu atbalsta Ceļu satiksmes drošības direkcija, Latvijas Darba devēju konfederācija, Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācija, Autopārvadātāju asociācija “Latvijas auto” un SIA “Agritech”.

 

Informāciju sagatavoja:

Zane Bulmeistare

SIA „VTU Valmiera”
Sabiedrisko attiecību speciāliste
E-pasts: pr PIE vtu-valmiera PUNKTS lv
Mob. tel.: 26443410

 

SIA “VTU Valmiera” informē par izmaiņām autobusu kustības sarakstos svētku dienu laikā, no 13. līdz 18.aprīlim (ieskaitot).

Valmieras pilsētas nozīmes maršrutu reisi tiks veikti:

  • 14.aprīlī – kā sestdienā;
  • 17.aprīlī – kā svētdienā.

Izmaiņas gaidāmas arī reģionālās nozīmes autobusu kustību sarakstos. Tās skatāmas uzņēmuma mājaslapas vtu-valmiera.lv sadaļā “Pasažieru pārvadājumi” – “Izmaiņas kustību sarakstos”, kā arī 1188.lv.

SIA “VTU Valmiera” atgādina par iespēju veikt alkohola koncentrācijas izelpā mērījumus Valmierā, Kocēnos, Valkā, Smiltenē un Rūjienā. Iespēja veikt alkohola koncentrācijas izelpā mērījumus interesentiem ir SIA “VTU Valmiera” caurlaides punktā (Kocēnu novadā, Kocēnu pagastā, “Brandeļos”) no plkst. 5:00 līdz 24:00, kā arī Valmieras pilsētas autoostā (Stacijas ielā 1), Valkas autoostā (Rīgas iela 7, Valka), Rūjienas autoostā (Brīvības ielā 12, Rūjienā) un Smiltenes autoostā (Pils iela 1, Smiltene) iestāžu darba laikā. Arī svētku dienās darbalaiks minētajās vietās nemainīsies un pārbaudes ar alkometru būs pieejamas.

Testam izmantoti sertificēti alkometri ar vienreizējiem iemušiem. Rezultāti uzrādīs klientam alkohola koncentrāciju izelpā konkrētajā brīdī, tomēr darbinieks, kurš veiks pārbaudi, nesniegs ieteikumus, kā rīkoties. Tāpat arī SIA “VTU Valmiera” neuzņemas atbildību par klienta rīcību, kas varētu būt atkarīga no pārbaudes rezultāta.

Maksa par pakalpojumu – 3 EUR, ieskaitot PVN. Maksa par atkārtotu pārbaudi pēc 15 min – 1.50 EUR, ieskaitot PVN.

Uzņēmums atgādina, ka sēšanās pie stūres alkohola reibumā ir bīstama ne tikai transportlīdzekļa vadītājam, bet apdraud arī citu personu veselību un dzīvību.

Informāciju sagatavoja:

Zane Bulmeistare

SIA „VTU Valmiera”
Sabiedrisko attiecību speciāliste
E-pasts: pr PIE vtu-valmiera PUNKTS lv
Mob. tel.: 26443410

 

SIA „VTU Valmiera” informē par izmaiņām autobusu kustībā 1., 4., 5. un 13. maijā.

Svētku dienās, 1. un 4. maijā, Valmieras pilsētas maršrutu autobusi kursēs kā svētdienā. 

Pamatojoties uz Ministru kabineta rīkojumu pārcelt darbadienu no piektdienas, 5. maija, uz sestdienu, 13. maiju, gaidāmas izmaiņas arī autobusu kustības sarakstos. Valmieras pilsētas maršrutu autobusi 5.maijā kursēs kā sestdienā, savukārt 13. maijā – kā darba dienā.

Izmaiņas gaidāmas arī reģionālo maršrutu autobusu kustību sarakstos. Tās skatāmas uzņēmuma mājaslapas vtu-valmiera.lv sadaļā „Pasažieru pārvadājumi”, „Izmaiņas kustību sarakstos”, kā arī šeit.

 

Informāciju sagatavoja:

Zane Bulmeistare

SIA „VTU Valmiera”
Sabiedrisko attiecību speciāliste
E-pasts: pr PIE vtu-valmiera PUNKTS lv
Mob. tel.: 26443410

 

SIA “VTU Valmiera” informē, ka 1.maijā tiks atklāti sezonas maršruti, savukārt no 2.maija pasažieru ērtībām būs jauns reiss maršrutā Valka – Valmiera.

Autobuss no Valkas autoostas aties plkst.6.50, Strenčos būs plkst.7.15 un Valmierā – plkst.7.35. Reiss tiks veikts darba dienās.

1.maijā atklās sezonas maršrutus:

  • Valmiera – Brenguļi – Pūpoli – Valmiera no Valmieras autoostas plkst.08:30 un plkst.19:05 (trešdienās, sestdienās, svētdienās un svētku dienās);
  • Valmiera – Gauja – Gaujmala – Valmiera no Valmieras autoostas plkst.8:30 un plkst.17:35 (trešdienās, sestdienās, svētdienās un svētku dienās);
  • Smiltene – Variņi – Palsmane – Gaujiena plkst.7:20 no Smiltenes autoostas un plkst.10:25 no Gaujienas (sestdienās);
  • Smiltene – Aumeistari – Gaujiena plkst.12:25 no Smiltenes autoostas un plkst.15:20 no Gaujienas (sestdienās);
  • Valka – Pedele – Ērģeme plkst.17:50 no Valkas autoostas un plkst.18:25 no Ērģemes (svētdienās).

 

Informāciju sagatavoja:

Zane Bulmeistare

SIA „VTU Valmiera”
Sabiedrisko attiecību speciāliste
E-pasts: pr PIE vtu-valmiera PUNKTS lv
Mob. tel.: 26443410