Arhīva kalendārs

« May 2016 »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Šobrīd pasažieriem ir iespēja iegādāties abonementa biļetes braucieniem 296 reģionālās nozīmes maršrutos, kurus apkalpo septiņi pasažieru pārvadātāji, un 2016.gada aprīļa mēnesī pasažieri bija iegādājušies 612 abonementa biļetes. Autotransporta direkcija aicina pasažierus ziņot par maršrutiem, kuros nepieciešams ieviest abonementa biļetes.

Pasažieru pārvadātāji turpina izvērtēt maršrutus, kuros varētu būt pieprasījums pēc abonementa biļetēm, tādēļ Autotransporta direkcija aicina pasažierus informēt par maršrutiem, kuros būtu nepieciešams tās ieviest, rakstot uz e-pastu info PIE atd PUNKTS lv vai sociālajos tīklos Twitter un Facebook. Ja iedzīvotāji būs ieinteresēti izmantot attiecīgo pakalpojumu, pārvadātājam tas būs jāievieš vai jāpalielina to maršrutu skaits, kuros iedzīvotāji var braukt, izmantojot abonementa biļetes.

Pasažieriem šobrīd ir iespēja iegādāties dažāda veida abonementa biļetes AS CATA, Nordeka, SIA VTU Valmiera, Daugavpils autobusu parks, Tukuma auto, AIVA auto un Aknīstes pakalpojumi apkalpotajos maršrutos. Aprīļa mēnesī pasažieri iegādātājās 612 abonementa biļetes.

Iegādājoties abonementa biļetes, regulārie pasažieri par braucienu sabiedriskajā transportā maksās lētāk un pasažieriem pakalpojumu izmantot būs ērtāk, jo ikdienā nevajadzēs nēsāt līdzi skaidru naudu. Abonementa biļetes ir viens no veidiem, kā piesaistīt pasažieri sabiedriskajam transportam, tādējādi samazinot to pasažieru skaitu, kuri izmanto nelegālo pārvadātāju pakalpojumus vai privāto automašīnu.

 

Par valsts SIA Autotransporta direkcija

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā. Regulāri veicot sabiedriskā transporta finanšu analīzi un auditu, direkcija nodrošina vienotu, nepārtrauktu un pieejamu sabiedriskā transporta sistēmu visā valstī. Autotransporta direkcijas uzdevums ir īstenot virkni pasākumu kompleksu, lai Latvijas autopārvadātājiem tiktu nodrošināta likumīga iespēja veikt pārvadājumus Latvijas teritorijā un ārpus tās.

 

Informāciju sagatavoja:

Zane Plone

VSIA Autotransporta direkcija

Komunikācijas speciāliste

Tālr.: + 371 67686485; + 371 28627003

E-pasts: zane.plone PIE atd PUNKTS lv

twitter.com/ATD_LV ; facebook.com/AutotransportaDirekcija

 

SIA “VTU Valmiera” informē, ka no 2016. gada 16. maija tiks mainīti kustību saraksti reģionālajā starppilsētu nozīmes maršrutā Rūjiena – Limbaži, Limbaži  - Rūjiena.

  • reisam plkst.15:45 no Limbažu autoostas tiks mainīti braukšanas laiki starp pieturvietām, mainīts pienākšanas laiks galapunktā no plkst.17:53 uz plkst.17:29 (reisu izpilda katru dienu);
  • tiks mainīts atiešanas laiks reisam no plkst.13:15 uz plkst.13:25 no Rūjienas autoostas, mainīti braukšanas laiki starp pieturvietām (reisu izpilda svētdienās);
  • tiks mainīts atiešanas laiks reisam no plkst.7:00 uz plkst.7:10 no Rūjienas autoostas, mainīti braukšanas laiki starp pieturvietām (reisu izpilda no pirmdienas līdz sestdienai).

Izmaiņas veiktas, pamatojoties uz autobusu vadītāju ierosinājumiem, jo, tā kā tagad ceļa posmā ir ieklāts asfalta segums, iespējams braukt ar lielāku ātrumu.

Mainītie saraksti skatāmi uzņēmuma interneta vietnes vtu-valmiera.lv sadaļā “Pasažieru pārvadājumi”, “Izmaiņas kustību sarakstos”.

 

Informācija sagatavota:

SIA „VTU Valmiera”
E-pasts: pr PIE vtu-valmiera PUNKTS lv
Mob. tel.: 26443410

 

2016. gada 13. maijā Smilteni apmeklēja Satiksmes ministrs Uldis Augulis. Vizītes laikā ministrs aplūkoja Smiltenes tehnikumu, kur profesionālo izglītību apgūst topošie ceļu būves speciālisti. Ministrs tikās ar Smiltenes novada lielākajiem ceļu būves uzņēmumiem, kā arī ar Smiltenes novada pašvaldības pārstāvjiem un Vidzemes reģiona pašvaldību vadītājiem.

Smiltenes novada pašvaldība interesējās par problemātiskajām “Latvijas Valsts ceļu” (LVC) teritorijām Smiltenes novadā – ceļu posmiem un tiltiem, kuri šobrīd atrodas sliktā stāvoklī un kuriem nepieciešams finansiāls ieguldījums to sakārtošanā.

Smiltenes novada ceļu būves uzņēmēji Satiksmes ministrijas pārstāvjiem un “Latvijas Valsts ceļu” valdes priekšsēdētājam Jānim Langem vaicāja par to, kāpēc ir aizkavēti iepirkumi ceļu būvdarbu nozarē, jo šobrīd ir izveidojusies absurda situācija, ka ceļu būves uzņēmumi aktīvākajā būvniecības sezonā ir palikuši bez pasūtījumiem. “Izmaiņas būvniecības likumā un iepirkuma likumā ir tās, kuras ir paildzinājušas iepirkumu izsludināšanu LVC, tāpēc darbus varēs sākt tikai rudens pusē”, skaidroja J.Lange.

Vidzemes reģiona pašvaldību vadītājus visvairāk interesēja lauku ceļu attīstība un iespējas piesaistīt finansējumu to atjaunošanai vai asfaltēšanai, kā arī finansējuma sadale asfaltēto ceļu seguma atjaunošanai. LVC valdes priekšsēdētājs Jānis Lange norādīja, ka ceļu posmi, kas vistuvākajā laikā saņems finansējumu, tikuši vērtēti pēc satiksmes intensitātes un ceļa stāvokļa, nevis teritoriālā izvietojuma, tāpēc šobrīd ir situācija, ka Vidzemē, it īpaši, Smiltenes novadā, ceļu atjaunošanai netiek piešķirts finansējums, jo tie nav kritiskā stāvoklī.

Vizītes noslēgumā Vidzemes pašvaldību vadītāji, LVC un Satiksmes ministrijas pārstāvji vienojās, ka nepieciešams atkārtoti izvērtēt un iesniegt prioritāro ceļa posmu sarakstu, kuriem nepieciešami remonti, jo finansējums ir ierobežots un pašvaldību vēlmes ir plašākas par reālajām iespējām.

Informāciju sagatavoja:
Līga Hofmane,
Smiltenes novada domes
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Mob.tel. 28334474
e-pasts: prese PIE smiltene PUNKTS lv

www.smiltene.lv
http://www.draugiem.lv/smiltenesnovads/
www.facebook.com/SmiltenesNovads
https://twitter.com/SmiltenesNovads
www.instagram.com/smiltenes_novads

SIA “VTU Valmiera” informē, ka no 2016. gada 1. jūnija līdz 31. augustam (ieskaitot) būs slēgts Valmieras pilsētas 12. maršruts.

12. maršruta reisi tika atvērti 2014. gada 2. septembrī, lai atbalstītu topošo mākslinieku nokļūšanu Valmieras Mākslas vidusskolā un mājās, kā arī nodrošinātu citu pasažieru vajadzības.

Šī maršruta autobusi kursē mācību gada laikā darba dienās. 12. maršrutā autobusi atkal atsāks kursēt 1.septembrī.

 

Maršruta nosaukums

Atiešanas laiks

Pienākšanas laiks

Izpildes dienas

Purva iela - Brīvības iela - Purva iela

14:45

15:15

12345

Purva iela - Brīvības iela - Purva iela

15:30

16:00

12345

Purva iela - Brīvības iela - Purva iela

16:10

16:40

12345

Purva iela - Brīvības iela - Purva iela

17:05

17:35

12345

Purva iela - Brīvības iela - Purva iela

17:50

18:20

12345

Purva iela - Brīvības iela - Purva iela

18:30

19:00

12345

Purva iela - Brīvības iela - Purva iela

19:15

19:45

12345

Purva iela - Brīvības iela - Purva iela

20:00

20:30

12345

 

Tāpat arī skolēnu vasaras brīvlaikā, no 30. maija līdz 31. augustam (ieskaitot), gaidāmas izmaiņas reģionālās nozīmes maršrutu autobusu kustībā. Izmaiņu saraksts skatāms uzņēmuma interneta vietnes vtu-valmiera.lv sadaļā “Pasažieru pārvadājumi”, “Izmaiņas kustību sarakstos”.

 

  

Informāciju sagatavoja:

Zane Bulmeistare

SIA „VTU Valmiera”
Sabiedrisko attiecību speciāliste
E-pasts: pr PIE vtu-valmiera PUNKTS lv
Mob. tel.: 26443410

 

Uz eksperimenta laiku – 6 mēnešiem (01.06.2016.-30.11.2016.) - Valsts SIA "Autotransporta direkcija" atklāj jaunu maršrutu Nr. 7001 Valmiera – Cēsis – Sigulda, kuru apkalpos AS "CATA".

 

Maršrutam paredzēti sekojoši reisi:

- reiss Nr. 02 plkst. 21:15 no Siguldas autoostas ar izpildi katru dienu;

- reiss Nr. 01 plkst. 22:35 no Valmieras autoostas ar izpildi katru dienu.

Tarifu tabula pieejama šeit, bet kustības saraksts šeit (reisam nr. 02) un šeit (reisam nr. 01).

 

Informāciju sagatavoja:

Rudīte Lukumite

Maršrutu tīkla plānotāja

Valsts SIA "Autotransporta direkcija"

Ekspresvilcieni sāks kursēt no 1.jūnija un nodrošinās iespēju no rītiem ātri nokļūt Rīgā un pievakarē atgriezties mājās valmieriešiem un cēsniekiem, kuri strādā, mācās vai citu iemeslu dēļ regulāri apmeklē galvaspilsētu.
Vilciens no Valmieras aties 6.07 un no Cēsīm – 6.33, atpakaļ no Rīgas vilciens dosies 18.08.

Cēsnieki ceļā pavadīs stundu un 25 minūtes, savukārt valmierieši – stundu un 53 minūtes.

Vilcieniem kursējot ekspreša režīmā posmā līdz Valmierai, ārpus Rīgas tie pieturēs tikai Lodē, Cēsīs, Līgatnē, Siguldā un Inčukalnā.

No 1.jūnija darbu atsāks AS „Pasažieru vilciens” biļešu kase Cēsu dzelzceļa stacijā. Biļešu kases svinīgā atklāšana notiks 1.jūnijā, 8.30, Cēsu dzelzceļa stacijā. Piedalās Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs un AS „Pasažieru vilciens” valdes priekšsēdētājs Andris Lubāns.

Dobeles ekspreša panākumi ļauj prognozēt, ka arī Vidzemes virzienā ekspesreisi kļūs populāri un liks mainīt pārvietošanās ieradumus arī privātā transporta piekritējiem, uzsver AS „Pasažieru vilciens” valdes priekšsēdētājs Andris Lubāns. Mēs piedāvājam ātrumu, ērtības, kā arī iespēju lietderīgi izmatot ceļā pavadīto laiku.

“Cēsu novadu mērķtiecīgi veidojam kā izcilu vietu, kur dzīvot, un vilcienu satiksme to lieliski papildina. Serviss, ko nodrošina “Pasažieru vilciens”, ļauj cēsniekiem būt patiesi mobiliem – nokļūstot valsts administratīvajā un biznesa centrā, Rīgā, mazāk nekā pusotras stundas laikā, vienlaikus šo laiku spējot pavadīt produktīvi, strādājot vai atpūšoties, izmantojot bezmaksas bezvadu interneta pieslēgumu”, akcentē Cēsu novada domēs priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs, piebilstot, ka “cēsnieki to novērtē, un tas padara mūsu novadu pievilcīgu arī cilvēkiem, kuri vēlas pārcelties uz mazpilsētu, nezaudējot saikni ar galvaspilsētu”.

Egons Ālers

AS Pasažieru vilciens

Sabiedrisko attiecību daļas vadītājs