Arhīva kalendārs

« September 2015 »
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

Ar 2015.gada 1.septembri, tiks uzsākta reģionālo vietējo maršrutu autobusu tarifu vienādošana, un pirmās izmaiņas paredzētas Bauskas, Tukuma un Aknīstes novadā.

Ņemot vērā, ka autobusa biļetes cena būs atkarīga no pasažieru mērotā attāluma un patlaban Latvijas reģionos tarifi ir krasi atšķirīgi, braukšanas maksas vienādošanas rezultātā būs posmi, kuros tā paliks nemainīga, samazināsies vai nedaudz palielināsies.

Autotransporta direkcija turpina darbu pie reģionālo vietējo maršrutu autobusu tarifu aprēķināšanas un saskaņošanas, tādēļ datumi, kad braukšanas maksas izmaiņas stāsies spēkā, būs atšķirīgi katra pārvadātāja apkalpojamajā teritorijā. Pirmās izmaiņas, kuras stāsies spēkā 1.septembrī, paredzētas Bauskas, Tukuma un Aknīstes novadā, bet septembra vidū jaunie tarifi tiks ieviesti vairākos Vidzemes un Zemgales plānošanas reģiona novados. Savukārt Rīgas, Kurzemes un Latgales plānošanas reģionā tarifu izlīdzināšanas process tiks uzsākts ne ātrāk kā oktobrī.

Plānots, ka Bauskas teritorijā, kur pasažieru pārvadājumus nodrošina SIA Aips, maksa par pirmajiem brauciena kilometriem pieaugs par pieciem eiro centiem, savukārt pārējā novada teritorijā minimālā braukšanas maksa paliks nemainīga. Tāpat biļetes cena nemainīsies, mērojot attālumu no septiņiem līdz 33 kilometriem, bet, braucot garākas distances, maksa par braucienu samazināsies. Tukuma novadā, kur pasažieru pārvadājumus veic SIA Tukuma auto, maksa par pirmajiem brauciena kilometriem un maksa par braucienu no septiņiem līdz 33 kilometriem paliks nemainīga, bet garākos posmos biļetes cena samazināsies. Savukārt Aknīstes novadā, kur sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošina SIA Aknīstes pakalpojumi, minimālā braukšanas maksa nemainīsies, bet, braucot garākus attālumus, biļetes cena nedaudz palielināsies.

Vienādojot sabiedriskā transporta tarifus, iedzīvotāji par braucienu sabiedriskajā transportā maksās pēc vienādiem principiem neatkarīgi no vietas, kur tie atrodas. Tāpat iedzīvotājiem būs iespēja iegādāties abonementa biļeti, kas regulārajiem pasažieriem par braucienu sabiedriskajā transportā ļaus maksāt lētāk, un perspektīvā plānots ieviest arī vienotu biļeti braucienam gan ar vilcienu, gan autobusu. Autotransporta direkcija turpina apzināt pašvaldības, lai noskaidrotu, cik lielā mērā skolēnu pārvadājumi pārklājas ar regulārajiem pārvadājumiem. Iegūstot šo informāciju, varēs spriest par iespējām pielāgot maršrutus vai reisus skolēnu vajadzībām un ieviest atlaižu programmas skolēniem.

Tarifu vienādošanas procesā ir izveidotas četras dažādas minimālās braukšanas maksas, kuru lielums atkarīgs no attīstības centra līmeņa. Maksa par brauciena pirmajiem kilometriem būs atšķirīga Rīgā, pārējās republikas nozīmes pilsētās, reģionālās nozīmes centros un pārējā valsts teritorijā. Tāpat plānots ieviest vienādu maksu par katru brauciena kilometru – braucienam no septiņiem līdz 33 kilometriem maksa būs viena, bet, sākot ar 33.kilometru, plānots cenas samazinājums. Sīkāka informācija par reģionālo vietējo maršrutu autobusu tarifu vienādošanu pieejama šeit.

Ņemot vērā, ka reģionālajā maršrutu tīklā ir ap 7 600 reisu ar vairāk nekā 6 000 pieturvietu, lai noskaidrotu, par cik centiem mainās biļetes cena, braucot līdz katrai no šīm pieturvietām, aicinām iedzīvotājus sazināties ar attiecīgo pasažieru pārvadātāju uzņēmumu vai Autotransporta direkciju, rakstot uz e-pastu atd PIE atd PUNKTS lv, sociālajos tīklos Twitter un Facebook vai zvanot pa tālruni 67686499 un 67502869.

Zane Plone
VSIA Autotransporta direkcija
Komunikācijas speciāliste 
Tālr.: + 37167686485; + 371 28627003
E-pasts: zane.plone PIE atd PUNKTS lv

 

Tuvojoties 1.septembrim, kad sākas jaunais mācību gads, aktuāls kļūst jautājums par bērnu drošību ceļā uz skolu, interešu pulciņu vai sporta nodarbībām. Daudziem šis ceļš ved pāri dzelzceļa sliedēm, tāpēc ikvienam pieaugušajam ir pienākums pārrunāt ar savu atvasi galvenos drošības noteikumus ne tikai šķērsojot dzelzceļu, bet arī citus ceļu satiksmes noteikumus.

Lūk, daži padomi par drošību uz dzelzceļa:

  • Dzelzceļš ir paaugstinātas bīstamības zona, kurā atrodoties ikvienam jābūt maksimāli uzmanīgam un jārīkojas atbildīgi! Tā nav vieta rotaļām vai bravūrības apliecinājumiem vienaudžu vidū. Bez nepieciešamības dzelzceļa sliedēm labāk netuvoties!
  • Sliedes ir atļauts šķērsot tikai tam paredzētās vietās – pārbrauktuves, pārejas, tilti un tuneļi. Labāk mērot 5 minūtes ilgāku, tomēr drošu ceļu, nekā riskēt ar savu dzīvību.
  • Pirms šķērso dzelzceļu, ir jāapstājas un jāpārliecinās, vai netuvojas vilciens, paskatoties pa labi un pa kreisi. Pēc tam, nekāpjot uz sliedēm, jāturpina ceļš pāri. Jāatceras, ka vietās, kur ir vairāk par vienu sliežu ceļu, aiz tikko pabraukuša vilciena pretējā virzienā var iet cits.
  • Atrodoties uz perona, droši ir uzturēties zonā aiz spilgti dzeltenās līnijas. Braucoša vilciena izraisītā vēja plūsma ir ļoti spēcīga un pārāk tuvu esošus objektus - gan cilvēkus, gan bez uzraudzības atstātus velosipēdus, bērnu ratiņus un somas - var paraut zem vilciena. 
  • 99% uz dzelzceļa notiek cilvēka neuzmanības un pārgalvības dēļ. Mūzikas klausīšanās austiņās, runāšana pa telefonu vai spēļu spēlēšana tajā, ievērojami apgrūtina uztveri un iespējamo risku novērtēšanu.
  • Dzelzceļš, tā pārejas, pārbrauktuves, staciju un pieturas punktu peroni ir aprīkoti ar dažādām informatīvajām un brīdinājuma zīmēm, kā arī sarežģītām signalizācijas sistēmām. Pārliecinies, ka Tavs bērns zina, ko nozīmē katra no zīmēm un kā jārīkojas, kad ieslēgts brīdinājuma skaņas un gaismas signāls.

Interneta vietnē www.dzirdiredzidzivo.lv atrodama aktuāla un plaša skaidrojoša informācija par dzelzceļa drošības jautājumiem, kā arī izglītojoši sižeti un animācijas filmas.

Papildu informācijai

Edgars Vilcāns

VAS “Latvijas dzelzceļš”

SA projektu vadītājs

Tālr. 67233797, 26332223

E-pasts: edgars.vilcans PIE ldz PUNKTS lv

 

Augustā un septembrī starppilsētu maršrutos ceļā devušies trīs SIA “VTU Valmiera” jauniegādātie SOR markas autobusi, bet Valmieras pilsētas reisos nokalpojušo tehniku aizstājuši divi Mercedes-Benz markas transportlīdzekļi.

Viens SORC10,5 un divi SORC9,5 attiecīgi desmit ar pusi metrus un deviņus ar pusi metrus garie transportlīdzekļi ražoti Čehijā, 2014. gadā reģistrēti Igaunijā, kur arī pirmo reizi uzņēmuši pasažierus. Tāpēc jauniegādātie autobusi ir SIA “VTU Valmiera” neierastā dizainā – zili, Igaunijas nacionālajā krāsā. 

Lielākajā autobusā ir 43 sēdvietas un 30 stāvvietas, abos pārējos katrā 37 sēdvietas un 26 stāvvietas. Ar šiem lietotajiem transportlīdzekļiem pasažierus pārvadā lauku maršrutos, kā arī starppilsētas reisos virzienos uz Salacgrīvu un Madonu.

Autobusos ir “Eiro 5” dzinējs, kas ir videi draudzīgāks, salīdzinot ar agrāk ražotiem modeļiem. Šī marka izvēlēta, jo autobusi ir piemēroti zemes ceļiem, arī degviela tērēta ekonomiski.

Savukārt Mercedes-Benz markas autobusi uz Valmieru atceļojuši no Vācijas. Tie ir ražoti pilsētas vajadzībām un, salīdzinot ar tehniku, ko tie aizstājuši, ir mazāks izmešu līmenis un degvielas patēriņš, salonā iebūvēts kondicionieris, ir zemās grīdas, kas atvieglo pasažieru iekāpšanu un izkāpšanu, kā arī maršruta numuru rāda elektroniskās zīmes. Šie autobusi ir balti ar zilu līniju.

Valmieras pilsētas maršrutos izbrauc 11 autobusi, astoņi no tiem ir iegādāti šajā un pagājušajā gadā. Katra nokalpojušā transportlīdzekļa aizstāšana ar jaunu ir svarīga, jo autobusi Valmieras ielās ripo no agra rīta līdz vēlam vakaram, nereti pat 13 stundas diennaktī.

SIA “VTU Valmiera” ir 41 lielas ietilpības starppilsētu nozīmes autobuss, savukārt vietējās nozīmes maršrutos izbrauc 25 transportlīdzekļi.

Šī gada sākumā kursēt sāka četri jauni “Setra” markas un seši jauni “Iveco Crossway Pro” markas autobusi.

 

Informāciju sagatavoja:

Zane Bulmeistare

SIA „VTU Valmiera”
Sabiedrisko attiecību speciāliste
E-pasts: pr PIE vtu-valmiera PUNKTS lv
Mob. tel.: 26443410

 

Sākot ar oktobri, atsāks kursēt SIA “VTU Valmiera” mikroautobuss, nodrošinot ekspreša reisus Valmiera - Rīga – Valmiera. Tie būs bez starppieturām, samazinot brauciena laiku par 30 minūtēm un ceļā pavadot ne vairāk kā stundu un 55 minūtes.

Reisi tiks nodrošināti darba dienās, un biļetes cena būs 4.75 eiro, tieši tikpat, cik ierastajiem reisiem šajā maršrutā.

Atiešanas laiki no Valmieras autoostas plkst. 7:10 un 15:15 un no Rīgas autoostas plkst. 9:45 un 18:00.

Rīta reiss būs ērts arī valcēniešiem, kuri izteica vēlmi mainīt autobusa kursēšanas grafiku, lai būtu iespējams galvaspilsētā nokļūt ātrāk. Tādējādi, autobusam no Valkas Valmieras autoostā iebraucot plkst. 6:55, pasažieri var pārsēsties mikroautobusā, kas veic ekspresreisu.

Minētie reisi ir turpinājums šī gada sākumā īstenotajiem pilotprojektam, kad šajā maršrutā vairāku mēnešu garumā tika pārbaudīta pakalpojuma nepieciešamība.

Lēmumu par ekspreša reisu atjaunošanu pieņēma Sabiedriskā transporta padomes 5.septembra sēdē, kurā tā nepieciešamību pamatoja Vidzemes plānošanas reģiona Sabiedriskā transporta nodaļas vadītājs Lotārs Dravants.

Sabiedriskā transporta tarifu vienādošanu visā Latvijā, sākot ar 2015. gada septembri, veic valsts SIA “Autotransporta direkcija”. Izmaiņas pakalpojuma tarifos SIA “VTU Valmiera” apkalpotajā teritorijā būs par braukšanu ar sabiedrisko transportu bijušo Valmieras un Valkas rajonu robežās. Biļešu cenas starppilsētu braucienos paliks līdzšinējās.

Vietējās nozīmes braucienos tarifs, uzņēmuma sabiedrisko transportu izmantojot maršrutā, kas nepārsniedz 33 km attālumu, paliks līdzšinējais. Dodoties tālākā ceļā, kas pārsniedz 33 km, maksa par braucienu būs zemāka, salīdzinot ar esošo. Piemēram, maršrutā Valmiera – Rūjiena līdz šim autobusa biļete maksāja 2.70 eiro, bet no 14.septembra - 2.30; Valmiera - Mazsalaca braukšanas maksa ir 2.75, pēc jauno tarifu ieviešanas - 2.35; Valka - Smiltene 2.70, būs 2.30; Valka - Rūjiena tagad ir 3.25, būs 2.65. Autobusu biļešu cenas pēc jauno tarifu stāšanās spēkā SIA “VTU Valmiera” apkalpotajā teritorijā apskatāmas uzņēmuma interneta vietnē vtu-valmiera.lv.

Izbraucot no Valmieras kā republikas nozīmes pilsētas, minimālā braukšanas maksa būs 0.60 eiro (līdz šim 0.55 eiro). Šāda cena būs spēkā līdz pirmajai tarifētajai pieturai 7 km rādiusā ap Valmieru, t.i., pirmā pietura, līdz kurai konkrētajā maršrutā var nopirkt biļeti (Rīgas virzienā šāda pietura ir pie SIA “VTU Valmiera”, Rūjienas virzienā - Valmieras pagastā u.tml.). Tas nozīmē, ja klients no Valmieras brauc līdz pirmajai tarifētajai pieturai, maksa par braucienu palielināsies par pieciem centiem. Pārējos posmos cenas saglabāsies, skatoties 33 km atzīmi, t.i., tāda pati vai zemāka. Tādējādi jo garāki posmi jābrauc, jo lētāk klientam tie izmaksās. Turklāt par pieciem centiem cena pieaugs tikai, izbraucot no Valmieras līdz pirmajai pieturai, starp pērējām pieturām minimālais tarifs nemainīsies, paliks 0.55 eiro.

Valkā kā novada centrā braukšanas tarifs pilsētas autobusā palielinās no 0.35 uz 0.50 eiro.

Uzņēmums izdevīgākai samaksai par pakalpojumu iesaka iegādāties abonementa biļetes tiem klientiem, kuri konkrētā maršrutā brauc regulāri. Iegādājoties abonementa biļeti konkrētā maršrutā turp un atpakaļ uz piecām dienām, klients ietaupa 20%, septiņām dienām – 25%, savukārt mēnesim – 30% no biļešu cenas.

  

Informāciju sagatavoja:

Zane Bulmeistare

SIA „VTU Valmiera”
Sabiedrisko attiecību speciāliste
E-pasts: pr PIE vtu-valmiera PUNKTS lv
Mob. tel.: 26443410

 

Autotransporta direkcija visā Latvijas teritorijā uzsākusi reģionālo autobusu tīkla tarifu vienādošanu. Līdz šim pastāvējuši 24 dažādi braukšanas tarifi un biļešu noteikšanas principi, kas nav ne tikai efektīvi un ilgtspējīgi, bet arī sarežģīta pašiem pakalpojumu sniedzējiem un nevienlīdzīga attiecībā pret pasažieriem. Biļešu cenas starppilsētu braucienos paliks līdzšinējās.

Ieviešot vienotu tarifu aprēķināšanas metodiku, iedzīvotāji par braucienu sabiedriskajā transportā – reģionālo un vietējo maršrutu autobusos – maksās pēc vienādiem principiem, kā arī būs iespējams izstrādāt lojalitātes programmas, lai regulārie pasažieri par braucienu maksātu lētāk. Paredzams, ka tarifu izlīdzināšanas procesā atsevišķos novados biļetes cena samazināsies, citos – paliks nemainīga vai nedaudz palielināsies.

Vienoto braukšanas tarifu plānots veidot divās daļās – braucienam līdz 33 kilometriem vidējā maksa par katru brauciena kilometru būs 0,0569 eiro, bet, braucot ar sabiedrisko transportu garākos ceļa posmos, biļetes cena tiks aprēķināta pēc formulas 0,71 eiro plus 0,0356 eiro par katru nobraukto kilometru.

Savukārt minimālo braukšanas maksu plānots diferencēt atkarībā no attīstības centra līmeņa – galvaspilsētā minimālā braukšanas maksa nebūs mazāka par 0,80 eiro; republikas nozīmes pilsētās – 0,60 eiro, reģionālās nozīmes centros – 0,50 eiro, pārējā valsts teritorijā – 0,40 eiro.

Būtiskākais tarifa paaugstinājums Vidzemes plānošanas reģiona teritorijā būs Valkas pilsētas sabiedriskā autobusa maršrutā, brauciens maksās 0,50 eiro (līdz šim – 0,35 euro). Taču pārējos maršrutos paliks līdzšinējā līmenī vai kļūs zemāka. Piemēram, maršrutā Smiltene - Strenči līdz Trikātai tieši tāpat kā līdz šim, bet braucot tālāk - līdz Slāžiem un Strenčiem, attiecīgi par 25 un 35 eiro centiem lētāk.

Vidzemē izmaiņas stājas spēkā 14. septembrī. Ņemot vērā, ka reģionālajā maršrutu tīklā ir ap 7 600 reisu ar vairāk nekā 6 000 pieturvietu, lai noskaidrotu, par cik centiem mainās biļetes cena, braucot līdz katrai no šīm pieturvietām, Autotransporta direkcija aicina iedzīvotājus sazināties ar attiecīgo pasažieru pārvadātāju uzņēmumu vai Autotransporta direkciju, rakstot uz e-pastu atd PIE atd PUNKTS lv, sociālajos tīklos Twitter un Facebook vai zvanot pa tālruni 67686499 un 67502869.

 

Autotransporta direkcija visā Latvijas teritorijā uzsākusi reģionālo autobusu tīkla tarifu vienādošanu. Līdz šim pastāvējuši 24 dažādi braukšanas tarifi un biļešu noteikšanas principi, kas nav ne tikai efektīvi un ilgtspējīgi, bet arī sarežģīta pašiem pakalpojumu sniedzējiem un nevienlīdzīga attiecībā pret pasažieriem. Biļešu cenas starppilsētu braucienos paliks līdzšinējās.

Ieviešot vienotu tarifu aprēķināšanas metodiku, iedzīvotāji par braucienu sabiedriskajā transportā – reģionālo un vietējo maršrutu autobusos – maksās pēc vienādiem principiem, kā arī būs iespējams izstrādāt lojalitātes programmas, lai regulārie pasažieri par braucienu maksātu lētāk. Paredzams, ka tarifu izlīdzināšanas procesā atsevišķos novados biļetes cena samazināsies, citos – paliks nemainīga vai nedaudz palielināsies.

Vienoto braukšanas tarifu plānots veidot divās daļās – braucienam līdz 33 kilometriem vidējā maksa par katru brauciena kilometru būs 0,0569 eiro, bet, braucot ar sabiedrisko transportu garākos ceļa posmos, biļetes cena tiks aprēķināta pēc formulas 0,71 eiro plus 0,0356 eiro par katru nobraukto kilometru.

Savukārt minimālo braukšanas maksu plānots diferencēt atkarībā no attīstības centra līmeņa – galvaspilsētā minimālā braukšanas maksa nebūs mazāka par 0,80 eiro; republikas nozīmes pilsētās – 0,60 eiro, reģionālās nozīmes centros – 0,50 eiro, pārējā valsts teritorijā – 0,40 eiro.

Būtiskākais tarifa paaugstinājums Vidzemes plānošanas reģiona teritorijā būs Valkas pilsētas sabiedriskā autobusa maršrutā, brauciens maksās 0,50 eiro (līdz šim – 0,35 euro). Taču pārējos maršrutos paliks līdzšinējā līmenī vai kļūs zemāka. Piemēram, maršrutā Smiltene - Strenči līdz Trikātai tieši tāpat kā līdz šim, bet braucot tālāk - līdz Slāžiem un Strenčiem, attiecīgi par 25 un 35 eiro centiem lētāk.

Vidzemē izmaiņas stājas spēkā 14. septembrī. Ņemot vērā, ka reģionālajā maršrutu tīklā ir ap 7 600 reisu ar vairāk nekā 6 000 pieturvietu, lai noskaidrotu, par cik centiem mainās biļetes cena, braucot līdz katrai no šīm pieturvietām, Autotransporta direkcija aicina iedzīvotājus sazināties ar attiecīgo pasažieru pārvadātāju uzņēmumu vai Autotransporta direkciju, rakstot uz e-pastu atd PIE atd PUNKTS lv, sociālajos tīklos Twitter un Facebook vai zvanot pa tālruni 67686499 un 67502869.

 

Lai veicinātu sabiedriskā transporta pakalpojumu pieejamību, Satiksmes ministrija (SM) rosina papildus esošajā regulējumā paredzētajiem sabiedriskā transporta biļešu derīguma termiņiem ļaut pasažieru pārvadātājiem noteikt arī citu derīguma termiņu un tās izmantošanas kārtību, saskaņojot to ar pasūtītāju – Autotransporta direkciju.

Pašlaik spēkā esošais regulējums paredz, ka biļete ir derīga braukšanai sabiedriskajā transportlīdzeklī biļetē norādītajā maršrutā līdz noteiktai pieturvietai tajā laikā un datumā, kas norādīts biļetē. Ja biļetē derīguma termiņš nav norādīts, uzskatāms, ka tā ir derīga no sabiedriskā transportlīdzekļa atiešanas brīža līdz pienākšanai attiecīgajā pieturvietā.

Kārtība attieksies uz autobusu un vilcienu pārvadājumiem reģionālas nozīmes maršrutos.

To paredz SM izstrādātie grozījumi Sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanas un izmantošanas kārtībā, ko ceturtdien, 17.septembrī, izsludināja valsts sekretāru sanāksmē. Par tiem vēl lems valdība.

Ilze Svikliņa
SM sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: 67028370
E-pasts: komunikacijas PIE sam.gov PUNKTS lv

 

Sākot ar oktobri, atsāks kursēt SIA “VTU Valmiera” mikroautobuss, nodrošinot ekspreša reisus Valmiera - Rīga – Valmiera. Tie būs bez starppieturām, samazinot brauciena laiku par 30 minūtēm un ceļā pavadot ne vairāk kā stundu un 55 minūtes.

Reisi tiks nodrošināti darba dienās, un biļetes cena būs 4.75 eiro, tieši tikpat, cik ierastajiem reisiem šajā maršrutā.

Atiešanas laiki no Valmieras autoostas plkst. 7:10 un 15:15 un no Rīgas autoostas plkst. 9:45 un 18:00.

Rīta reiss būs ērts arī valcēniešiem, kuri izteica vēlmi mainīt autobusa kursēšanas grafiku, lai būtu iespējams galvaspilsētā nokļūt ātrāk. Tādējādi, autobusam no Valkas Valmieras autoostā iebraucot plkst. 6:55, pasažieri var pārsēsties mikroautobusā, kas veic ekspresreisu.

Minētie reisi ir turpinājums šī gada sākumā īstenotajiem pilotprojektam, kad šajā maršrutā vairāku mēnešu garumā tika pārbaudīta pakalpojuma nepieciešamība.

Lēmumu par ekspreša reisu atjaunošanu pieņēma Sabiedriskā transporta padomes 5. septembra sēdē, kurā tā nepieciešamību pamatoja Vidzemes plānošanas reģiona Sabiedriskā transporta nodaļas vadītājs Lotārs Dravants.

 

Informāciju sagatavoja Zane Bulmeistare

sadarbībā ar Vidzemes plānošanas reģionu

22. oktobrī no plkst. 10.00 līdz 14.00 Vidzemes Augstskolas Inženierzinātņu korpusā Tērbatas ielā 10 norisināsies seminārs “Ilgtspējīga sabiedriskā transporta attīstība Vidzemes reģionā: problēmas, izaicinājumi un iespējas”.

Eiropas Savienības (ES) atjaunojamās enerģijas un klimata politikas mērķi paredz līdz 2020.gadam nodrošināt vismaz 10% no enerģijas patēriņa transporta sektorā nodrošināt no atjaunojamiem energoresursiem, tai skaitā biodegvielas. Turklāt degvielas piegādātājiem līdz 2020.gadam ir jāsamazina siltumnīcefekta gāzu (SEG) emisiju apjoms par 6%, salīdzinot ar 2010.gadu.

Piedalīties aicināti valsts, pašvaldību iestāžu pārstāvji, transporta, enerģētikas un vides aizsardzības speciālisti, studenti, plašsaziņas līdzekļu pārstāvji un citi interesenti.

Seminārs tiek organizēts 13.Eiropas reģionu un pilsētu nedēļas atvērto durvju dienu ietvaros, kas no 1.septembra līdz 30.novembrim norisinās 31 Eiropas valstī – 177 reģionos un pilsētās. Darba kārtība:

http://www.valmiera.lv/images/userfiles/Dokumenti/open_days_darba_kartiba.pdf

Reģistrēšanās semināram Valmieras pilsētas pašvaldības mājaslapā: http://www.valmiera.lv/lv/ilgtspejiga_sabiedriska_transporta_attistiba_vidzemes_regiona

Semināru atklās Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks, kurš 14.oktobrī Briselē ES Reģionālās partnerības darba grupā “Inovatīvā partnerība ilgtspējīgas enerģētikai 2020” (IPSE 2020) uzstāsies ar prezentāciju par ilgstpējīga sabiedriskā transporta attīstības izaicinājumiem Latvijā.

Pārstāve no Zviedrijas  Anna Säfvestad Albinsson un Tartu pilsētas pašvaldības pārstāvis Janus Tamm no Igaunijas stāstīs par praktiskiem piemēriem un pilotprojektiem ilgtspējīgai sabiedriskā transporta attīstībai, izmantojot biometānu un dabasgāzi, iepazīstinās ar rezultātiem un turpmākajām darbībām.

Semināra otrajā daļā tiks apspriesta Latvija situācija dabasgāzes un biogāzes sektorā.  Vides aizsardzības un reģionālās ministrijas pārstāvis Gustavs Gudzuks raksturos ilgstpējīga transporta nozīmi klimata pārmaiņu problemātikas kontekstā. Latvijas Biogāzes asociācijas pārstāvis Andis Kārkliņš iezīmēs esošo situāciju un nākotnes tendences Latvijas biogāzes nozarē.

Savukārt Kristīne Ruģele no Rīgas Tehniskās universitātes iepazīstinās ar veikto petījumu par biogāzes izmantošanas iespējām transporta sektorā Valmierā un  tehniskajiem aspektiem biometāna un dabasgāzes ražošanai un izmantošanai transportā.

Vidzemes plānošanas reģiona Sabiedriskā transporta nodaļas vadītājs Lotārs Dravants stāstīs par pilotrisinājumiem sabiedriskā transporta organizēšanai reģionos ar zemu iedzīvotāju blīvumu. Savukārt “VTU Valmiera” transporta daļas vadītājs Guntis Kamzols sniegs ieskatu reģionālā sabiedriskā transporta pakalpojumu uzņēmumā.

Semināra izskaņā intersentiem  un plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem būs iespēja ekspertiem uzdot interesējošus jautājumus.

 

 

Informāciju sagatavoja:

Kristīne Melece

Valmieras pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Mob. tālr.: 26553317

 

SIA “VTU Valmiera” informē, ka no 1.oktobra tiks slēgti sezonas maršruti, savukārt dažos maršrutos mainīti autobusu atiešanas laiki.

Slēgti sezonas maršruti:

  • Valmiera – Brenguļi – Pūpoli - Valmiera plkst.8:30 un plkst.16:40 (svētdienās),
  • Valmiera – Gauja – Gaujmala - Valmiera plkst.8:30 un plkst.17:35 (trešdienās un svētdienās),
  • Smiltene – Variņi – Palsmane - Gaujiena plkst.7:05 no Smiltenes autoostas un plkst.10:25 no Gaujienas (sestdienās),
  • Smiltene – Aumeistari - Gaujiena plkst.12:25 no Smiltenes autoostas un plkst.15:20 no Gaujienas (sestdienās),
  • Valka – Pedele - Ērģeme plkst.17:50 no Valkas autoostas un plkst.18:25 no Ērģemes (svētdienās).

Mainītie autobusu atiešanas laiki:

  • maršrutā Valmiera – Aloja - Salacgrīva reisam no plkst.17:50 uz plkst.17:40 no Salacgrīvas,
  • maršrutā Madona - Smiltene reisam no plkst.14:00 uz plkst.15:00 no Madonas (reiss tiek novirzīts līdz Valmierai),
  • maršrutā Valmiera - Staicele reisiem plkst.10:20 un plkst.12:20 tiek mainīti atiešanas laiki starp pieturvietām un pienākšanas laiks galapunktā.

Uzņēmums atgādina, ka, sākot ar 1.oktobri, atsāks kursēt SIA “VTU Valmiera” mikroautobuss, nodrošinot ekspreša reisus Valmiera - Rīga – Valmiera. Tie būs bez starppieturām, samazinot brauciena laiku par 30 minūtēm un ceļā pavadot ne vairāk kā stundu un 55 minūtes.

Reisi tiks nodrošināti darba dienās, un biļetes cena būs 4.75 eiro, tieši tikpat, cik ierastajiem reisiem šajā maršrutā.

Atiešanas laiki no Valmieras autoostas plkst. 7:10 un 15:15 un no Rīgas autoostas plkst. 9:45 un 18:00.

 

Informācija sagatavota:

SIA „VTU Valmiera”
E-pasts: pr PIE vtu-valmiera PUNKTS lv
Mob. tel.: 26443410