Projektu jaunumi

Arī šogad Eiropas Komisija veiksmīgākos, inovatīvākos un iedvesmojošākos ar Eiropas Savienības (ES) līdzfinansējumu īstenotos projektus aicina pieteikt konkursā “RegioStars Awards”. Tā mērķis ir izcelt labās prakses piemērus, tādējādi izglītojot un iedvesmojot arī citas ES dalībvalstis. Projektus konkursā aicinātas pieteikt ne vien ES fondu vadībā iesaistītās institūcijas, bet arī paši ES fondu finansējuma saņēmēji.

2015. gadā Latvijā noslēdzās 2007. – 2013. gada ES fondu plānošanas perioda aktīvā ieviešanas fāze. Šī perioda ietvaros tika īstenoti kopskaitā apmēram 9,5 tūkstoši gan lielāka, gan mazāka mēroga projekti. Eiropas Komisijas izsludinātais konkurss ir Latvijas iespēja ar šiem projektiem palepoties ne vien nacionālā, bet jau daudz plašākā mērogā, stāstot par fondu finansējuma ieguldījumu tieši mūsu valsts iedzīvotāju labklājības līmeņa celšanā,” norāda Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieks ES fondu jautājumos Armands Eberhards.

Ar konkursa “RegioStars Awards” palīdzību Eiropas Komisija apzina un popularizē labās prakses piemērus ES fondu finansējuma investēšanai dalībvalsts attīstībā jeb tādus projektus, kuriem ir augsta pievienotā vērtība vietējās sabiedrības labklājības līmeņa celšanā. Šogad projektus var pieteikt piecās konkursa kategorijās:

  • gudra izaugsme – jaunas iespējas globālajā ekonomikā;
  • ilgtspējīga attīstība – cirkulārā ekonomika;
  • iekļaujoša izaugsme – integrācija un iekļaujošas sabiedrības veidošana;
  • pilsētas zvaigzne – inovatīvi risinājumi ilgtspējīgai pilsētu attīstībai;
  • efektīva pārvaldība – radīt pārmaiņas, vadot atšķirīgi.

Konkursam var pieteikties no 15. februāra līdz pat 15. aprīlim. Lai pieteiktu projektu, nepieciešams aizpildīt pieteikuma formu, kas atrodama Eiropas Komisijas mājaslapā, norādot projekta galvenos mērķus, plānotos vai jau sasniegtos rezultātus, projekta ieguldījumu reģionālā vai nacionālā līmenī, kā arī citu informāciju. Tāpat nepieciešams pievienot vizuālos materiālus jeb fotogrāfijas no projekta kādā no tā īstenošanas fāzēm. Aizpildīto pieteikumu nepieciešams nosūtīt Finanšu ministrijai kā ES fondu vadošajai iestādei uz e-pasta adresi esfondi PIE fm.gov PUNKTS lv, kura sniegs apstiprinājumu projekta tālākai virzīšanai konkursā. Plašāka informācija par katru no konkursa kategorijām, kā arī ceļvedis pieteikuma aizpildīšanai pieejams Eiropas Komisijas mājaslapā.

Visu ES dalībvalstu “RegioStars Awards” konkursā pieteiktos projektus izvērtēs neatkarīga žūrija, savukārt īpašā pasākumā, kas norisināsies 11. oktobrī Briselē labākos projektus katrā no kategorijām apbalvos ES komisāre reģionālās politikas jautājumos Korina Krecu un “RegioStars” žūrijas prezidents. Labāko projektu autori saņems “RegioStars” uzvarētāja sertifikātu un medaļu, kā arī par katru konkursa kategorijas uzvarētāju tiks izveidots publicitātes video un īstenota publicitātes kampaņa sociālajos tīklos.

Esam pārliecināti, ka arī Latvijā ir tādi projekti un iniciatīvas bagāti un aktīvi īstenotāji, kas gatavi palepoties ar savu veikumu ES līmenī!

 

Informācijas sagatavotājs:
Zaiga Puškina
Komunikācijas departamenta vecākā eksperte
Tālr.: 67095656
zaiga.puskina PIE fm.gov PUNKTS lv 

15.02.2016

Notikumi

«Septembris 2024»
POTCPSSv
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30