Projektu jaunumi

 4.martā Cēsīs notika alternatīvo sociālo pakalpojumu attīstības programmas izstrādes uzsākšanas konference.

Sabiedrību un projekta mērķa grupas konferencē informēja par Vidzemes plānošanas reģiona realizētā Eiropas Sociālā fonda projekta „Vidzemes reģiona alternatīvo sociālo pakalpojumu attīstības programmas izstrāde" aktivitātēm.

Konferencē pieredzes apmaiņas braucienus izvērtēja viena no programmas izstrādes darba grupas ekspertēm, Valkas novada sociālā dienesta vadītāja Mārīte Magone, kura atzina, ka ir gūtas vērtīgas atziņas sociālo pakalpojumu papildināšanai un attīstībai Latvijā. Abu vizīšu rezultātā ir izstrādāti priekšlikumi ārvalstu prakses integrācijai Vidzemes reģiona alternatīvo sociālo pakalpojumu programmā. Programmas izstrādes darba grupas ekspertes Evas Sāres vadītais Vidzemes reģionālā atbalsta centrs „Dardedze" ir veiksmīgs piemērs, kur NVO saņēmis valsts pasūtījumu sociālo pakalpojumu sniegšanā. Siguldas novada pieredzi par pašvaldības un NVO sadarbību alternatīvo sociālo pakalpojumu sniegšanā izstāstīja un padomus programmas izstrādei sniedza Siguldas dienas centra vadītāja Eva Viļķina.

Vairākkārt speciālistu prezentācijās tika minēta valsts atbalsta nepieciešamība. Par valsts politiku alternatīvo sociālo pakalpojumu attīstībai konferences dalībniekiem bija iespēja uzzināt no Labklājības ministrijas pārstāves Sigitas Rozentāles.

Iepirkumu konkursā par Vidzemes reģiona alternatīvo sociālo pakalpojumu attīstības programmas izstrādi uzvarēja Baltijas sociālo zinātņu institūts. Tā pārstāve Inese Šūpule konferencē prezentēja plānoto izstrādes metodiku.

Pašvaldību pārstāvji, sociālā jomā nodarbinātie un Vidzemes reģiona nevalstisko organizāciju pārstāvji konferencē tika aicināti iesaistīties diskusijā par vienotas reģiona alternatīvo sociālās aprūpes pakalpojumu sistēmas izveides galvenajiem izaicinājumiem.

Projekta ietvaros vēl ir paredzēta arī programmas sabiedriskās apspriešanas pasākumu realizācija, kā arī Vidzemes reģiona alternatīvo sociālo pakalpojumu rokasgrāmatas izstrāde un publicēšana.

Plānots, ka izstrādātā alternatīvo sociālo pakalpojumu attīstības programma kļūs ne tikai par pamatu finansējuma piešķiršanai 2.kārtas projektiem pašvaldībām un nevalstiskajām organizācijām, bet būs arī tas politikas plānošanas dokuments, kas noteiks rīcības virzienus, galvenos uzdevumus un sasniedzamos rezultātus sociālo pakalpojumu attīstībā turpmākajiem 7 gadiem.

 

19.03.2010

Notikumi

«Septembris 2024»
POTCPSSv
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30