Projektu jaunumi

Vidzemes plānošanas reģions pateicoties Valsts reģionālās attīstības aģentūras aicinājumam līdz ar pārējiem plānošanas reģioniem Latvijā sācis dalību projektā "Inovācijas pārvaldība Baltijas jūras reģionos ārpus galvaspilsētām" (BSR InnoReg).

Plānošanas reģionu loma projektā ir izplatīt projekta informāciju, piedalīties apmācībās, apgūt un izplatīt ieinteresētajām pusēm labās prakses piemērus.

Pašlaik tiek izstradādas anketas uzņēmējdarbības atbalsta institūcijām ar mērķi apzināt šīs institūcijas un noskaidrot viņu kapacitāti risināt inovācijas attīstību reģionā. Anketa institūcijām tiks izsūtīta tuvākajā laikā.

Plašāk par projektu mājas lapā http://www.baltic.org/projects/bsr_innoreg/

Projekta mērķis
Projekts BSR InnoReg ir radīts, lai stiprinātu inovācijas vadību, aktivizējot starptautisko sadarbību un sekmējot inovāciju veicinošas vides izveidi Baltijas jūras reģionā ārpus galvaspilsētām.

Projekta īstenošanas laiks
Projekts tiek īstenots laika posmā no 2009. līdz 2011. gadam.

Projekta partneri
Projektā piedalās 18 partneri no sešām Baltijas jūras reģiona valstīm: Igaunijas, Latvijas, Lietuvas Polijas, Somijas un Vācijas. Šie partneri pārstāv reģionālā un vietējā līmeņa pārvaldes institūcijas, kā arī dažādas uzņēmējdarbības atbalsta organizācijas.

Sagaidāmie rezultāti

- Saprašanās memorands par efektīvu inovācijas politiku

Saprašanās memorands ietvers prioritārus jautājumus par Eiropas Savienības programmu Baltijas jūras reģionam, galvenajām attīstības iespējām un izaicinājumiem, kā arī sniegs priekšlikumus partnerreģioniem sekmīgas inovācijas politikas izstrādei un īstenošanai.

- Inovācijas veicinātāju kapacitātes un sadarbības tīklu lomas stiprināšana

Projekts paaugstinās izpratni par konkurētspējīgas reģionālās inovācijas sistēmas izveidi ietekmējošiem faktoriem, ņemot vērā ilgtermiņa attīstības iespējas globālā vidē. Tas tiks panākts, uzlabojot inovācijas atbalsta organizāciju un vietējo un reģionālo lēmumu pieņēmēju spēju identificēt un risināt problēmas, vadīt riskus un veidot inovācijas atbalsta instrumentus uzņēmumiem.

- Ceļvedis inovācijas atbalsta instrumentu pielietošanai

Inovācijas atbalsta instrumenti tiks kopīgi izstrādāti trīs galvenajās jomās:
1) inovatīvie uzņēmumi un sadarbības tīkli;
2) finansēšanas instrumenti un atbalsts jaundibinātiem uzņēmumiem;
3) radošas kultūras attīstība.

Šo jomu ietvaros tiks īstenotas pilotaktivitātes projekta partnerreģionos.

 

 

 

12.11.2009

Notikumi

«Septembris 2024»
POTCPSSv
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30