Pasākumu arhīvs

« Augusts 2013 »
POTCPSSv
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Vidzemes plānošanas reģiona projektu vadītāja Dagnija Ūdre piedalīsies Eiropas Savienības pārstāvniecības Krievijā organizētajā Eiropas vasaras skolā – seminārā Vīborgā (Krievijā) par tēmu „Reģionālā un pārrobežu sadarbība starp Krieviju un Eiropas Savienību”, kurā klātesošajiem stāstīs par Igaunijas-Latvijas-Krievijas pārrobežu sadarbības programmu, kā arī vienu no šīs programmas projektiem – „Via Hanseatica”.  Vairāk šeit

No 27. līdz 29. augustam Vidzemes plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētājs Hardijs Vents atrodas Sanktpēterburgā, Krievijas Federācijā, kur piedalās pašvaldību forumā. Forums notiek Igaunijas – Latvijas – Krievijas pārrobežu programmas projekta „Atbalsts vietējo pašvaldību attīstībai ar mērķi uzlabot dzīves kvalitāti lauku apvidos” ietvaros. Projektu īsteno Latvijas Pašvaldību savienība sadarbībā ar Ļeņingradas reģiona pašvaldību padomi un Gulbenes novada pašvaldību.

Foruma mērķis izstrādāt ievirzes un idejas jaunam Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta pārvaldības modelim (turpmākais darbības un attīstības plāns). Vidzemes plānošanas reģiona Administrācijas vadītāja Guna Kalniņa - Priede vadīs arī darba grupu „ZBR un Ziemeļvidzemes reģionālā attīstība”.

Galvenie diskutējamie jautājumi:

  • ZBR kā Ziemeļvidzemes atpazīstamības resurss,
  • ZBR koncepta integrācija reģionālā attīstībā un plānošanā,
  • Sadarbības formas un projekti ilgtspējīgai attīstībai ZBR teritorijā.

Sagaidāmais gala rezultāts (tiks prezentēts pārējām darba grupām): ilgtspējīga attīstība un ekonomiskās izaugsmes tendences ZBR koncepta ietvaros Ziemeļvidzemes reģionā.