Kultūras ziņas

Jau šonedēļ no 5. līdz 7. maijam velo un kino mīļus iepriecinās festivāls „ Kino Pedālis”, kas vienlaikus norisināsies Valmierā, Kocēnu un Burtnieku novados. Festivāla unikālais formāts ir kino baudīšana īpaši iekārtotos pop – up kinoteātros. Tā būs gan dauzīšanās ar riteņiem, meklējot piedzīvojumus plaukstošajā pavasarī, gan iespēja vienuviet redzēt plašu filmu programmu. Festivāls svētdien tiks noslēgts ar velo braucienu – interaktīvu spēli, kas ļaus iepazīt Vidzemes pusi un, pateicoties īpaši izstrādātai mobilajai lietotnei,  pārvērtīs braucienu aizraujošā spēlē.

5. maijs / KINO NAKTS 

Piektdienas vakarā plkst. 19.00 Vecpuišu parkā, piedāvājot daudzveidīgu filmu programmu, tiks atklāta kino nakts piecos īpaši iekārtotos kinoteātros. Filmu programma sakārtota tā, lai iespēt redzēt varētu visu. To, ko neizdosies piektdienas vakarā, varēs noskatīties sestdien.

Festivāla filmas:  „Pa Rubika ceļu” (2010, Laila Pakalniņa, Latvija), „Teodors” (2006, Laila Pakalniņa, Latvija), „Velosipēdu zagļi” (1948, Viktorrio De Sica, Itālija ), „Ceļš augšup” (Jean-Luiss Schuller, Luksemburga),                               „Velodrool” (2015, Sander Joon , Igaunija), „La Bi Ci” ( 2014, Giorgio B. Borgazzi, Itālija), „Barbara” (2012, Kristians Pecolds, Vācija), „ Velosipēdi pret mašīnām” (2015, Fredrik Gertten, Zviedrija), „ Īsta mīlestība” (2011, Anne Sewitsky, Norvēģija), „Māris Štrombergs”(2016, Kristīne Garklāva, Latvija), „ Viņas” (Linda Jakubone, 2016, Latvija).

Festivāla kinoteātri: koncertzāle „Valmiera”, kino „Gaisma”, „Tautas Harmonijas centrs”, “Valmiermuižas alus darītava”, atpūtas komplekss „ Avoti”, „Kokmuižas alus pagrabs” Kocēnos un „ Siltumnīca” Kauguru pagastā. Piektdienas rītā tiks izziņota atrašanās vieta slepenajam kinoteātrim.

Plkst. 23.30 visi aicināti uz „Tautas Harmonijas centru”, kur  DJ Rihards Bražinskis  iegriezīs dejas filmu mūzikas pavadībā.   

 

6. maijs / KINO un VELO BURZIŅŠ

Festivāla otro dienu plkst. 12.00 restorāna „Vecpuisis” verandā atklās „Pedāļu stāsti”, kur stāstnieki (Ingvars Leitis, Toms Treimanis, Toms Ērenpreiss, Viesturs Silenieks) rosinās uz diskusiju, kā velosipēda izmantošana ikdienā var mainīt skatu punktu dzīvei. Diskusijas moderators būs Jānis Rozītis.

No plkst. 12.30 līdz 20.30 turpināsies filmu maratons, kad būs atvērti septiņi pop – up kinoteātri. Viens no tiem, ar programmu bērniem,  būs līdzās  „Valmiermuižas alus darītavai”, kur norisināsies arī Ūsiņdienas svinības un tirdziņš „Ar Gardu muti Valmiermuižā”. Šajā kinoteātrī būs iespējams noskatīties iemīļotās multfilmas „Ness un Nesija” un „Fantadroms” (visas 13.sērijas), kā arī, tikai trīs dienas pēc oficiālās pirmizrādes Latvijā, še būs iespējams iepazīties arī jauno RIJA Films multfilmu par „Hugo un viņa neticamajiem piedzīvojumiem”. Svinībās būs iespējams satikt arī pašu Hugo un nobaudīt jaunāko „Gardu muti” Latvijas zemeņu zelteri, kas radīts par godu multfilmai. Šis būs bezmaksas kinoteātris.

Kad būs noskatītas multfilmas, tad plkst. 15.00 mazie žiperi būs gaidīti Vecpuišu parkā, kur norisināsies leģendārās bērnu skrejriteņu sacensības.     

Kad dienas laikā būs gan saklausīts, gan saredzēts, tad vakars aicina uz kārtīgu izkustēšanos. Plkst. 21.00 Vecpuišu parkā norisināsies vakara ballīte, kurā spēlēs grupas „Rīgas modes” un „Regīna”.

 

7. maijs/ VELO BRAUCIENS

Šīs dienas galvenais notikums būs velo brauciens trīs maršrutos. Ar kopīgu startu Vecpuišu parkā dalībnieki varēs izvēlēties sev tīkamāko maršrutu – „Ģimeņu pedālis” (ap 10 km), „Puspedālis” (ap 20km) vai „Dižpedālis” (ap 45 km). Šīs noteikti nebūs sacensības, bet gan veselīga atpūta un spēle. Maršruts būs veicams ar īpaši radītas mobilās lietotnes palīdzību, kas reizē būs gan gids un maršrutu karte, gan interaktīva spēle, kas izvizinās pa Valmieras un novadu skaistākajam vietām. Lielākajās pieturvietās dalībniekus gaidīs dažādas aktivitātes un pārsteigumi. Spēlē sakrātos punktus finišā dalībnieki varēs samainīt pret festivāla suvenīriem. Turklāt bez kino neiztikt arī šeit! Maršrutus bagātinās ar kino saistītas pieturvietas, un jautājumi velo brauciena laikā.

Pēc finiša ap plkst. 16.00 Vecpuišu parkā trīs dienu piedzīvojumu noslēgs loterija, kur galvenā balva būs jauns divritenis no „Veikals Eži”. Būs  iespējams laimēt arī citas vērtīgas balvas no t/c „Valleta”, „Vīnkalnu brīvdabas picērijas”, „Sekoeko”, „ZIB”, „ZiGaZI”, „Rain:is” , „Stone Hill”, „Taka SPA”, „Valmiermuižas alus darītava”, „Valmieras teātra festivāls” un citiem draugiem.

Biļetes uz visām trim festivāla dienām iespējams iegādāties www.bezrindas.lv.  Biļetes pret festivāla aproci jau no šodienas var apmainīt Valmieras tūrisma informācijas centrā. No 5.-7.maijam to būs iespējams izdarīt arī festivāla informācijas punktā Vecpuišu parkā. Aproce sniegs iespēju apmeklēt visus kinoteātrus, dos kodu velo maršrutam spēlei un īpašas atlaides pie festivāla draugiem, kā arī dalību noslēguma loterijā.

Biļešu cenas: 10 EUR  (individuālā biļete), 33 EUR (draugu biļete 4 personām), 25 EUR ( 2 pieaugušie un bērni līdz 18 gadiem), 7 EUR (studentu biļete). Pirmsskolas vecuma bērniem ieeja bezmaksas. 

 

Noderīgi dalībniekiem

Dalībnieku priekam visas trīs dienas Valmieras uzņēmumos – kafejnīcā „Jauna Saule”, restorānos „Parks” un „Valmiermuižas Alus virtuve”, viesnīcās „Wolmar” un „Naktsmājas”, kempingā „Avoti” –  patīkamas atlaides, uzrādot festivāla aproci.

„Kino Pedālis” Facebook lapā ir iespēja pieteikties „Braucam kopā!” transportam un uzmeklēt „Nakšņo pie manis!” iespējas valmieriešu mājās, kas labprāt izmitinās festivāla dalībniekus no citām pilsētām. Turklāt, lai dalība festivālā visiem nestu prieku, festivāla rīkotāji aicina parūpēties par drošību uz ceļa, kā arī atcerēties uzlādēt telefona bateriju un aktivizēt internetu savā telefonā svētdienas velo brauciena spēlei.

Plašāka informācija – www.kinopedalis.lv / Liena Kreišmane  / +371 25544338 / info PIE kinopedalis PUNKTS lv / www.facebook.com/KinoPedalis 

Pasākumu rīko aktīvā tūrisma centrs “Eži” ciešā sadarbībā ar Valmieras pilsētas pašvaldību, Kocēnu novada pašvaldību, Burtnieku novada pašvaldību un “Valmiermuižas alus”  darītavu.

 

VELO – KINO FESTIVĀLA KINO PEDĀLIS” PROGRAMMA

5. MAIJS

19.00 – 19.20     Festivāla atklāšana (Vecpuišu parkā pie kino „Gaisma”, Rīgas iela 19) 

19.30 – 24.00     Kino nakts 5 pop - up kinoteātros

  • Koncertzāle „Valmiera”, Valmierā
  • „Tautas harmonijas centrs”, Valmierā
  • Slepenais kinoteātris
  • „Siltumnīca”, Kalnģeņģi, Kauguru pagasts
  • „Kokmuižas alus pagrabs”, Kocēni

23.30                    Dejas filmu mūzikas pavadībā ar DJ Rihardu Bražinski „Tautas harmonijas centrā”

 

6.MAIJS

12.00                   „Pedāļu stāsti” restorāna „Vecpuisis” verandā

12.00 – 13.00     „Latviešus Sibīrijā meklējot”, Ingvars Leitis

13.00 – 14.00     „ On the border – ceļojums apkārt Latvijai”, Toms Treimanis

14.00 – 15.00     „Ērenpreisa stāsts cauri gadiem”, Toms Ērenpreiss

15.00 – 16.00      „Kāpēc velo?!”, Viesturs Silenieks

12.30 – 20.30     Darbosies 7 pop – up kinoteātri

  • Koncertzāle „Valmiera”, Valmierā
  • „Tautas harmonijas centrs”, Valmierā
  • Kino „Gaisma”, Valmierā
  • Slepenais kinoteātris
  • „ Valmiermuižas alus darītava”, Valmiermuižā (bērnu kino programma)
  • Atpūtas komplekss „Avoti”, Valmieras apvedceļa 10,3 km
  • „Kokmuižas alus pagrabs”, Kocēni

15.00                   Bērnu skrejriteņu sacensības (Vecpuišu parkā)

21.00 – 24.00     Vakara ballīte (Vecpuišu parkā)

  • Rīgas modes
  • Regīna
  • Filmu konkursa apbalvošana

 

7.MAIJS

9.30 Pulcēšanās velo braucienam (Vecpuišu parkā)

Laikus iesakām: 

- Uzlādēt telefonu;

- Lejupielādēt lietotni “LOQUIZ”;

- Izvēlēties maršrutu;

- Saņemt spēles kodu info teltī;

- Atcerēties par drošību uz ceļa. 

11.00 Starts velo braucienam

  • Ģimeņu pedālis (ap 10 km)
  • Puspedālis (ap 20 km)
  • Dižpedālis (ap 45 km)

16.00 Loterija ( Vecpuišu parkā)

 

Informāciju sagatavoja: Liena Kreišmane, tel. 25544338, www.kinopedalis.lv

03.05.2017

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031