Kultūras ziņas

2016.gada 21.aprīlī Smiltenes pilsētas Kultūras centrā notika Smiltenes novada fotogrāmatas atklāšana, kurā Smiltenes novada dome pateicās visiem fotogrāmatas veidošanā iesaistītajiem – fotogrāfiju autoriem, dizaina autorei un sastādītājiem.

“Šī ir lieliska iespēja iepazīstināt citus un arī pašiem apzināties, kādi esam šobrīd, ko esam sasnieguši un ko izveidojuši. Paldies, Smiltenes novada rosīgajiem cilvēkiem, kuri bagātina novadu ar savu klātbūtni, stiprina esošās tradīcijas un veido Smiltenes novada vēsturi ar ierakstiem izglītībā, kultūrā, sportā, uzņēmējdarbībā un citās jomās! Pateicoties jums, varam būt lepni par savu novadu!” atklāšanā sacīja Smiltenes novada domes priekšsēdētājs Gints Kukainis.

Par sirsnīgu muzikālo sveicienu rūpējās skaistās balss īpašniece, launkalniete Signe Baltere.

Īpašs paldies par fotogrāmatas veidošanu dizaina autorei un maketētājai Gintai Špatei, kā arī fotogrāfiem Santai Sinkai un Agnim Melderim, kuri sniedza noderīgus padomus fotogrāmatas sastādītājiem, pašvaldības speciālistiem Līgai Hofmanei un Modrim Apsītim.

Tūrisma informācijas centra vadītāja vietnieks Modris Apsītis atklāj, ka fotogrāmata ir sen lolots sapnis, kurš beidzot kļuvis par īstenību. Ideja par grāmatas veidošanu pašvaldībai radusies jau sen, taču, pateicoties Smiltenes fotoklubiņa izveidei, izveidojās laba fotogrāfiju bāze, no kuras izvēlēties vislabākās bildes ievietošanai novada fotogrāmatā. “Grāmata veidota, lai īstenotu divus mērķus – gan uzrunātu sadarbības partnerus Latvijā un ārzemēs, gan ļautu vietējiem iedzīvotājiem saglabāt atmiņā to, kāds šobrīd ir mūsu novads,” saka M.Apsītis.

Smiltenes novada fotogrāmatas 88 lappusēs aplūkojama pilsēta, novada bagātīgās kultūras un sporta tradīcijas, izglītības iestādes un to darbība, uzņēmējdarbība, visi novada pagasti, kā arī Smiltenes novada daba visos četros gadalaikos.

Smiltenes novada fotogrāmatu iespējams iegādāties Smiltenes novada Tūrisma informācijas centrā, Dārza ielā 3, Smiltenē.

 

Informāciju sagatavoja:
Līga Hofmane,
Smiltenes novada domes
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Mob.tel. 28334474
e-pasts: prese PIE smiltene PUNKTS lv

25.04.2016

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031