Kultūras ziņas

Pašā Cēsu pilsētas centrā izveidota tikšanās vieta tiem, kuri vēlas aktīvi darboties Cēsīs - Koprades māja Skola6.

Šis radošo industriju centrs tiks atklāts piektdien, 8.aprīlī, plkst.12.00 ar Cēsu novada pašvaldības priekšsēdētāja Jāņa Rozenberga uzrunu. Savukārt no plkst.13:00 līdz plkst.19.00 atvērto durvju dienas gaitā varēs uzzināt visu, ko Koprades māja piedāvā - iepazīties ar pašu māju un aprunāties ar cilvēkiem, kuri šeit jau strādā.

Ikviens, kuru interesē darbs ārpus ierastā biroja vai apnicis strādāt mājās, aicināts izmēģināt jaunās Kopā strādāšanas telpas jau no plkst.9.00

Ar šo iniciatīvu Cēsis turpina iesākto radošo industriju potenciāla veicināšanai Cēsīs. 2015.gada augustā Cēsu novada pašvaldība mēneša garumā aicināja radošos cēsniekus un pašnodarbinātos profesionāļus viesoties un darboties Lielajā Skolas ielā 6, Cēsīs un kopīgi plānot bijušās Cēsu profesionālās vidusskolas mācību korpusa nākotni. Diskusiju un sarunu rezultātā, tika secināts, ka Cēsīs ir pieprasījums un ir nepieciešama vieta, kur darboties un pulcēties aktīvajiem cēsniekiem.

Sākot ar šī gada janvāri notiek darbs pie Koprades centra Skola6 veidošanas un iekārtošanas. Pašvaldības noteiktie pamatdarbības virzieni Koprades mājā ir radošā un IT centra izveide, kā arī kopā strādāšanas telpu nodrošināšana. Līdz ar to Skola6 ēkā ir pieejamas telpas darbnīcām, kur darboties radošajiem uzņēmējiem un kopā strādāšanas telpas. Papildus tiks nodrošināts pirmsinkubācijas atbalsts jaunu uzņēmējdarbības ideju attīstībai.

Darbnīcu telpas tiek iznomātas pašnodarbinātajiem vai uzņēmumiem, kuru darbība saistās ar radošajām industrijām - māksla, mūzika, dizains, amatniecība, u.c. Šobrīd darbnīcās jau strādā tērpu dizaineres, gleznotāji, mūziķi.

Savukārt kopā strādāšanas telpa ir labiekārtots atvērtā tipa birojs, ar ierīkotām darba vietām, pieejamu bezvada internetu, biroja tehniku un atsevišķām telpām darba sarunām un atpūtai. Tā ir vieta, kur satikties dažādu jomu profesionāļiem ar noteiktu darba pieredzi, kur veidot jaunus kontaktus, rasties jaunām idejām un sadarbības projektiem.

Sākot ar aprīļa mēnesi Koprades mājā notiks dažādi pasākumi, uz kuriem tiks aicināti aktīvie cēsnieki, kam ir idejas, grib dalīties ar tām un atrast līdzīgi domājošos, ar kuriem Cēsīs ieviest jaunas lietas. Regulāri notiks Ideju talkas, kur būs iespēja dalīties ar savām idejām, jauniem projektiem, kam meklējat sabiedrotos; vakara sarunas, kurās parunāt par sabiedrībā aktuāliem jautājumiem; semināri par radošajiem uzņēmējiem aktuālajiem jautājumiem, u.c. pasākumi.

Ja Tev ir interese darboties Koprades mājā ikdienā vai organizējot kādu interesantu diskusiju vai nomāt darbnīcu, vai tikai izmantot sarunu telpu, nāc ciemos uz Lielo Skolas ielu 6, rakstiskola6 PIE cesis PUNKTS lv vai www.facebook.com/skola6cesis vai zvani 26458414.



Informāciju sagatavoja:

Skola6 vadītāja

Dita Trapenciere

dita PIE skola6 PUNKTS lv

07.04.2016

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031