Kultūras ziņas

Jau rīt, 11. septembrī, Cēsīs sāksies čella svētki – zem festivāla Čello Cēsis zīmes trīs dienās izskanēs četri lieliski koncerti ar spožāko pašmāju un Eiropas čellmākslas meistaru piedalīšanos. Svētkus vēl īpašākus padara jūnijā koncertzālē “Cēsis” interesentu acu priekšā tapušā jaunā čella atgriešanās.

Čello Cēsis rudens sesijas atklāšanas koncertā 11. septembrī koncertzālē “Cēsis” – spoža čellistu parāde, Sinfonietta Rīga un koši muzikāli piedzīvojumi ar publikas iemīļoto Antonio Vivaldi, daudziem nezināmo Aulisu Sallinenu un Pētera Vaska skaisto Otro čellkoncertu. Līdzās Latvijas spožākajiem čellistiem – Lielās mūzikas balvas laureātam Ērikam Kiršfeldam, Šveicē dzīvojošajai Latvijas jaunajai cerībai Guntai Ābelei un talantīgajam Sinfonietta Rīga čellistam Kārlim Klotiņam - uzstāsies arī Eiropā atzītais somu čellists Marko Ilonens. 

Sestdien, 12. septembrī, klausītājus priecēs divi koncerti. Jaunajā Cēsu pilī būs īpašs un personisks Guntas Ābeles solokoncerts. Savukārt to, ka čells labi saskan ar ērģelēm, sestdienas vakara koncertā Cēsu Sv. Jāņa baznīcā rādīs Ērika Kiršfelda un Kristīnes Adamaites duets.

Festivāla vainagojumā svētdienas vakarā – stilīgā apvienība DaGamba, kas raugās uz čella spēli ar mūsdienīgu populāru skatienu. Grupas saka – tas ir roks, pops, klasika un pasaules mūzika no Bēthovena līdz Led Zeppelin. Septembrī nāks klajā viņu albums Recycled un Cēsu koncerts būs viens no tā prezentācijas turnejas lielajiem notikumiem.

Festivāla laikā koncertzāles “Cēsis” izstāžu zālē ikvienam būs iespēja apskatīt čellu, kas unikāla projekata ietvaros šovasar tika izgatavots Cēsīs.  Vācu meistari no kompānijas König&Betcher Geigenbau jauno čellu uzbūvēja vienas nedēļas laikā un vēl nenolakots tas tika ieskandināts Čello Cēsis atklāšanas koncertā 14. jūnijā. Cēsīs tapušais čells veidots kā slavenā 17. un 18. gadsimta itāļu meistara Domeniko Montaņana (Domenico Montagnana) čella kopija. Tagad čells ir nolakots un tā skanējumu atzinīgi novērtējuši vairāki Eiropas vadošie čellisti.

 

Čello Cēsis septembra programma

 

Piektdien, 11. septembrī, plkst. 19.00 koncertzālē “Cēsis”

ČELLA ZVAIGZNES UN SINFONIETTA RĪGA

Čellisti Gunta Ābele, Marko Ilonens, Ēriks Kiršfelds, Kārlis Klotiņš

Sinfonietta Rīga

Diriģents Normunds Šnē

Programmā: Auliss Sallinens, Pēteris Vasks, Antonio Vivaldi

 

Sestdien, 12. septembrī, plkst. 14.00 Cēsu Jaunajā pilī

ČELLS PILS SALONĀ

Guntas Ābeles solokoncerts

Programmā: Johans Sebastiāns Bahs, Zoltāns Kodājs, Pēteris Vasks

 

Sestdien, 12. septembrī, plkst. 19.00 Cēsu Sv. Jāņa baznīcā

VAKARA MŪZIKA ČELLAM UN ĒRĢELĒM

Ēriks Kiršfelds, čells

Kristīne Adamaite, ērģeles

Programmā: Rihards Dubra, Gaļina Grigorjeva, Alfrēds Kalniņš, Artūrs Kaps, Eino Tambergs, Pēteris Vasks

 

Svētdien, 13. septembrī, plkst. 18.00 koncertzālē “Cēsis”

Čellu grupas DA GAMBA koncertprogrammā “Bach goes to Iran

 

Biļetes uz festivāla koncertiem var iegādāties koncertzāles „Cēsis” kasē, kā arī “Biļešu Paradīze” kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

Biļešu cena no 7 līdz 12 EUR.

 

Informāciju sagatavoja:

Egija Saļņikova

Vidzemes koncertzāle “Cēsis”

Mārketinga un komunikācijas vadītāja

E-pasts: egija.salnikova PIE cesukoncertzale PUNKTS lv

Tālr.: +371 26171151

10.09.2015

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031