Kultūras ziņas

25. jūlijā, visas dienas garumā tika atzīmēti jau sestie Smiltenes novada svētki, kuri šogad notika Variņos. Sev piemērotu izklaidi spēja atrast ikviens – svētku dalībniekiem bija iespēja darboties radošajās darbnīcās, iepazīt Smiltenes novada pagastus un to kolektīvus, pārbaudīt savus spēkus dažādās individuālajās un komandas sporta disciplīnās, kā arī baudīt lielisku koncertu un balli.

Smiltenes novada svētki tika atklāti ar svinīgu parādi, kurā devās novada kolektīvi un domes pārstāvji. SIA „Palsa” skatītājiem demonstrēja savu bagātību – traktorus, kombainus un citu lauksaimniecības tehniku, ar kuru tiek apstrādāti Smiltenes novada tīrumi.

Atklājot svētkus, Smiltenes novada domes priekšsēdētājs Gints Kukainis pauda prieku par uzsākto tradīciju – katru reizi novada svētkus svinēt citā novada pagastā. „Šī ir lieliska iespēja iepazīt Smiltenes novadu tuvāk, paviesojoties katrā pagastā,” sacīja G. Kukainis.

Smiltenes novada domes pārstāvji svētku ietvaros apbalvoja konkursa „Smiltenes novada sakoptākais īpašums 2015” laureātus, nominācijās „Sakoptākā ģimenes māja pilsētas vai ciema teritorijā”, „Sakoptākā viensēta pagasta teritorijā”, „Sakoptākais uzņēmums” un „Vides elements vai „Odziņa””.

Rīgas Latviešu biedrība „Sprīdīša skola” iesaistīja svētku dalībniekus leļļu darināšanā no siena, savukārt vietējo amatnieku darinājumus varēja iegādāties tirdziņā. Smiltenes novada svētku laikā bija aplūkojama fotoizstāde „Cilvēks manā novadā”, kuru papildināja novada dziedātāju un dejotāju priekšnesumi.

Īpašas emocijas virmoja Variņu tautas nama 50 gadu jubilejas koncertā „Manas saknes - tikai te…”, kad visi koncerta skatītāji piecēlās kājās, par godu bijušā kolhoza „Oktobris” priekšsēdētājam Ēvaldam Viļumsonam un viņa ieguldījumam Smiltenes novada attīstībā.

Vakara izskaņā novada svētku dalībnieki baudīja brāļu Auzānu koncertu kopā ar Jersikas orķestri un lustējās kopā ar grupām „Dakota” un „Tālbraucēji”.

Paldies, ikvienam svētku dalībniekam un novada viesim par dalību Smiltenes novada svētkos! Uz tikšanos nākamgad, Launkalnē!

 

Neliels ieskats pasākumā: http://www.smiltene.lv/galerija (3 galerijas).

Pilnu foto materiālu aplūkojiet: http://failiem.lv/u/nyhdtla

 

Informāciju sagatavoja:

Līga Hofmane

Smiltenes novada domes

Sabiedrisko attiecību speciāliste

E-pasts: prese PIE smiltene PUNKTS lv
Mob.tel. + 371 28334474

Tel.: 64707584

www.smiltene.lv

http://www.draugiem.lv/smiltenesnovads/

https://twitter.com/SmiltenesNovads

30.07.2015

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031