Kultūras ziņas

Lai Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētku apmeklētājiem un viesiem izrādītu Latvijas meistaru unikālās prasmes, 2015. gada 28. jūnijā Mežaparkā Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētku laikā notiks Latvijas meistaru tirgus „Gabaliņš Latvijas”.

Ostas prospektā pie Mežaparka Lielās estrādes savu veikumu un prasmes demonstrēs ap simts amatnieku, mājražotāju, zemnieku un uzņēmēju no Rīgas un Latvijas novadiem. Iepazīt Latvijas amatu tradīcijas varēs gan svētku dalībnieki no Latvijas, Baltijas un Ziemeļvalstīm, gan svētku Noslēguma koncerta apmeklētāji.

Tirgū būs pieejams plašs produktu klāsts – adījumi, audumi, koka izstrādājumi, galda spēles, pinumi, kalumi, metāla izstrādājumi, māla, porcelāna, stikla un ādas izstrādājumi, lina un filca izstrādājumi, bižutērija, pērles, mežģīnes, dabīgie skaistumkopšanas produkti, garšvielas, dabīgās ziepes, tēja, svaigi dārzeņi un medus. Meistaru tirgū “Gabaliņš Latvijas” svētku dalībnieki un viesi varēs iegādāties arī grāmatas, iespieddarbus, žurnālus, pastkartes, ģeogrāfiskās kartes, mūzikas u.c. ierakstus.

Piedalīties tirgū aicināti dažādu amata prasmju meistari! Meistaru tirgus dalībniekiem pieteikumu iesniegšana noslēdzas 2015. gada 15. jūnijā, plkst. 12:00.

Tirgus „Gabaliņš Latvijas” notiks 28. jūnijā no plkst. 10.00 līdz 20.00 Mežaparkā. Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētku Noslēguma koncerts Mežaparka Lielajā estrādē sāksies plkst. 17.00.

Plašāka informācija: www.izbraukumatirdznieciba.lv

Meistaru tirgus mājas lapa: www.gabalinslatvijas.lv

 

UZZIŅAI:

2015. gada 25. līdz 28. jūnijā Rīgā un Latvijas novados norisināsies VIII Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētki, atzīmējot šīs tradīcijas 20 gadus. Šo gadu laikā svētki sarīkoti visās tradīcijā iesaistītajās dalībvalstīs. Simboliski, ka tieši jubilejas gadā svētki atgriežas Latvijā. Svētkos piedalīsies kori no Dānijas, Igaunijas, Islandes, Latvijas, Lietuvas, Norvēģijas, Somijas, Zviedrijas, kā arī latviešu kori ārvalstīs. Programmu papildinās deju kolektīvi un pūtēju orķestri – kopā svētkos tiksies ap 8000 dalībnieku. Svētku Noslēguma koncerts 28. jūnijā Mežaparka Lielajā estrādē vienlaikus būs arī Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē kultūras programmas noslēguma pasākums Latvijā.

Biļetes „Biļešu Paradīzes” kasēs un www.bilesuparadize.lv.

VIII Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu un deju svētkus sagatavo un rīko Kultūras ministrija un Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Ārlietu ministriju un Latvijas prezidentūras Eiropas Savienībā Padomē sekretariātu, Iekšlietu ministriju, Valsts policiju un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, Veselības ministriju un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, Latvijas pašvaldībām, Latvijas Televīziju un Latvijas Radio, nevalstiskajām organizācijām, kā arī Baltijas un Ziemeļu valstu organizācijām.

www.nordicbalticchoir.lv

twitter.com/Choir_Festival

facebook.com/NordicBalticChoralFestival

 

Informāciju sagatavoja

Inga Bika

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Latvijas Nacionālais kultūras centrs

67228985, 26443166

inga.bika PIE lnkc.gov PUNKTS lv

www.lnkc.gov.lv

12.06.2015

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031