Kultūras ziņas

Latvijas Puķu draugu saiets 18. jūlijā visus puķu mīļus aicina apciemot skaisto Ziemeļvidzemes pilsētu – Alūksni, kas šogad svin 95. gadskārtu kopš pilsētas tiesību iegūšanas, lai raudzītu mūsu novada skaistākos dārzus un satiktu to kopējus – sirsnīgos malēniešus. Šī gada ziedu svētkiem esam devuši moto „Sirds uzzied Alūksnē!”.

18. jūlijā puķu draugi Alūksnē sāks pulcēties jau no pulksten 8.00 Alūksnes ezera, kad lielākajā salā - Pilssalā sāksies dalībnieku reģistrēšanās. Tad pasākuma dalībnieki sēdīsies organizatoru sarūpētajos vai arī paši savos autobusos un dosies aplūkot puķu dārzus. Katrā autobusā, tai skaitā tajos, ar ko ieradīsies organizētās grupas, pasākuma rīkotāji nodrošinās gida klātbūtni.

Maršrutā, kas būs aptuveni 80 kilometrus garš, puķu draugi no visas Latvijas iepazīsies ar desmit objektiem, sadalot to aplūkošanu divās daļās – pirmspusdienā un pēcpusdienā. Alūksnes novadā ir daudz skaistu, ziedošu dārzu, par kuriem rūpējas sirsnīgi un viesmīlīgi saimnieki. Puķu draugu saieta dalībnieki varēs iepazīties ar astoņām sētām un to saimniekiem pilsētā un novada pagastos.

Pasākuma dalībniekiem ļausim pārliecināties, ka esam radošo malēniešu zeme, tādēļ aicināsim viņus izbaudīt senatnīgo gaisotni Jaunlaicenes muižas parkā un iejusties īsteni malēniskās izdarībās – pacilāt izslavēto maisu, ar ko gaisma istabā nesta, fotografēties ar izdaudzināto malēniešu baļķi, kā arī uzzināt savu svaru pēc šejieniešu izpratnes un saklausīt valodas īpatnības malēniskajā izrunā. Par to visu gādās Jaunlaicenes muižas muzeja ļaudis un citi darbīgie jaunlaicenieši. Turpat muižas parkā būs sastopams arī keramiķis Uģis Puzulis ar saviem darbiem.

Dienas vidū visi atgriezīsies Alūksnē, kur varēs ieturēt pusdienu maltīti un baudīt kultūras un sporta aktivitāšu programmu. Pasākuma dalībniekus Pilssalā priecēs Alūksnes pilsētas Tautas nama deju kopa „Jukums”, muzikālie alūksnieši – Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas pūtēju orķestris, Krūmiņu ģimene, novada jaunie dziedošie talanti. No pulksten 8.00 līdz pat 19.00 turpat Pilssalā – stadiona teritorijā notiks tirdziņš, kurā varēs iegādāties gan dažādus stādus un dēstus, gan amatniecības darinājumus.

Savukārt pilsētas centrā, parkā pie Alūksnes Jaunās pils, saieta dalībniekiem būs aplūkojami 16. un 17. jūlijā floristu plenēra laikā tapušie vides objekti. Plenēram gan individuāli dalībnieki, gan komandas var pieteikties līdz 10. jūlijam, pie kam prasmes floristikā šai gadījumā nav nozīmīgas, jo vides objektu veidošanu vadīs profesionāli floristi. Bet Alūksnes muzejā, kas atrodas Jaunajā pilī, varēs priecāties par novada mākslinieku darbu izstādi „Ziedi sajūtās”.

Tiem, kas nedosies aplūkot novada skaistākos puķu dārzus, dienas laikā Alūksnes ezerā būs iespēja sekot līdzi Eiropas un Baltijas čempionātam ūdens motosportā, kas būs vērojams turpat, Pilssalā.

Vakarā Puķu draugu saieta dalībnieki atkal sapulcēsies Pilssalas estrādē uz kopīgu vakariņošanu un noslēguma pasākumu. Vēlāk būs arī zaļumballe ar mūziku dažādām gaumēm, uz to gan biļetes iegādājamas atsevišķi.

Ikviens, kas vēlas piedalīties Latvijas Puķu draugu saietā, sīkāku informāciju par pasākumu un pieteikšanos tam var iegūt www.aluksne.lv/pukudraugi. Dalībnieku pieteikumus gaidīsim līdz 1. jūlijam.

Mīļi gaidīsim puķu draugu no visas Latvijas skaistajā Alūksnē!

 

 

Sirds uzzied Alūksnē!

Latvijas Puķu draugu saiets Alūksnē

2015. gada 18. jūlijā

 

Alūksnes Pilssalas estrādē

8.00 - 9.30 Draugu satikšanās omulīgā un senatnīgā gaisotnē (dalībnieku reģistrēšanās)

9.30 - 10.00 Saieta saimnieku un izrīcības ļaužu priekšā stādīšanās

13.00 - 15.00 Pusdienošana ar sportisku un kulturālu noskaņu

18.00 - 19.00 Vakariņošana ar ziedošu sajūtu sirdīs

19.00 Saieta noslēgums ar sētu saimnieku cildināšanu

21.00 Zaļumballe (biļete – iepriekšpārdošanā 5 EUR, pasākuma dienā 7 EUR)

 

Alūksnes Pilssalas stadionā

8.00 - 19.00 Stādu un amatnieku darinājumu tirdziņš

 

Alūksnes novada teritorijā

10.00 - 13.00 un 15.00 - 18.00 Alūksnes novada skaistāko dārzu iepazīšana

 

Svētku laikā Pilssalā

Eiropas un Baltijas čempionāts ūdens motosportā, muzikāls ceļojums ziedu pasaulē, Alūksnes precēto pāru deju kopa „Jukums”, dziedošā Krūmiņu ģimene, Alūksnes novada dziedošie talanti, Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas pūtēju orķestris

 

Svētku laikā pilsētā un novadā

Floristu plenēra darbu izstāde (pie Jaunās pils), Alūksnes novada mākslinieku darbu izstāde „Ziedi sajūtās” (Alūksnes muzejs), Alūksnes novada amatierkolektīvu, mūziķu, dziedātāju muzicēšana un koncertēšana, amatnieku, pašvaldības iestāžu, Malēniešu skolas dalībnieku aktivitātes.

 

Pasākumu jau atbalsta:

VAS “LATVIJAS VALSTS MEŽI”;

Žurnāls “DĀRZS UN DRAVA”

 

Informāciju sagatavoja:

Evita APLOKA,

Alūksnes novada pašvaldības

sabiedrisko attiecību speciāliste

tālrunis: 64381502; 26646749

evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv

www.aluksne.lv

09.06.2015

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031