Kultūras ziņas

7.decembrī plkst.18.00 Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā notiks Ziemassvētku koncerts „Tavas pēdas sniegā”, kurā apstāties no ikdienas steigas, piedzīvot Ziemassvētku mieru un brīnumu aicinās Evita Zālīte, Andris Ērglis un Jānis Strazds.

Teju, teju klāt Ziemassvētki – mīlestības, cerības un piedošanas laiks. Svētki, kuru patiesā būtība mājo cilvēku sirdīs. Šai laikā biežāk palūkojamies visapkārt, lai iepriecinātu tos, kuri ir vientuļi, lai atkal modinātu cerību sirdīs, kas to zaudējuši. Tas ir laiks, kad apstāties, padomāt un garīgi attīrīties. Laiks, kad svinēt kopā būšanas svētkus un piedzīvot atkalredzēšanās prieku. Tāpēc Latvijas Nacionālās operas soliste Evita Zālīte, dziedātājs Andris Ērglis, komponists Jānis Strazds, ģitāriste Ilze Grunte un basa meistars Andris Grunte aicina būt kopā Latvijas skaistākajos dievnamos Ziemassvētku koncertā „Tavas pēdas sniegā”.

„„Kad beidzot būs Ziemassvētki?” Tik nepacietīgi mēs bijām bērnībā, ilgojoties pēc dāvanām, sniega un brīnumainā noslēpuma, ko iemieso Jēzus bērna piedzimšana. Gadu pēc gada katram šis noslēpums tiek atklāts citādāk. Mūzika ir uzticams ceļabiedrs. Mūsu koncerts būs kā maza apstāšanās, lai kopīgi svinētu un pateiktos par šo ceļu uz svētkiem, kuru, šķiet, pārklāj tikko uzsnidzis sniegs, un vienīgi Radītāja pēdas sniegā rādīs ceļu, lai nenomaldītos,” stāsta Evita Zālīte.

Savukārt mūziķis Andris Ērglis atklāj: „Tā kā Ziemassvētki ir mani mīļākie svētki, ar lielu prieku kopā ar kolēģiem strādājām pie koncertprogrammas gatavošanas. Svētku sajūta mūs pārņēma jau strādājot mēģinājumos – mēs ļoti gaidām Ziemassvētkus un vēlamies šo gada gaišāko svētku sajūtu aiznest arī jums, klausītāji.”

Koncertā skanēs dziesmas, ko Ziemassvētku laikam sacerējuši komponisti, sākot ar viduslaikiem līdz mūsdienām. Programmā būs dzirdama J. S. Baha, Riz. Ortolani, R. Dubras, J. Strazda, V. Pūces un I. Gruntes oriģinālmūzika un tradicionālo Ziemassvētku dziesmu apdares.

„Ziemassvētki ir mani mīļākie svētki, tāpēc būšu priecīgs svētku gaidīšanas laiku pavadīt kopā ar lieliskiem kolēģiem, izpildot skaistu mūziku Ziemassvētku koncertos visā Latvijā,” koncertu aicina apmeklēt komponists Jānis Strazds.

Informāciju sagatavoja:
Justīne Deičmane
Valmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas
sabiedrisko attiecību speciāliste
Mob. tālr.: 26186068

10.11.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031