Kultūras ziņas

Rosīgs, košs un jaunatklājumiem bagāts solās būt 11. oktobris Valmierā. Šajā dienā notiks ne tikai tradicionālais Simjūda gadatirgus. Vidzemes Olimpiskajā centrā suņu mīļi aicināti uz  ikgadējo Suņu izstādi, mūzikas cienītājus Sv. Sīmaņa baznīcā un gadatirgus kņadā priecēs kora „Balsis” muzicēšana, bet vērienīgo gadatirgu, Valmieru un tās apkārtni iepazīt nu jau ikgadējā „Tautas ekskursijā” ieradīsies vairāk nekā 300 viesu no Rīgas. Savukārt īpašs „saldais ēdiens”  - velo ekskursija „Uz Zilokalnu pa šaursliežu dzelzceļa pēdām!” - tiek piedāvāta ikvienam interesentam, kurš 11. oktobra sestdienu vēlas pavadīt svaigā gaisā uz velosipēda, izbraucot daļu no šaursliežu dzelzceļa līnijas Smiltene – Valmiera – Ainaži.

Pa šaursliežu līnijas pēdām entuziastiskā gida Jāņa Daiņa pavadībā velobraucēji varēs doties uz teikām un leģendām apvīto Zilokalnu. Pa ceļam  būs iespēja apskatīt trīs no senās dzelzceļa līnijas stacijas ēkām, Kokmuižas ēku kompleksu, Cimpēnu pilskalnu, Zilākalna auto trasi un citus interesantus un mazāk zināmus objektus. Bioloģiskajā saimniecībā „Kaņepītes” būs sarūpētā spēka putra, un saimnieki piedāvās arī nelielu ieskatu saimniecības ikdienas darbos.

Velobrauciens sāksies 11. oktobrī, pulksten 10:00  pie Valmieras Tūrisma informācijas centra, kur gids un grupas pavadone gaidīs ikvienu interesentu. Atgriešanās Valmierā paredzēta ap pulksten 16:00. Maršruta aptuvenais garums ir 35 km, tādēļ aicinām piedalīties braucējus no 12 gadu vecuma. Ikviens dalībnieks ekskursijā piedalās ar savu velosipēdu, par kura tehnisko stāvokli atbildīgs ir pats tā lietotājs, kā arī ekskursijas dalībnieki ir atbildīgi par drošas velo braukšanas prasību ievērošanu. Lūdzam līdzi ņemt arī velosipēda vadītāja  vai autovadītāja apliecību.

Jāpiebilst, ka vietu skaits ekskursijā ir ierobežots, tādēļ interesentus aicinām velobraucienā pieteikties iepriekš Valmieras Tūrisma informācijas centrā pa tālr.: 64207177 vai elektroniski tic PIE valmiera PUNKTS lv. Dalības maksa ekskursijā ir EUR 4. Ekskursijas biļeti var iegādāties Valmieras Tūrisma informācijas centrā, sākot ar 6. oktobri.

Tajā ir iekļauti gida un grupas pavadoņa pakalpojumi, kā arī siltas pusdienas saimniecībā „Kaņepītes”. Dalībniekus lūdzam ekskursijas biļeti saglabāt līdz brauciena beigām! Tāpat aicinām velobraucējus parūpēties par savu labsajūtu visas dienas garumā, kam noteikti varētu līdzēt šokolāde un silta tēja mugursomā, kā arī laika apstākļiem un aktivitātei atbilstošs apģērbs.

Došanās velobraucienā „Uz Zilokalnu pa šaursliežu dzelzceļa pēdām!” garantē jaunas zināšanas, pozitīvi pavadītu dienu,  pēc tās  – saldu un ciešu miegu! 

 

Informāciju sagatavoja:
Veronika Časnoviča
Valmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas
Tūrisma informācijas konsultante
Mob.tel.: 28888760

01.10.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031