Kultūras ziņas

Vidzemes vidusskolēni līdz 15. oktobrim tiek aicināti pieteikties Latvijas kultūras kanona konkursā "Kultūras tradīcijas ģimenē"!

Konkursa mērķis ir veicināt skolēnu interesi par Latvijas kultūras vērtībām un tradīcijām, kas tiek koptas un uzturētas ģimenēs, dažādos Latvijas kultūrvēsturiskajos novados, rosinot interesi par kultūras kanonā neiekļautām tradīcijām, kā arī popularizēt kulturoloģijas, humanitāro un sociālo zinātņu mācību priekšmetus.

Konkurss notiek trīs kārtās. Pirmā kārta notiek Latvijas reģionos, otrā kārta – neklātienē, iesūtot darbus elektroniski, trešā kārta, kas ir arī konkursa fināls - Rīgā. 

Pirmās kārtas norise:

- Izglītības iestādē izveido komandu trīs skolēnu sastāvā.

- Izglītības iestāde aizpilda pieteikuma formu tiešsaistē http://ej.uz/kulturas_kanona_konkurss  līdz 2014. gada 15. oktobrim.

- Pirmās kārtas konkurss Vidzemē plānots Cēsīs 10.novembrī Vidzemes koncertzāles „Cēsis” Kamerzālē.

- Komanda gatavo uzdevumu, ko prezentē klātienē žūrijai konkursa pirmajā kārtā.

- Pirmās kārtas uzdevumu klātienē vērtē konkursa rīkotāju izveidota žūrija, kuras sastāvā ir Kultūras ministrijas, Latvijas Kultūras akadēmijas, Latvijas Nacionālā Kultūras centra un reģionu kultūras organizāciju pārstāvji, vērtējot 10 punktu sistēmā, atbilstoši iepriekš noteiktiem un izziņotiem kritērijiem.

- Reģionos katra komanda tiek novērtēta un atbilstoši iegūtajai vietai apbalvota ar konkursa rīkotāju diplomu.

- Pēc konkursa pirmās kārtas saskaņā ar konkursa žūrijas vērtējumu, trīs labākās katra reģiona komandas tiek izvirzītas uz konkursa otro kārtu. 

Otrajā kārtā tiek izvēlēta viena komanda no katra reģiona, kas turpina dalību konkursa trešajā kārtā un piedalās konkursa finālā. Konkursa finālā žūrija komandām piešķir nominācijas (piemēram, Oriģinālākā tradīcija, Interesantākie personāži, Atraktīvākais stāstījums, Labākais scenārijs vai tml.).

Visi konkursa fināla dalībnieki saņem kultūras kanona konkursa uzvarētāja diplomu, kā arī Latvijas Kultūras akadēmijas, LR Kultūras ministrijas un žūrijas speciālbalvas. 

Konkursu organizē Latvijas Kultūras akadēmija ar Kultūras ministrijas un Valsts izglītības satura centra atbalstu. Vidzemē konkurss notiek sadarbībā ar Cēsu Kultūras un Tūrisma centru.

Konkursa nolikums pieejams šeit. 

Papildu informācija: Projekta vadītāja Agnese Hermane, tālr. 29296861, agnese.hermane PIE lka.edu PUNKTS lv

26.09.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031