Kultūras ziņas

Nedēļas nogalē, 21. – 22. jūnijā, Kocēnu novada pagastos ar dažādiem pasākumiem ieskandinās Līgo svētkus.

Zilākalna pagasta iedzīvotāji Līgo svētkus aicināti sagaidīt sestdien, 21. jūnijā, plkst. 20.00 ābeļu dārzā aiz Zilākalna kultūras nama kopā ar sieviešu deju kolektīvu „Jūle” un Zilākalna amatierteātri. Kā sola pasākuma organizatori, ikviens tiks pacienāts ar Jāņu sieru un tradicionālo svētku dzērienu – alu vai kvasu.

Vaidavā Līgo svētkus ieskandinās sestdien plkst. 21.00 estrādē pie Vaidavas ezera, kur notiks pasākums „Līgodama vien atnāca tā līksmā Jāņu diena". Tā ietvaros līgo dziesmas izdziedāt un izdejot aicinās Vaidavas kultūras un amatniecības centra „Vaidava” jauktais koris „Vaidava” un dejotāji no Kocēniem. Svētku noskaņu vairos ugunskuri, siers un alus, kā arī zaļumballe kopā ar „Ballīšu orķestri”. 

Dikļos sestdien visas dienas garumā norisināsies floristu festivāls – konkurss, bet vakarā plkst. 21.00 Dikļu dabas koncertzālē sāksies ielīgošanas uzvedums kopā ar Jāņu tēvu un Jāņu māti, kas sagaidīs Jāņu bērnus no Dikļu pūtēju orķestra, folkloras kopas „Endzelīte”, deju grupas „Maģija”, Ozolmuižas vidējās paaudzes deju kolektīva „Ozoli" un Matīšu vidējās paaudzes deju kolektīva „Līksme". Pēc svētku uzveduma pie ugunskura līgotājiem būs sarūpēts svētku cienasts, un zaļumballē uz dejām aicinās Hārdijs.

Svētdien, 22. jūnijā, plkst. 21.00 Bērzaines ciema centrā pie tautas nama būs iespēja vērot Bērzaines amatierteātra pirmizrādi „Meitiņa”, kuras autors ir Aivars Banka un režisore – Inna Krēsliņa, un jauniešu deju kolektīva „Akcents” priekšnesumus. Pasākuma dalībnieki tiks cienāti ar Jāņu sieru, un lustīgā noskaņā ar dejām Līgo rītu aicinās sagaidīt Guntis Naglis. 

Svētdienas vakarā plkst. 21.00 Kocēnu estrādē (lietus gadījumā – Kocēnu kultūras namā) ikviens būs gaidīts ielīgošanas pasākumā „Sanāciet  Jāņa bērni, sagaidiet Jāņa dienu!”, kurā piedalīsies Kocēnu kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīvs „Savieši”, būs iespēja piedalīties Jāņu bērnu meistarstiķos – radošās darbnīcās, spēka konkursos, nākotnes pareģošanā saskaņā ar seno latviešu ticējumiem, kā arī neizpaliks mielošanās ar Jāņu sieru un kvasu. Svētku ballē spēlēs grupa „The Pictures”.

Līgo svētku pasākumu apmeklējums Kocēnu novadā – bezmaksas.

 

 
Informāciju sagatavoja:
Elīna Upīte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
E-pasts: elina.upite PIE kocenunovads PUNKTS lv
www.kocenunovads.lv

17.06.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031