Kultūras ziņas

17.maijā Valmierā tiks plaši atzīmēta Muzeju nakts 2014. Jāteic, ka šis ir jau desmitais gads, kad Valmieras pilsēta iesaistās starptautiskajā akcijā, piedāvājot valmieriešiem un pilsētas viesiem krāšņu un daudzveidīgu pasākumu programmu.

 

Starptautiskās Muzeju nakts pasākumi Valmierā tiks ievadīti ar aizraujošu ekskursiju „Dzintara saulriets Valmierā”. Stāstu ar izklaides elementiem par dzintara meklējumiem Gaujas krastos izklāstīs Valmieras pilsētas gide un Valmieras Valsts ģimnāzijas vēstures skolotāja Ineta Amoliņa. Ekskursijas sākums plkst.17.30 skatu laukumā pie Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcas.

Ekskursijas dalībniekus pusotras stundas garās pastaigas laikā sagaidīs daudz un dažādi pārsteigumi: būs iespēja ne tikai iepazīt Valmieru vakara stundās, priecājoties par romantisko noskaņu Gaujas krastos, bet arī ar interesantiem jautājumiem un spēļu paņēmieniem tiks pārbaudīta klausītāju erudīcija. Tā kā dalībnieku skaits ekskursijā ir ierobežots, aicinām interesentus jau savlaicīgi pieteikties ekskursijai Valmieras Tūrisma informācijas centrā, pieteikumu sūtot uz e-pastu tic PIE valmiera PUNKTS lv vai zvanot pa tālruni 64207177. Dalība ekskursijā ir bez maksas!

Kā ierasts, plašu aktivitāšu klāstu piedāvās Valmieras muzejs. No plkst.19.00 līdz 01.00 apmeklētājiem būs iespēja bez maksas aplūkot vairākas izstādes: Kurzemes mākslinieku darbu izstādi, ekspozīciju „Mītiskā pasaule un fantāzijas tēli”, kā arī izstādi „Labu rītu, jauku dienu”, kurā apskatāma dvieļu kolekcija no Valmieras muzeja krājumiem. No plkst.19.00 līdz 23.00 apskatei būs atvērtas arī vairākas muzeja ekspozīcijas.

Tā kā šogad pasākumam Valmieras muzejs noteicis tēmu „Romantiskā nakts Valmierā”, apmeklētājiem tiks piedāvātas dažādas ar mīlestības tēmu saistītas nodarbes. No plkst.19.00 līdz 22.00 interesenti varēs doties ekskursijā pa Valmieras romantiskākajām vietām, savukārt no plkst.20.00 līdz 23.00 ikviens Pilskalna ēkā varēs pastaigāties pa pārsteidzošu gaismas un mūzikas dārzu. Tā ietvaros plkst.20.30 muzicēs Valmieras Mūzikas skola, bet plkst.21.30 koncertu „Romances vienīgi jums” sniegs Viktors Kozlitins. Plkst.21.00 Pilsdrupu estrādē norisināsies vairāki romantiski konkursi – garākā skūpsta konkurss, romantiskākā atzīšanās mīlestībā un mīļvārdiņu konkurss.

Tāpat muzeja pagalmā no plkst.20.00 līdz 22.00 gaidāmas arī dažādas radošās darbnīcas: Valmieras Jaunatnes centra „Vinda” vadītā Rožu darbnīca, traktiera-picērijas „Liepziedi un Rozmarīns” Sarkanā vīna darbnīca, kā arī garda Saldumu darbnīca. Savukārt Valmieras muzeja Izstāžu namā darbosies Zvaigžņu laboratorija, kuru vadīs Edīte Glāzere un Santa Buiva.

Noslēgumā plkst.22.30 Pilsdrupu estrādē būs klausāms romantiskais nakts koncerts, kurā muzicēs Aina Boža un Aiva Tauriņa-Šariņa.

Šogad Starptautiskās Muzeju nakts laikā tiks atjaunots pasākums „Uzņēmēju nakts”, kam būs dots īpašs nosaukums „Nakts iepirkšanās svētki 2014 Valmierā”. Tā ietvaros būs iesaistījušies vairāk nekā 20 dažādi Valmieras uzņēmumi, piedāvājot atlaides, konkursus un balvas. No plkst.18.00 līdz 23.30 laukumā pie tirdzniecības centra „Valleta” gaidāmas dažādas aktivitātes, savukārt plkst.23.30 Pilsdrupu estrādē notiks lielā noslēguma loterija. Lai saglabātu intrigu, galvenā balva pašreiz tiek turēta noslēpumā, taču informācija par aktivitātēm, veikaliem, kas iesaistījušies pasākumā, un balvām regulāri tiks atjaunota un būs pieejama Facebook.com lapā „Nakts iepirkšanās svētki”.

Jāatzīmē, ka Starptautiskās Muzeju nakts laikā īpašas aktivitātes organizēs arī Valmieras drāmas teātris, piedāvājot režisora Jāņa Znotiņa un scenogrāfa Ričarda Millera radītu performanci par dzintara tematiku, un mākslas „Galerija Laipa”, kurā 17.maijā plkst.21.00 tiks atklātas četras dažādas izstādes – Guntara Sietiņa grafikas, Annas Rasmus skulptūras, Lauras Juhansones-Daugules fotogrāfijas un Kristīnes Urbanavičas gleznu miniatūras.

Starptautiskās Muzeju nakts tēma šogad ir sarkanais dzintars, simbolizējot vienu no Latvijas dārgumiem. Jāteic, ka šogad noslēgsies Muzeju nakts aizsāktais trīs gadu cikls, kas iezīmēja trīskrāsaino dzintara tapšanas ceļu. Iepriekšējos divos gados Muzeju nakts tēmas tika veltītas dzintara auklētājiem – zilajai jūrai un zaļajam mežam.

Starptautiskā Muzeju nakts tiek atzīmēta visā Eiropā, savukārt Latvijā šī tradīcija aizsākta 1978.gadā. Tās laikā visi interesenti ir aicināti iepazīt muzejus un citu tūrisma piesaistes vietu piedāvājumus, piedaloties dažādās aktivitātēs visas nakts garumā.

Informāciju sagatavoja:
Justīne Deičmane
Valmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas
sabiedrisko attiecību speciāliste

06.05.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031