Kultūras ziņas

Turpinot valmieriešus un citus interesentus iepazīstināt ar aizrautīgiem ceļotājiem un viņu piedzīvojumu stāstiem, 24. aprīlī pulksten 18.30 Valmieras Tūrisma informācijas centrā notiks trešais Ceļotāju stāstu vakars, kura viesis būs Kārlis Bardelis. Kopā ar komandas biedriem Kārlis ar velosipēdu mēroja 2840 kilometrus garo ceļu no Rīgas uz Sočiem, lai olimpiešiem nogādātu Bērnu slimnīcas pacientu zīmējumus, bet pagājušā gada rudenī ar skrituļslidām no Nordkapas (Norvēģijā) sešdesmit dienās nokļuva Gibraltārā. Savukārt patlaban Kārlis atrodas uz Polārā loka.

 

 10. martā kopā ar ceļa biedru Mārtiņu Gulbi viņš devās uz Krievijas – Somijas robežpunktu, lai ar slēpēm un ragavām 750 kilometru garumā pa Polārā loka līniju, sekojot vienīgi kompasam un no tā nenovirzoties, šķērsotu Somiju, Zviedriju un Norvēģiju. Kā iepriekš bija plānots, vienpadsmitajā piedzīvojuma dienā Kārļa ceļabiedrs devās mājup, bet Kārlis ceļu turpina vienatnē. Uzzinot par Kārļa nerimstošo piedzīvojumu kāri, daudziem var rasties jautājums: „Kur tā rodas?”. Izsmeļošāku atbildi varēsiet uzzināt klātienē, ceļotāju stāstu vakarā, bet līdz tam lieti noderēs Tūra Heijerdāla (Thor Heyerdahl) vārdi: „Robežas? Es nekad neesmu tās redzējis. Esmu tikai dzirdējis, ka tās eksistē dažu cilvēku prātos!”


Dalība Ceļotāju stāstu vakaros ir bez maksas, tomēr vietu skaits ir ierobežots, tāpēc aicinām visus interesentus, kas vēlas klātienē izjust piedzīvojumu garšu un uzdot savus jautājumus,  pieteikties iepriekš rakstot uz e-pastu tic PIE valmiera PUNKTS lv, ierodoties personīgi Valmieras tūrisma informācijas centrā vai zvanot pa tālruni 64207177.

Iepriekšējā Valmieras Tūrisma informācijas centra ceļotāju stāstu vakarā viesojās „100 latviešu stāsti” autori Ģirts Smelters un Kristaps Jēkabsons, kuri dalījās elpu aizraujošos un klausītāju smieklu pavadītos stāstos, gan atceroties pirmos ceļabiedrus Ļohu un Serjogu,   gan stāstot par prieku Mičiganas štatā satiekoties ar diriģentu Robertu Zuiku, kā arī ceļojumā gūto pārliecību, cik patiesa ir mūžsenā atziņa,- „Nekur nav tik labi kā mājās!”

Nākamais ceļotāju stāstu vakars paredzēts 29. maijā.   


Informāciju sagatavoja:
Veronika Časnoviča
Valmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas
Tūrisma informācijas konsultante

12.04.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031