Kultūras ziņas

 Jau rīt, 15.martā, no plkst.11.00 – 13.00 Valkas pilsētas kultūras namā pirmo reizi notiks „Kūku konkurss”!

Laipni aicinām lielus un mazus saldumu mīļotājus apmeklēt pasākumu – būs iespēja degustēt gardās saimnieču ceptās tortes un, iespējams, arī uzzināt kāruma recepti. 

Visas kūku konkursa dalībnieces pēcpusdienā apmeklēs meistarklasi pie „Tallink Hotel Rīga” restorāna „Elements” šefpavāres Svetlanas Riškovas un restorāna konditora Jāņa Kaira. Divu stundu garumā meistarklases vadītāji atraktīvā veidā pagatavos trīs saldos ēdienus: dažādu veidu konfektes (svaigā siera un melleņu “putna pienu” glāzētā šokolādē, rabarberu un baltās šokolādes konfektes uz kociņiem, braunija un marcipāna konfektes), smaržīgu ķiršu zupu ar šokolādes saldējumu un pistāciju „sable” cepumiem, kā arī saldo ēdienu „Zemeņu lauks” ar vaniļas zefīru, zaļās tējas un piparmētru napoleonu, svaigām zemenēm un zaļo ābolu un citronu gēlu.

 

Svetlana Riškova ir konkursu „Latvijas 2002.gada pavārs” un komandu konkursa „Baltijas valstu 2003.gada pavārs”  laureāte, TV šova „Mūsdienu Latvijas garša“ 1. un 3. sezonas fināliste. Jānim Kairim ir meistarklašu vadīšanas pieredze Latvijā un Baltkrievijā, viņš 2004.gadā ieguvis augsto apbalvojumu „Gada konditors”.

 Ieejas maksa pasākumā simboliska – 0,71 cents.

Informāciju sagatavoja:

Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Brūvere, 64707489, 26444002

17.03.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031