Kultūras ziņas

Cēsu novada kultūras projektu konkursā ir atbalstīti 15 kultūras projekti, kopumā šo projektu realizācijai piešķirot 9960 EUR līdzfinansējumu no Cēsu novada pašvaldības budžeta.

Jau ziņots, ka šogad, līdzīgi kā iepriekšējos gados, Cēsu kultūras projektu konkurss guva lielu atsaucību, un kopumā tika iesniegti 44 projektu pieteikumi, pieprasot līdzfinansējumu 28 600 EUR apmērā, kas gandrīz 3 reizes pārsniedza konkursa budžetu.

Projektus izvērtēja pašvaldības aģentūras „Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs” apstiprināta komisija, kuras sastāvā iekļauti Cēsu novada domes Izglītības, kultūras un sporta komisijas pārstāve Inese Lāce, mākslinieks Eero Rass, Vaives tautas nama vadītāja Kadrija Mičule, Cēsu Centrālās bibliotēkas pārstāve Lāsma Vasmane un Cēsu kultūras centra vadītāja Laimdota Lapiņa.

Finansiāls atbalsts tika piešķirts tiem projektiem, kas saņēma augstāko vidējo vērtējumu atbilstoši noteiktajiem vērtēšanas kritērijiem – projekta aktualitāte un sabiedriskā nozīme, atbilstība izvirzītajām prioritātēm, skaidri definēti projekta mērķi, rezultāti un mērķauditorija, tāmes pamatotība un iesaistīto personu spēja kvalitatīvi realizēt projektu. Maksimālais piešķirtais līdzfinansējums vienam projektam saskaņā ar konkursa nolikumu ir 700 EUR.

Atbalstīto projektu saraksts publicēts mājas lapas www.cesis.lv  sadaļā „Kultūra/Kultūras projektu konkurss”. Atbalstīto projektu pārstāvētās jomas ir dažādas – finansējumu saņems projekti, kuros plānota kultūras mantojuma saglabāšana un popularizēšana, tradicionālo gadskārtu svinēšana, koncertuzveduma un izstāžu veidošana, jauno ērģelnieku festivāls, klasisko deju iepazīšana, Cēsu autoru dzejas grāmatas izdošana.

 

Vērtēšanas komisijas priekšsēdētāja Laimdota Lapiņa atzīst, ka projektu vērtētāju uzdevums bijis ļoti grūts, jo „aiz strīpas” palikuši labi un interesanti kultūras projekti, ko diemžēl nebija iespējams atbalstīt ierobežotā projektu konkursa budžeta dēļ.

Cēsu novada kultūras projektu konkursa mērķis ir noteikt Cēsu novadam būtiskos, atbalstāmos kultūras projektus, kas tapuši pēc iedzīvotāju vai radošo organizāciju iniciatīvas un kas bagātina Cēsu kultūrvidi, sniedzot ieguldījumu Cēsu kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanā un jaunu kultūras tradīciju radīšanā.

04.03.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031