Kultūras ziņas

20. janvārī Uzņēmumu reģistrā reģistrēta decembrī dibinātā biedrība „Burtnieks sportam un kultūrai”. Biedrības mērķis ir sniegt atbalstu individuāliem novada sporta un kultūras aktīvistiem. Biedrības dibinātāji ir pārstāvji no visiem sešiem Burtnieku novada pagastiem, kā viens no dibinātājiem piedalās arī Burtnieku novada pašvaldība.

Pašvaldības nolikums nosaka, ka pašvaldība finansiālu atbalstu atbilstoši pieprasījumam var piešķirt tikai biedrībām un nodibinājumiem, taču Burtnieku novadā ir vairāki aktīvisti, kuri nav šādu organizāciju biedri vai arī ir biedri ārpus Burtnieku novada reģistrētās organizācijās. Īpaši sarežģīta situācija ir sporta jomā, jo iztrūkst šo aktīvistu sadarbība ar pašvaldību un līdzdalība vietējos pasākumos.

Burtnieku novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Edvīns Straume norāda: „Nepieciešamību pēc biedrības, kas apvienotu Burtnieku novadā esošos individuālos sportistus un kultūras dzīves aktīvistus, pašvaldība izjutusi jau sen. Ceru, ka ar jaunizveidotās biedrības starpniecību varētu uzlaboties šīs sabiedrības daļas sadarbība ar pašvaldību, turklāt finansējums nebūtu jānodod citu biedrību apsaimniekošanā, bet tas paliktu tepat novadā.”

Biedrības dibināšanas kopsapulcē piedalījās pārstāvji no Burtnieku, Ēveles, Rencēnu, Matīšu, Valmieras un Vecates pagastiem. Sapulcē tika apstiprināti biedrības statūti, noteikta biedrības juridiskā adrese (Vanagu iela 4, Valmiermuiža, Valmieras pagasts) kā arī ievēlēta valde astoņu cilvēku sastāvā. Par valdes locekļiem apstiprināti Ingrīda Tauvēna, Māris Rullis, Ivo Dobenbergs, Guntis Braslis, Aivars Lamba, Arnis Ješkins, Kārlis Greiškalns un Edvīns Straume. Par valdes priekšsēdētāju iecelts Kārlis Greiškalns.

Lēmumu par piedalīšanos sporta un kultūras biedrības dibināšanā kā vienam no dibinātājiem Burtnieku novada pašvaldības dome pieņēma 20. novembra domes sēdē.

 

 

Papildu informācija:

Zane Ābelīte-Medne

Burtnieku novada pašvaldības

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 20219631

E-pasts: zane.abelite-medne PIE burtniekunovads PUNKTS lv

21.01.2014

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031