Kultūras ziņas

10.novembrī plkst.15.00 Valmieras Kultūras centrā viesosies Latvijas Republikas (LR) Zemessardzes jauktais koris „Stars” diriģenta Ārija Šķepasta vadībā, kā arī LR Zemessardzes orķestra mūziķi un pianists Aldis Liepiņš, kas atskaņos Lāčplēša dienai veltītu koncertu.

Valmiera ir vecmeistara Jāzepa Vītola (1863 – 1948) dzimtā pilsēta. Gadā, kad ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās atzīmē komponista 150.dzimšanas dienu, LR Zemessardzes jauktais koris „Stars” ir sagatavojis programmu no meistara balādēm, iekļaujot tajā gan paša komponista vārdiem par šedevru atzīto „Dāvids Zaula priekšā”, gan mazāk dzirdētās, arī šī gada jubilāra – EdvartaVirzas izvērstās un retāk atskaņotās dziesmas „Karogs” un „Līgai”. Dzejniekam E. Virzam šogad decembrī apritētu 130 gadi.

Otrā koncerta daļa veltīta Imanta Kalniņa mūzikai ar Imanta Ziedoņa un Ojāra Vācieša dzeju. Bez tautā iemīļotajām, grupas „Menuets” un Olgas Rajeckas dziedātajām „Pa Misisipi kuģīts peld”, „Buramdziesmiņa” skanēs arī I. Kalniņa kora lielformas – „Apliecinājums” un „Mīlestība”. Koncerta izskaņā, godinot Lāčplēša dienas varoņus, skanēs dzejnieka Leonīda Breikša pravietiskais teksts I. Kalniņa dziesmas „Lūgšana” konģeniālajā tvērumā.

Zemessardzes jauktais koris „Stars” ir 2012.gadā nodibināta augsta līmeņa pieredzējušu amatieru un profesionālu dziedātāju vienība. 40 dziedātāju lielā kora pirmais mēģinājums notika 2012.gada 5.septembrī. Līdz šim mākslinieciskā vadītāja un diriģenta Ārija Šķepasta vadībā ir veikti latviešu komponistu Longīna Apkalna, Selgas Mences un Ilzes Arnes kompozīciju skaņu ieraksti, Andreja Eglīša piemiņas pasākumā Ļaudonā atskaņota Lūcijas Garūtas kantāte „Dievs, Tava zeme deg!”. Labdarības koncertu ietvaros, jauktais koris ir viesojies arī Liepājas Sv. Trīsvienības katedrālē, Lestenes ev. lut. baznīcā un citur.

Zemessardze rūpējas par Latvijas cilvēku aizsardzību un drošību, savukārt zemessardzes kora misija ir rūpēties par Latvijas tautas garīgo un kultūras labklājību, sniedzot klausītājiem mākslinieciski augstvērtīgus, radošiem izaicinājumiem bagātus un iedvesmojošus koncertus. Kora mērķis ir sekmēt latviešu mūzikas klasiķu, Latvijas mūsdienu komponistu un ārzemju komponistu mūzikas augstu novērtējumu Latvijas tautā. Īpaša nozīme kora „Stars” radošajā ceļā ierādīta labdarības koncertiem, kuros sadarbībā ar nevalstiskajām organizācijām koris aicinās cilvēkus līdzdarboties Latvijas tautai nozīmīgu projektu īstenošanā.

Koncertā piedalās: LR Zemessardzes jauktais koris „Stars” (Kora mākslinieciskais vadītājs Ārijs Šķepasts), LR Zemessardzes pūtēju orķestra mūziķi. Pianists – Aldis Liepiņš, režisore – Inese Vanaga.

Ieeja bez maksas!

 

Informāciju sagatavojusi:
 
Sabīne Branta
LR Zemessardzes jauktā kora „Stars” projektu vadītāja
Tālr. 20508527

 E-pasts: sabine_branta PIE yahoo PUNKTS com

31.10.2013

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031