Kultūras ziņas

Valmieras Mākslas vidusskola šogad radījusi īpašu piedāvājumu pieaugušajiem – mākslas kursus, lai pilnveidotu savas zināšanas, iegūtu jaunas prasmes vai vienkārši pavadītu savu brīvo laiku. Kopumā tiek piedāvāti seši maksas kursi, kurus pasniegs pieredzējuši skolotāji. Iepriekšējas zināšanas nav nepieciešamas.

Zīmēšana un gleznošana. Kursa apmeklētājiem būs iespēja apgūt pamatiemaņas darbā ar dažādiem zīmēšanas materiāliem un tehnikām. Tāpat kursos sniegs ieskatu krāsu mācībā, glezniecības pamatprincipos un metodēs. Ja būs liela interese, šo grupu varēs dalīt divās daļās – zīmēšana vai gleznošana.

 Grafika un sietspiede.  Kursa ietvaros apmeklētāji iemācīsies sietspiedes un grafikas tehnikā radīt plakātus, iepakojumu dizainus un dažādus citus mākslas darbus. Dalībnieki tiks iepazīstināti ar dažādām grafikas tehnikām, kas mākslas darbu radīšanas procesu padarīs radošāku, aizraujošāku un krietni vien neierastāku.

Dekoratīvo formu keramika. Kursa laikā ikviens interesents varēs iemācīties savām rokām veidot dekoratīvus objektus, darbojoties bez virpas. Apmeklētāji uzzinās, cik daudz dažādu formu ir ap mums un kā tās pārvērst mākslas objektos. Būs iespēja veidot darbus no māla un porcelāna masas.

Mākslinieciskās lelles. Kursa apmeklētāji iegūs zināšanas par dažādiem mākslas stiliem un mākslas vēsturi, lai sasniegtu kursa mērķi – radīt māksliniecisku lelli kā izsmalcinātu tēlu, kurā aptverti dažādie mākslas stili.

Mode un aksesuāri. Kursa laikā tiks sniegti padomi, kā ģērbties oriģināli, būs iespēja apgūt jaunas šūšanas tehnikas, kā arī strādāt ar tekstilapdruku. Kursa dalībnieki apgūs prasmes konkrētu apģērbu detaļu šūšanā, mācīsies izvēlēties savam auguma tipam piemērotus modeļus un audumus, veiks apģērbu modeļu vai aksesuāru tehniskos zīmējumus, kā arī izgatavos vienkāršus vai sarežģītākus apģērbu veidus un aksesuārus.

Metāldizains. Kursa apmeklētāji varēs apgūt dažādu dizaina objektu izgatavošanu no metāla, kā arī gūs iemaņas rotu radīšanā.

Kursi notiks vakaros, vienu reizi nedēļā. Vienas nodarbības garums – divas stundas. Kursu ilgums – trīs mēneši. Vidējais cilvēku skaits vienā grupā – 8. Ja ir interese apgūt vairākus kursus, pēc trim mēnešiem būs iespēja pievienoties nākamajai grupai. Lai pieteiktos un uzzinātu, kāda ir katra kursa mācību maksa, jāzvana pa tālruni 64207372 vai 20216721.

Informāciju sagatavoja:
Justīne Deičmane
Valmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas
sabiedrisko attiecību speciāliste

 

24.09.2013

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031