Kultūras ziņas

Jau pavisam drīz, 16.septembrī, savu 69.sezonu uzsāks Valmieras Kultūras centra tautas deju ansamblis (TDA) „Gauja”, uz kuru laipni aicināti visi tie, kam deja sirdī tuva.

„Neatkarīgi no tā, vai vēlies piepildīt ilgi loloto sapni par dejošanu vai meklē jaunus piedzīvojumus dzīvē, laipni gaidīsim ikvienu! Atrasties uz skatuves kopā ar cilvēkiem, kas ir tik dažādi, bet kurus vieno mīlestība uz deju, cēli nest tautastērpu un sajust skudriņas skrienam pār ķermeni, kad skatītāji uzgavilē dejas laikā vai aizkustinājumā ir piecēlušies kājās – tās ir neaprakstāmas sajūtas, kuras novēlu reiz izjust ikvienam,” ar azartu stāsta TDA „Gauja” pamatsastāva mākslinieciskā vadītāja Evita Kaķīte-Brasa. Evita norāda, ka šis ir viens no labākajiem brīžiem, kad uzsākt deju gaitas jaunā kolektīvā, jo vadītāji var brīvāk izvēlēties repertuāru un nav tik liels satraukums par gaidāmajām skatēm. „Ir aizvadīti emocionāli piesātināti Dziesmu svētki un notikumiem bagāta vasara – tas viss devis spēku ar jaunu sparu un enerģiju uzsākt jauno sezonu, kas solās būt interesanta un daudzveidīga. Būs aizraujoši ikvienam!”

Kolektīva dejotāji aicina nebaidīties un mesties iekšā šajā kopīgajā piedzīvojumā: „Esam kā liela ģimene – mūs vieno ne tikai kopīgie mēģinājumi un koncerti, bet arī regulāri tiekamies ārpus kultūras centra telpām, lai dotos kopīgos izbraucienos, izklaidētos, būtu klāt priecīgos brīžos un sniegtu atbalstu grūtos mirkļos. Tajā pašā laikā vienmēr esam bijuši atvērti jauniem „ģimenes locekļiem” – ja deja aizrauj, tad mums noteikti ir „pa ceļam”!” Dejotāji ir vienisprātis – lēmums pievienoties TDA „Gauja” ir bijis viens no labākajiem.

Ikviens interesents neatkarīgi no iepriekšējās deju pieredzes būs laipni gaidīts uz pirmo mēģinājumu 16.septembrī plkst.20.00 Valmieras Kultūras centra (Rīgas ielā 10) lielajā zālē, līdzi ņemot dejošanai piemērotu apģērbu un apavus. Ja neizdodas pievienoties 16.septembrī, tad jaunie dalībnieki būs laipni gaidīti arī citos mēģinājumu laikos.

Mēģinājumu laiki:

  • pamatsastāvam: katru pirmdienu un ceturtdienu plkst.20.00;
  • studijas grupai: katru pirmdienu un trešdienu plkst.18.00;
  • vidējās paaudzes deju kolektīvam: katru trešdienu plkst.20.00 (pirmais mēģinājums 11.septembrī).

Mēģinājumi notiek Valmieras Kultūras centra lielajā zālē.

„Kas neriskē, tas nedzer šampanieti, jeb šajā gadījumā – neuzzina, cik forši ir būt par gaujieti,” uzsver TDA „Gauja” dejotāji. Uz tikšanos jau pavisam drīz!

05.09.2013

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031