Kultūras ziņas

Jau pavisam drīz būs klāt ilgi gaidītais un lolotais pasākums, kurā dziesmā un dejā vienojas visa latviešu tauta – XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki. Nedēļas garumā, no 30. jūnija līdz 7. jūlijam, Rīgu ieskandinās simtiem deju soļu, balsu un dažādu instrumentu skaņu.

Dziesmu un Deju svētku laikā Valmieras vārds izskanēs plaši, jo pilsētu pārstāvēs astoņi deju kolektīvi – TDA „Gauja” un TDA „Gauja” vidējās paaudzes dejotāji, „Agrā rūsa”, „Pastalnieki”, „Pārgaujas delveri”, „Liesmiņa”, „Viesturietis” un „Pērkonītis”, astoņi kori – „Valmiera”, „Konsonanse”, „Skan”, „Jumara”, „Imanta”, „Baltie bērzi”, „Sudrablāse” un „Bonus”, divi koklētāju ansambļi – Valmieras Mūzikas skolas kokļu kvartets „Accorda” un Valmieras Mūzikas skolas un Cēsu Mūzikas skolas absolventu apvienotais kokļu ansamblis, kā arī pūtēju orķestris „Signāls”.

Kā atzīst Valmieras Kultūras centra direktore un XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku Goda virsvadītāja Vaira Dundure, visi dalībnieki rūpīgi gatavojas, lai gala koncertos – Mažaparka estrādē un Daugavas stadionā – priecētu ne tikai sevi, bet visu Latviju, kas rūpīgi sekos līdzi dalībnieku gaitām.

Mājās palicēji ir aicināti ne tikai skatīties televīzijas pārraides, bet doties uz Rīgu apmeklēt dažādus bezmaksas pasākumus, kas ietverti Dziesmu svētku programmā. Tāpat iedzīvotājiem ir iespēja iziet cauri Sidraba birzs vainagam – svētku centrālajam mākslas objektam, kas atrodas Rīgas centrā, Elizabetes un Brīvības ielas krustojumā. Vainagu veido tūkstošiem sidraba lapiņu, kurās ierakstīti to cilvēku vārdi, kuri atsaucās aicinājumam būt par daļu no iespaidīgā mākslas darba.

Atbalstīsim ar labām domām, vārdiem un pozitīvu enerģiju svētku galvenos varoņus – dalībniekus, lai viņu deju solis rit raitāk, balss skan skanīgāk un instrumenti pūš skaļāk. Vaira Dundure dalībniekiem novēl izturību un dzīvesprieku, kā arī sajust kopības, vienotības sajūtu, kas rodas dziesmas un dejas laikā.

Savu draugu un tuvinieku gaitām iespējams sekot līdzi Dziesmu un Deju svētku mājas lapā www.dziesmusvetki.tv

 

Informāciju sagatavoja:
Justīne Deičmane
Valmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas
sabiedrisko attiecību speciāliste
Mob. tālr.: 26186068

26.06.2013

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031