Kultūras ziņas

25. maijā, skanot bērnu un amatierkolektīvu balsīm, dimdot deju soļiem un baudot nu jau popularitāti guvušu mākslinieku dziesmas, Pārgaujas novada Raiskuma parkā tika atklāta brīvdabas estrāde.

Bērnu popgrupu festivālam „Pienenīte”, kurš notika nu jau četrpadsmito gadu un pulcēja vairāk nekā divdesmit bērnu deju un dziesmu ansambļus, bija iespēja pirmajam pieskandināt un piepildīt ar deju soļiem jaunuzcelto estrādi. Festivāla kuratore Dace Vītus atzina, ka, citus gadus dancojot, bērniem bija jāuzmanās, lai kāja neiesprūst grīdas dēļos, bet šogad deju solī varēja doties bez uztraukuma.

Lai arī laiks šai dienā estrādes apmeklētājus nelutināja, uz oficiālo atklāšanu un lentas griešanu pulcējās krietns pulks skatītāju, lai ar aplausiem un skaļām ovācijām izrādītu prieku par estrādes atgriešanos Raiskuma parkā.

Pārgaujas novada domes priekšsēdētājs Hardijs Vents vēlēja: „Lai mums šī estrāde dzied, lai tautai ir, kur nākt, gavilēt un kopā pulcēties.” Lai arī H.Vents atzina, ka lentas griešana nav viņa iecienītākais rituāls, tas tomēr norāda uz to, ka kaut kas atkal ir paveikts. Vēl viena vieta novadā ir sakopta.

Īpašu veltījumu estrādei bija sagādājis Raiskuma pagasta dzejnieks Ceriņš-Vējš, kurš klātesošajiem dāvāja savu dzejoli. Gandarījumu par iespēju ar dziesmām atgriezties Raiskuma estrādē, izrādīja dziedātājs Miks Dukurs un, protams, mūsu vietējie, bet skanīgie amatierkolektīvi – Raiskuma pagasta jauktais koris, senioru vokālais ansamblis „Laika ritmi” un vokālais ansamblis „Pārgaujas lakstīgalas”.

Jau 21. jūnijā estrādē skanēs koru SILVICOLA, KALME, PAKALNI, BEVERĪNA, Trikātas jauktā kora, Raiskuma jauktā kora, Trikātas vīru vokālā ansambļa dalībnieku balsis, kā arī deju kolektīvu soļi, bet 23.jūnijā Raiskuma estrādē atgriezīsies Līgo svinēšana.

Kā ziņots, iepriekšējā Raiskuma brīvdabas estrāde, kas ik gadu pulcēja kuplu kultūras baudītāju skaitu - ikgadējā bērnu popgrupu festivālā "Pienenīte", daiļdarbnieku izstādēs, zaļumballēs, tika nojaukta 2011.gada rudenī, sakarā ar slikto tehnisko stāvokli. Lai svētku sajūta un kultūras klātbūtne atgrieztos Raiskumā, tika nolemts būvēt jaunu estrādi, kas būs koka konstrukcijā ar apdares dēļu apšuvumu ar apbūves laukumu 128.4 m2.

Vasaras estrāde paredzēta nelieliem pasākumiem, tās izmēri veidoti ņemot vērā esošo parka situāciju. Estrādes aizmugurē atrodas divas nelielas telpas dalībniekiem un inventāram. Pārsegtā daļā -pārvietojami paaugstinājumi, kurus var izmantot pie lielākiem pasākumiem.

 

Informāciju sagatavoja:
Jolanta Vaido-Zālīte
Pārgaujas novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību speciāliste
www.pargaujasnovads.lv
tālr. 64127834; 
Mob. 29299002

27.05.2013

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031