Kultūras ziņas

20. aprīlī viena gada jubileju nosvinēja Pārgaujas novada jauniešu biedrība „Vari un dari”, kura Auciemmuižā bija pulcējusi visus savus biedrus, lai pakavētos atmiņās, apskatītu kopīgās bildes un pateiktos viens otram par labi padarīto darbu.

Biedrībā reģistrēti 15 biedri vecumā no 17 līdz 35 gadiem un spēku gada laikā novada attīstībai nav žēlojis neviens no viņiem.  Realizēti divi projekti -bijušās Auciema atpūtas vietas pie Auciema ezera atjaunošana – labiekārtošana un ielu zīmju norāžu uzstādīšana Auciemā un Raiskumā. Piedalījās arī Sporta spēļu organizēšanā un izklaidēja bērnus, iededzot egli Raiskumā.  Arī novada rīkotajā projektu konkursā tika iesniegti vairāki projekti, kā arī tiek gatavots projekts iesniegšanai Cēsu rajona Lauku partnerībai par hokeja laukuma izveidi Auciemā.

Ikvienam biedrības dalībniekam kā spilgtākā atmiņā ir palikusi kopīgā talkošana pie Auciema ezera Lielās talkas ietvaros un pēdējais pasākums Auciemā- Lieldienas, kurās jaunieši izrādīja savu iniciatīvu un visu noorganizēja paši. Atceroties paveikto, jaunieši uzsvēra, ka par padarīto ir liels gandarījums. Lieldienās bija tik daudz smaidīgu bērnu, kuri pozitīvi uzlādēja arī pašus jauniešus. Biedrības vadītāja Zane Pokkere brīnās par puišiem, kuri nāk, bez iebildumiem aktīvi darbojās un patiesi priecājās par paveikto. „Mēs izdomājam, bet puiši dara,” tā meitenes raksturo to veiksmīgo sadarbības formulu, kas ieviesta biedrībā.

Kā atzīst biedrības dalībnieks Lauris: „Pa dienu mēs strādājam, bet vakarā pēc darba ejam un darām. Daudz tādus cilvēkus neatradīsi. Lielajā talkā strādājām līdz tumsai un vēl ar telefona lukturīšiem spīdinājām, lai saliktu pēdējos dēļus un pabeigtu darbu. Mēs esam viens par visiem, un, ja darām, tad darām līdz galam.”

Biedrības dalībnieki izteica pateicību Zanei Pokkerei, kura brīnumainā kārtā vienmēr atrod laiku un nāk ar savu iniciatīvu, kura visus aizrauj līdz un raisa vēlmi darboties. Kā neredzamo biedrības cilvēku, jaunieši nosauca Sandi Pokkeru, kurš nežēlo jauniešiem laiku un savu padomu. Puiši atzīst, ka tieši Sandis ir tas, kurš rada vēlmi darīt.

Arī Pārgaujas novada domes priekšsēdētājs Hardijs Vents, sveicot biedrību  „Vari un dari” viena gada jubilejā, novēlēja, lai biedrības gribēšana darīt nezustu un lai nākamajos gados izdotos paveikt vismaz tik daudz cik pirmajā gadā. Priekšsēdētājs izteica pateicību par biedrības atbalstu dažādu pasākumu rīkošanā un vadīšanā. „Liels gandarījums par to, ka jauniešu acīs redzams dāvināšanas prieks,” atzina H.Vents.

Kā vienojošu zīmi un dāvanu gada jubilejā jauniešu biedrība „Vari un dari” saviem dalībniekiem un pašvaldībai dāvināja piespraudi ar biedrības logo.

 

Informāciju sagatavoja:
Jolanta Vaido-Zālīte
Pārgaujas novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību speciāliste
www.pargaujasnovads.lv
tālr. 64127834; 
Mob. 29299002

24.04.2013

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031