Kultūras ziņas

Sestdien, 6. aprīlī, Kocēnu kultūras namā jau sesto reizi notika mazo vokālistu konkurss "Kocēnu novada Cālis - 2013". Konkursā piedalījās 24 dalībnieki no Kocēniem, Rubenes un Bērzaines vecumā no 3 - 6 gadiem.

Augstāko žūrijas novērtējumu un konkursa galveno nomināciju “Supercālis 2013” saņēma Kitija Vantere no PII “Auseklītis” Kocēnos. Otru augstāko vērtējumu un titulu “Cālis – lakstīgala” saņēma Ieva Margrieta Grīviņa no PII “Auseklītis” Kocēnos, kura uzstājās ar ģimenisku priekšnesumu – Ievai palīdzēja mamma, spēlējot kokli, un vecākā māsa, spēlējot vijoli. Arī pati Ieva rādīja savas iemaņas vijoles spēlē. Trešo augstāko rezultātu ieguva skanīgas un dzidras balss īpašnieks Markuss Eglītis no PII “Auseklītis” Kocēnos, saņemot titulu “Cālis – rokenrols”. Konkursa jaunākais dalībnieks bija Ričards Brauns no PII “Auseklītis” Kocēnos, kuram ir 3,5 gadi.

Žūrijas piešķirtu titulu saņēma katrs konkursa dalībnieks, un nominācijas tika īpaši piemeklētas katram mazajam dziedātājam. Piemēram, “Zinošākais Cālis” Laimiņš Mastiņš no PII “Auseklītis” Kocēnos izpildīja dziesmu ar 11 pantiņiem.

Kopā ar mazajiem konkursa dalībniekiem bija Brēmenes muzikanti – ēzelis, suns, kaķis un gailis, kas netika padzīti no mājām, bet gan bija devušies prom no vecmāmiņas sētas, jo vēlējās uzstāties uz lielās skatuves. Devušies pasaulē, viņi ieraudzīja meiteni Ilzīti (Sandra Grīnliņa), kas dejoja uz skatuves kopā ar mazajiem dejotājiem no PII “Auseklītis” (skolotāja - Sanita Bērziņa). Arī Brēmenes muzikanti viņiem pievienojās, bet vēlāk nolēma, ka jāklausās dziesmās – un konkurss varēja sākties.

Bet pirms mazie dziedātāji rādīja savu talantu un prasmes, visi vienojās kopīgā dziesmā - “Kur tu teci, gailīti mans?”. Dziesmas muzikālo pavadījumu nodrošināja žūrija, trīs muzikāli cilvēki – Kocēnu novada domes priekšsēdētājs Jānis Olmanis spēlēja klavieres, Leonards Zavackis – mazās bungas un muzikanta mamma Larisa Merca – tamburīnu. Arī zālē esošajiem tika izdalīti dažādi skanoši priekšmeti.

Konkursa noslēgumā katrs mazais dziedātājs saņēma Kocēnu novada domes sarūpētas dāvanas – lelles, mašīnas un klučus, kā arī kopīgi mielojās ar limonādi un svētku kliņģeri, kas bija izcepts “K” burta formā, simbolizējot Kocēnu novadu. Pēc konkursa bērniem bija iespēja dejot diskotēkā un piedalīties rotaļās kopā ar Cāli.

PII “Auseklītis” vadītāja un pasākuma “mamma” Inese Sudraba izsaka pateicību vecākiem, kas bija sagatavojuši bērnus konkursam un piestrādājuši arī pie tērpiem, palīdzot dziedātājiem iejusties tēlā. Paldies arī muzikālajām skolotājām Inesei Bogdanovai un Līgai Aumeistarei.


Informāciju sagatavoja:
Eva Eglīte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
E-pasts: eva.eglite PIE kocenunovads PUNKTS lv
www.kocenunovads.lv

10.04.2013

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031