Kultūras ziņas

Trešdien, 27. martā, Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas basketbola komanda dosies uz Kipru, kur Famagustas reģionā notiekošajā Pasaules čempionātā skolām pārstāvēs Latviju.

Alūksnes novada pašvaldība jauno sportistu dalību Pasaules čempionātā atbalstīja, piešķirot Ls 8070 lielu finansējumu, kas sedz dalības maksu, aviobiļešu iegādi, viesnīcas un ēdināšanas pakalpojumu izdevumus. Valsts komandai piešķīrusi 400 latu finansējumu.

Sacensības notiks 29., 30. un 31. martā, kā arī 2., 3. un 4. aprīlī. 1. aprīlī notiks kultūras diena, kad katra komanda prezentēs savu valsti. Alūksnieši savā prezentācijā plānojuši stāstīt par Latviju un Alūksni, kā arī piedāvāt degustēt tradicionālās vērtības - rupjmaizi, kaņepju sviestu, šokolādi, balzamu un dzērvenes pūdercukurā.

Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas komanda iespēju pārstāvēt Latviju šajās pasaules līmeņa sacensībās ieguva tādēļ, ka Rīgas 49. vidusskola, kas bija uzvarējusi nacionālajā atlasē, no brauciena atteicās un šis gods uzticēts alūksniešiem kā 2. vietas ieguvējiem.

- Finālā piedalīsies 24 basketbola komandas no dažādām pasaules valstīm. Tās būs sadalītas sešās apakšgrupās. Vienā apakšgrupā ar Latviju būs arī Grieķija, Ungārija un Austrija. Par medaļām cīnīsies tikai katras apakšgrupas uzvarētāji, bet pārējās komandas izspēlēs spēles par atlikušajām vietām, tātad katrai komandai būs sešas spēles. Mūsu komandas izredzes šobrīd grūti novērtēt, jo maz zinām par pretinieku līmeni. Citas valstis pārstāv specializētu sporta skolu komandas, tādēļ prognozējam, ka cīņas vieglas nebūs, taču skaidrs, ka pretiniekiem uzvaras viegli neatdosim, - saka komandas treneris Jānis Nīkrencis.

Piešķirot finansējumu, pašvaldības dome nolēma, ka uz sacensībām dosies delegācija ne vairāk kā 15 dalībnieku sastāvā. Delegācijas centrā, protams, ir jaunie sportisti – Oskars Svars, Lauris Bērziņš, Rūdolfs Avots, Ritvars Bukovskis, Alberts Žagars, Arturs Fursenko, Jānis Žagars, Rolands Tišanovs, Kristers Belovs, Reinis Mednis, Reinis Stahovskis un Jānis Kivriņš.

Kopā ar sportistiem būs arī viņu treneris Jānis Nīkrencis, delegācijas vadītāja Uva Grencione, kura, izmantojot angļu valodas zināšanas, vadīs valsts prezentāciju, kā arī kārto visu saziņu pirms brauciena un brauciena laikā. Tāpat delegācijas sastāvā bija jāiekļauj savs tiesnesis un tas būs alūksnietis Edžus Mollers, savukārt medicīnas pakalpojums pilnībā nodrošinās uzņēmējvalsts. Mājās jaunie basketbolisti atgriezīsies 7. aprīlī.

 

Informāciju sagatavoja:
Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
tālrunis: 64381488
evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv
www.aluksne.lv

26.03.2013

Notikumi

«Septembris 2024»
POTCPSSv
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30