Kultūras ziņas

Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs sadarbībā ar Tartu Radošo Industriju centru 2013. gada 1. martā Cēsīs rīko starptautisku konferenci par mākslinieku un radošo industriju lomu reģionu attīstībā.

Konference tiek organizēta Igaunijas-Latvijas kopējā sadarbības projekta „Mākslinieki un radošie uzņēmēji reģionālai attīstībai” noslēgumā, lai iepazīstinātu ar īstenotā projekta rezultātiem un secinājumiem.

Minētā projekta ietvaros gada garumā noritēja aktīva kultūras sadarbība starp Cēsīm un Tartu dažādās mākslas jomās. Ir organizēti kopīgi mākslas plenēri un izstādes, uz abu pilsētu brīvdabas skatuvēm rīkoti kopīgi koncerti un deju izrādes, sniedzot iespēju iedzīvotājiem labāk iepazīt otras kaimiņvalsts kultūru un stiprinot sadarbības saites starp dažādām kultūras apvienībām Cēsīs un Tartu.

Mākslas izglītības centrs „Trīs Krāsas” projektā piedāvāja īpaši izstrādātas apmācību programmas māksliniekiem un radošajiem uzņēmējiem Cēsīs un Tartu, lai varētu apgūt jaunas prasmes jomās, kas aktuālas profesionālās karjeras attīstībai, kopīgi īstenojot projekta mērķi - palielināt dažādu jomu mākslinieku lomu vietējo sabiedrību attīstībā, iesaistot māksliniekus sabiedrības sociālo, vides un kultūras problēmu radošu risinājumu veidošanā. Sadarbības stiprināšanai ar iedzīvotājiem tika organizētas pilsētvides mākslas darbnīcas kopā ar latviešu un igauņu māksliniekiem, radot jaunus estētiskus pilsētvides objektus.

Projekta noslēgumā ir izstrādāti ieteikumi vietējās kultūrpolitikas veidotājiem Cēsīs un Tartu, ar kuriem tiks iepazīstināti konferences dalībnieki. Konferences organizatori vēlas izvērst diskusiju par radošo industriju attīstības iespējām reģionos, tāpēc uz konferenci aicināti pārstāvji arī no LR Kultūras ministrijas un Loov Eesti (Radošā Igaunija) vadītāja Eva Lēmeta.

Lai iepazītu citu valstu pozitīvo pieredzi radošo industriju attīstībai reģionos, konferencē ar Britu padomes Latvijā atbalstu piedalīsies Lielbritānijas Mākslas platformas pārstāve Diāna Paseka-Atkinsone un ar Dānijas Kultūras centra atbalstu – Kopenhāgenas organizācijas ArtLAB pārstāve Lizbete Risgārda.

Projekts „Mākslinieki un radošie uzņēmēji reģionālai attīstībai” tiek īstenots ar Igaunijas-Latvijas programmas atbalstu. Plānotais projekta budžets 137 075 EUR, tai skaitā ERAF līdzfinansējums 116 514 EUR.

Konferences programma 



Informāciju sagatavoja:
Ilona Asare
Projekta vadītāja
Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs
Tel.64127755, 27878275
Ilona.Asare PIE cesis PUNKTS lv

27.02.2013

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031