Kultūras ziņas

Pārgaujas novads var lepoties ar kuplu sportistu pulku, kuri guvuši sasniegumus gan Latvijā, gan ārpus tās. Arī šogad Pārgaujas novada pašvaldība, ikgadējā pasākumā „Sporta laureāts”, sveica un sumināja tos novada sportistus, kuri guvuši uzvaras, sasnieguši labus rezultātus dažādos sporta veidos, un pateicoties tam, nesuši tuvu un tālu Pārgaujas novada vārdu.

Kopumā sumināti vairāk kā pus simts novada sportistu sešos sporta veidos – florbolā, orientēšanās sportā, biatlonā, pludmales volejbolā, basketbolā un šaušanā. Panākumu sportistiem 2012.gadā ir bijis mazliet mazāk, salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, bet Pārgaujas novada domes priekšsēdētājs Hardijs Vents skaidro, ka tas ir saistīts ar paaudžu maiņu.

Sporta kluba „Pārgauja” valdes priekšsēdētājs Monvids Krastiņš uzsvēra, ka pie novada tradicionālajiem sporta veidiem, kuros novadnieki ir guvuši panākumus, klāt nākuši ir arī citi sporta veidi, piemēram, šāvēji. No iepriekšējā gada varam lepoties ar Sporta kluba „Mārkulīči” šāvējiem, kuri pārstāvēja Pārgaujas novadu un uzrādīja labus rezultātus arī vienā no svarīgākajiem Latvijas sporta pasākumiem- Latvijas Olimpiskajās spēlēs. Paldies florbola treneriem Ilvaram Balodim, Laurim Ābolam un Andrim Erenbotam, kuri audzina jauno paaudzi. Arī orientieristiem panākumi bijuši labi, un tieši orientieriste Sandra Grosberga ir kļuvusi par labāko 2012.gada sportisti novadā.

Liels paldies jāsaka ne tikai sportistiem, bet arī sponsoriem, bez kuriem daudzas lietas nebūtu izdevušās. Šajā gadā sponsoru skaits ir audzis. Sportistus atbalstīja SIA „Vidzemes betons”, SIA „Wolf System”, SIA „Straubek furniture”, kā arī ilggadējie atbalstītāji PKS „Straupe” un Pārgaujas novada pašvaldība. „Pateicoties sponsoru atbalstam, esam izveidojuši otru florbola komandu, kura spēlē otrajā līgā. līdz ar to, tiem sportistiem, kuri netiek pirmajā līgā, var pierādīt sevi šeit,” pateicību izsakot, stāsta Monvids Krastiņš.

Kā īpašu sveicienu sportistiem, pašvaldība nodeva ar Rīgas cirka mākslinieku uzstāšanos,  kuri demonstrēja savas akrobātiskās spējas, smīdināja publiku, kā arī ieveda burvības pasaulē.

Veiksmīgākajiem sportistiem Pārgaujas novada dome piešķīra naudas balvas četrdesmit latu apmērā, kā arī īpaši sagādātas balvas ar Pārgaujas novada simboliku.

Apsveicam Pārgaujas novada veiksmīgākos sportistus-florbola komandas „Pārgauja” komandas U-18 dalībniekus Mārtiņu Iesalnieku, Raivi Balodi, Elviju Ņami, Mārtiņu Šķesteri, Ivo Balodi, Matīsu Klaviniusu, Elviju Kasparānu, Ričardu Laugu, Atvaru Kalniņu, Anriju Ventu, Ediju Ventu, Daini Ozoliņu, Emīlu Kramiņu, Artūru Jurševaki, Gvido Laugu, U-19 Latvijas izlases dalībniekus Anriju Ventu, Artūru Jurševski, Andri Rajecki, Jāni Rajecki, Mārtiņu Rajecki. Īstu izturību, teicamu fizisko sagatavotību un cīņassparu florbolā ir parādījuši arī Latvijas čempionātā veterāni, komandas Rubene spēlētāji Ilvars Balodis un Jānis Plūme, kā arī Andris Erenbots, kurš šajā grupā komandas LINO sastāvā ir kļuvis par Latvijas čempionu. Sveicam arī orientēšanās sportistus Pēteri Robertu Čeksteri, Danielu Stupaku, Mārtiņu Šķesteri, Ievu Šķesteri, Artu Martinsoni, Sandru Grosbergu, Emīlu Dzalbu, Kristapu Magoni, Ediju Dzalbu, Noru Ķibildu, Sabīni Dzalbu, Gunāru Fogeli, Eduardu Rudzīti, Kristapu Bruneru, Māri Lambertu, Andri Dzalbu, Aiju Alksni. Sveicam par sasniegumiem biatlonā Baibu Bendiku, pludmales volejbolā Janu Jaundzemu, basketbolā Klāvu Krastiņu un šaušanā Aigaru Legzdiņu, Pēteri Vīru, Vilni Jaunzemu, Albertu Akmeni, Jāni Opmani, Tomu Lambu, Mārtiņu Gaņģi, Andi Anspoku, Vilni Jaunzemu (junioru).

Informāciju sagatavoja:
Jolanta Vaido-Zālīte
Pārgaujas novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību speciāliste
www.pargaujasnovads.lv
tālr. 64127834;
Mob. 29299002

25.02.2013

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031