Kultūras ziņas

28.februāri plkst. 16.00 un plkst. 18.00 Cēsu Jaunajā pilī tiks demonstrēta jaunā latviešu spēlfilma „Mammu, es Tevi mīlu”, uzsākot kino filmas demonstrēšanu Latvijas reģionos. Filmā galvenās lomas atveidotājs ir Cēsu skolnieks Kristofers Konovalovs.

21.februārī, kinoteātrī „Forum Cinemas” notiks režisora Jāņa Norda jaunās filmas „Mammu, es Tevi mīlu” pirmizrāde, savukārt, pirmizrāde reģionos notiks 28.februārī Cēsīs, kur dzīvo un mācās galvenās lomas atveidotājs Kristofers Konovalovs. Filmas mērķauditorija ir bērni un jaunieši no desmit gadu vecuma. Uz filmas izrādi ieradīsies arī radošā grupa un režisors Jānis Nords, lai runātu ar skatītājiem par filmas tapšanas procesu un filmā risināto problemātiku.

Filmas producente Alise Ģelze vēsta „Mammu, es Tevi mīlu” ir dinamisks attiecību trilleris par trīspadsmitgadīgu Rīgas skolnieku Raimondu un viņa māti. Kāda šķietami nenozīmīga piezīme skolā iesāk piedzīvojumiem bagātu nedēļu Raimonda dzīvē. Raimonds aizbēg no mājām, iekuļas apšaubāmā afērā ar zagli, nonāk policijas redzeslokā un visbeidzot atrisina samilzušo konfliktu gan ar mammu, gan savu labāko draugu.

Situāciju sarežģī mammas nereti skarbā reakcija. Tāpēc sekas – piezīmi skolā, telefona zvanu no pedagoģes, pazaudētu instrumentu - ir labāk noslēpt, nekā saņemt sodu. Katrs Raimonda mēģinājums sekas slēpt situāciju sarežģī vēl vairāk. Emocionāli grūtā situācijā viņam izdodas gan saglabāt cilvēcisko pašcieņu, gan sasniegt sev labvēlīgu iznākumu. Raimonds pierāda, ka spēj būt pieaudzis.

Galveno varoni Raimondu filmā atveido Kristofers Konovalovs no Cēsīm, savukārt viņa mammas lomā iejutusies aktrise Vita Vārpiņa. Tāpat filmā piedalās aktrise Indra Briķe, Baiba Neja, Matīss Livčāns, Alvis Birkovs un Edgars Samītis. Vairākas svarīgas epizodiskas lomas filmā atveido savas profesijas patiesi pārstāvji - policisti, ārsti, skolotāji, orķestra dalībnieki, kā arī 6.vidusskolas direktors un diriģents Haralds Bārzdiņš.

2013.gada 11.februārī prestižajā kino festivāla Berlinale sadaļā Generation – Kplus spēlfilma „Mammu, es Tevi mīlu” piedzīvos pasaules pirmizrādi un sadaļā Generation-Kplus cīnīsies par galveno balvu – stikla lāci. Iekļūt Berlīnes kinofestivāla konkursa programmā nozīmē izturēt sīvu konferenci, kas ir labs rādītājs filmas mākslinieciskajai kvalitātei. Berlinale sadaļas Generation konkursa skate domāta filmām, kuras spēj uzrunāt plašu auditoriju, kaut gan centrālā tēma un loma ir atvēlēta bērnībai. Festivāls uz pirmizrādi ir oficiāli uzaicinājis filmas radošo grupu – režisoru Jāni Nordu, galveno lomu atveidotājus - Kristoferu Konovalovu (Raimonds) un Vitu Vārpiņu (Mamma), kā arī filmas producenti – Alisi Ģelzi. Abiem aktieriem šī būs pirmā pieredze dalībai starptautiskā kino festivālā.”

Kino seansa biļešu cena Cēsīs bērniem, jauniešiem, pensionāriem Ls 1.00, pieaugušajiem – Ls 1.50. Skolotājiem, kuri uz filmu ierodas kopā ar klasi vai klašu grupu – ieeja bez maksas.

Informāciju sagatavoja:
Laimdota Lapiņa
Cēsu Kultūras un Tūrisma centra
Kultūras nodaļas vadītāja
Tālr. 641 22922
e- pasts: laimdota.lapina PIE cesis PUNKTS lv
www.cesis.lv

12.02.2013

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031