Kultūras ziņas

Vēl līdz 30. novembrim Valmieras pašvaldība aicina gan profesionālos fotogrāfus, gan amatierus iesniegt savas fotogrāfijas konkursa „Valmiera četros gadalaikos” pēdējā, noslēguma posmā.

Konkursā var piedalīties jebkura persona, kura iesniegusi pieteikumu dalībai konkursā atbilstoši konkursa nolikumam. Katrs pretendents konkursa norises laikā var iesniegt līdz 40 fotoattēliem (izmērs 21cm x 15 cm), taču katrā kārtā ne vairāk par 10 bildēm. Iesniegtajiem fotoattēliem jāraksturo Valmieras pilsēta un tās sabiedriskās aktivitātes. Tiem jāaptver Valmieras kultūrvēsturiskie objekti, pilsētvide, tūrisms, aktīvā atpūta un sports, Valmieras kultūras, sporta un izklaides pasākumi, Valmieras uzņēmējdarbība, pilsētas viesi un iedzīvotāji iepriekšminētajos pasākumos un objektos.

Konkursā iesniegtos darbus izvērtēs žūrija, kuras sastāvā ir pašvaldības pārstāvji, profesionāli fotogrāfi un ar mākslu saistīti cilvēki. Katrā konkursa kārtā tiks atlasītas 3 labākās fotogrāfijas. Darbi tiks vērtēti pēc diviem kritērijiem - fotoattēla mākslinieciskās vērtības un Valmieras, kā tūrisma pilsētas, atspoguļojums fotoattēlā. No katras konkursa kārtas tiks atlasītas ne vairāk kā 15 fotogrāfijas pašvaldības informatīvo izdevumu veidošanai un fotoizstādei. Pretendents, kurš konkursa kārtībā pēc visām četrām kārtām tiks atzīts par uzvarētāju, saņems naudas balvu Ls 100,- apmērā. Otrās vietas ieguvējs saņems naudas balvu Ls 75,-, savukārt trešās vietas ieguvējs – Ls 50. Katrā kārtā tiek piešķirta arī skatītāju simpātiju balva, kuru noskaidro elektroniskā balsojumā portālos http://www.valmiera.lv un http://www.draugiem.lv/valmieraspilseta.

Jau tradicionāli janvāra sākumā Valmieras Kultūras centrā tiks rīkota arī izstāde, kurā būs iespējams aplūkot gan labākās, gan interesantākās fotokonkursa dalībnieku iesūtītās bildes.

Ar konkursa nolikumu iepazīties un bez maksas nolikuma kopijas var saņemt Valmieras Tūrisma informācijas centrā Rīgas ielā 10, Valmierā, kā arī Valmieras pilsētas pašvaldības Apmeklētāju pieņemšanas centrā Lāčplēša ielā 2. Elektroniski konkursa nolikums pieejams portālā http://visit.valmiera.lv , kā arī sūtot pieprasījumu uz adresi tic PIE valmiera PUNKTS lv

Informāciju sagatavoja:
Anita Zušmane
Valmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas
sabiedrisko attiecību speciāliste
Mob.tel.: 29454752

13.11.2012

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031