Kultūras ziņas

Kā veiksmīgi pasargāt augļu dārzu no zaķiem un stirnām, kā saglabāt ābolus, kāds izskatās pēc guļbūves principiem gatavots bišu strops – to visu un vēl daudz ko citu uzzināsiet, piedaloties seminārā – pasākumā, kas notiks 19. oktobrī pulksten 12.00 Kārķu pamatskolas āra EKO klasē (lietus gadījumā – skolas telpās).

Pasākums sāksies ar Kārķu pamatskolas Zaļā karoga pacelšanu, pēc tam būs Ivetas Markovas lekcija „Kā sagatavot augļu dārzu ziemai, ābolu glabāšanas noslēpumi”. Semināra laikā būs gan ābolu degustācija, gan iespēja iegādāties dažādu šķirņu ābolus no Markovu ģimenes dārza – Z/S „Luternieki”.

Jau otro gadu pie Kārķu pamatskolas ir bišu drava, kur, bitenieka Pētera Cābuļa vadībā, bērni apgūst biškopības pamatiemaņas. Pirmais Kārķu skolas dravas strops un bišu saime bija Latvijas Biškopības biedrības dāvinājums. Tagad Meža attīstības fonda finansēta projekta ietvaros bišu drava tiek papildināta ar jaunu un inovatīvu guļbūves tipa stropu, kas ir Latvijas Tehniskās Universitātes studentes Zanes Zelčas diplomdarbs (diplomdarba vadītājs Kārlis Kazāks). Pasākuma laikā notiks stropa prezentācija un ikvienam būs iespēja uzdot dažādus interesējošus jautājumus stropa autorei un diplomdarba vadītājam.

Tāpat, jau otro gadu pie Kārķu skolas tiek papildināts Meža dienu ietvaros izveidotais augļu dārzs, kurā aug vairāk kā 30 augļu koki – ābeles, bumbieres, plūmes un 12 dažādu šķirņu pīlādži. Semināra dalībnieki varēs piedalīties arī praktiskā nodarbībā „Šujam dārzam kažociņus!”. Pateicoties SIA „Mārupes Siltumnīcas” un tā vadītāja Jānim Bērziņa atbalstam, kurš ir bijušais Kārķu skolas absolvents, ir sarūpēts augļu koku ieziemošanas materiāls.

Pēc kopīgi paveikta darba, visi kopīgi varēs baudīt medus kūku, kas gatavota no skolas dravas medus. Pasākuma dalībnieki aicināti līdzi ņemt jums mīļu un pārbaudītu ēdienu recepti (uzrakstītu uz papīra), kuras sastāvā ir izmantoti āboli vai medus. Kamēr dārzs aug un bites nes medu, krāsim receptes skolēnu kārumiem un savstarpējai pieredzei!

 

Papildus informācija: Kārķu pagasta sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Pilskalne, 26391447

15.10.2012

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031