Kultūras ziņas

21. septembrī Valmieras kultūras centrā Rīgas ielā 10 norisinājās Vidzemes kultūras darbinieku konference. Konferenci rīkoja Vidzemes kultūras un mākslas biedrība “Haritas” Kultūras ministrijas atbalstītā projekta „Vienotai un pilsoniskai Vidzemei” ietvaros.  Konferences mērķis bija veicināt izpratni par izaicinājumiem un iespējām, kas pastāv Vidzemes reģiona kultūras darbā, kā arī vienoties par Vidzemes reģiona kultūras institūciju un organizāciju ilgtermiņa sadarbības modeli.

Konferenci atklāja Valmieras pilsētas pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta komitejas vadītāja Ieva Stiģe, rosinot tās dalībniekus ņemt vērā, cik plašs un ietilpīgs ir jēdziens – kultūra.  Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas vadītājas vietniece Līga Tarbuna stāstīja par labās prakses piemēriem Valmieras pilsētas pašvaldības, kultūras institūciju un NVO sadarbībā. Vidzemes plānošanas reģiona kultūras eksperte Olita Landsmane runāja par  kultūras pārvaldību, koordināciju un attīstības tendencēm Vidzemes plānošanas reģionā, savā prezentācijā uzskatāmi  parādot paveikto kultūras jomā Vidzemē.  Vidzemes kultūras un mākslas biedrības „Haritas” vadītāja Solveiga Boicova prezentēja Vidzemes reģiona kultūras darbinieku iepriekš notikušajos semināros (Madonā, Valkā un Alūksnē) izstrādāto ideju apkopojumu – ieteikumus un ierosinājumus Vidzemes kultūras darba uzlabošanai, kā arī idejas ilgtermiņa sadarbības modeļa veidošanai. Tika secināts, ka šis darbs ir tikai sākuma stadijā, jo vairāki pasākuma dalībnieki ierosināja paplašināt diskusijās iesaistīto kultūras speciālistu loku. Tika nolemts, ka visi šajā projektā izveidotie un apkopotie materiāli tiks izsūtīti gan visiem semināru dalībniekiem, gan konferences dalībniekiem, lai ikvienam dotu iespēju piedalīties to papildināšanā un uzlabošanā. Tāpat nolemts izveidot darba grupu no tiem Vidzemes kultūras jomas pārstāvjiem, kas izteiks vēlmi turpināt darbu ar dokumentu projektiem, kurus plānots iesniegt LR Kultūras ministrijā un Vidzemes plānošanas reģionā.

Pasākumā aktīvi piedalījās Vidzemes plānošanas reģiona administrācijas vadītāja Guna-Kalniņa Priede un projektu vadītāja Ina Miķelsone ar saviem ierosinājumiem, problēmu risinājumiem un vērtējumiem.

Projekta „Vienotai un pilsoniskai Vidzemei” mērķis ir stiprināt tradicionālās un netradicionālās pilsoniskās līdzdalības formas Vidzemes reģiona iedzīvotāju vidū, kā arī attīstīt pilsonisko izglītību Vidzemes reģionā, izmantojot formālās un neformālās izglītības metodes. Projekta ietvaros ir arī noticis konkurss jauniešiem par integrācijas jautājumiem, notiek informācijas dienas jauniešiem par līdzdalības iespējām reģionā, valstī un Eiropā, kā arī Vidzemes nevalstiskajām organizācijām vēl līdz oktobrim ir pieejamas bezmaksas konsultācijas par dažādiem tām aktuāliem jautājumiem.

Projekts tiek realizēts LR Kultūras ministrijas valsts budžeta apakšprogrammas „Nevalstisko organizāciju atbalsts integrācijas jomā” ietvaros.

Informāciju sagatavoja:
Solveiga Boicova
Vidzemes kultūras un mākslas biedrības „Haritas”
Valdes priekšsēdētāja

 

 

21.09.2012

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031