Kultūras ziņas

Trešdien, 14.martā muzikālajā bārā „Chill Inn” jaunieši no Valmieras novada fonda Jauniešu ideju laboratorijas tikās ar trīs Valmierā pazīstamām personībām- Valmieras pilsētas pašvaldības priekšsēdētāju Inesi Boķi, 11.Saeimas deputātu Jāni Upenieku, kā arī izbijušo BMX sportistu, sporta treneri un kafejnīcas „Liepziedi un Rozmarīns” saimnieku Arti Žentiņu.

Tikšanās pulcēja ievērojamu skaitu jauniešu, kas vēlējās ko vairāk uzzināt par trīs, visiem tik pazīstamajām personībām. Tikšanās laikā tika jautāti visdažādākie jautājumi, kā arī gūtas dažādas atziņas, kas varētu noderēt attīstot pašiem savu karjeru vai ļaujoties izaicinājumiem, ko dzīve piespēlē.

Jānis Upenieks dod padomu jauniešiem, kad jautāts, kā jauniešiem pārvarēt nedrošības sajūtu, kas pārņem ikvienu cilvēku, kad jāuzsāk kas nezināms: „Tajā brīdī, kad saproti, ka tas, ko tu dari ir pareizi – turpini iesākto! Galvenais, vajag uzdrošināties un darīt – nekādā gadījumā nestāvi malā!”

 „Kad esi kādas darbības sākumā, mēdz gadīties, ka saproti – priekšā  ir daudz kas un turklāt nezināms, kā es to vispār izdarīšu?! Taču pats grūtākais ir pats sākums un kad jau iesākts-viss notiek! Turklāt dzīvē sevi vari attīstīt kā personību, interesējoties par dažādām lietām, vai arī profesionāli – attīstot kādu specifisku un konkrētu prasmi. Viss tavās rokās – jāsaprot vienīgi, ko vēlies!” - filozofiskās pārdomās grimst A. Žentiņš. Tāpat Artis uzsver, ka katras grūtības un šķēršļi, kas dzīvē nākuši, jāizvērtē: „It kā – ja dari īsto lietu, tad viss pa ceļam parasti tiek nolikts un viss ir viegli. Taču paradīzē neko nevar iemācīties, tur tikai bauda. Taču ērkšķiem jābūt – caur tiem var tikt uz cita ceļa un turpināt kustību tālāk. Ja nesanāk kas viens, varbūt vajag pamēģināt savādāk vai pavisam ko citu? Atceries, kas Tev patika bērnībā, pajautā par to saviem vecākiem – varbūt tur slēpjas Tavs patiesais aicinājums?! ”

Savukārt I.Boķis, vadoties pēc savas ilgās dzīves pieredzes piebilst: Veiksmes pamatā liels procents ir nejaušībai un apstākļu sakritībai. Protams, arī gribasspēkam jābūt un spējai uzdrīkstēties! Un tomēr, daudz kas notiek neizskaidrojami – vienkārši saslēdzas viss apkārtējais tā, kā vajag! Un vēl – dzīvē viss izdodas tad, ja neatlaidīgi turpina kāpt, pat ja piemeklējušas iesākumā kādas neveiksmes. Tās vajag aizmirst un turpināt iet uz priekšu! Vadoties pēc sava izvirzītā mērķa, jāizkopj arī nepieciešamās īpašības – tas būs papildus garants, ka izdosies iecerētais!”

Nākamā Valmieras novada fonda Jauniešu ideju laboratorijas tikšanas ar Latvijā zināmiem cilvēkiem būs jau pēc 2 nedēļām. Aicinām sekot līdzi informācijai: http://jilvalmiera.wordpress.com/

Fotogalerija no pasākuma 

Foto: Valmieras pilsētas pašvaldība

Anita Zušmane
sabiedrisko attiecību speciāliste
Valmieras pilsētas pašvaldībā

20.03.2012

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031