Kultūras ziņas

Cēsu novada kultūras projektu konkursā ir atbalstīts 24 kultūras projekti, kopumā šo projektu realizācijai piešķirot 6000 Ls līdzfinansējumu no Cēsu novada pašvaldības budžeta.

Jau ziņots, ka šogad līdzīgi kā pagājušajā gadā Cēsu kultūras projektu konkurss guva lielu atsaucību, un kopumā tika iesniegti 36 projektu pieteikumi, pieprasot līdzfinansējumu vairāk kā 19 020 Ls, kas vairāk kā 3 reizes pārsniedza konkursa budžetu.

Projektus vērtēja pašvaldības aģentūras „Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs” apstiprināta komisija, kuras sastāvā bija Cēsu novada domes Izglītības, kultūras un sporta komisijas pārstāvis Imants Timermanis, mākslinieks Eero Rass, Vaives tautas nama vadītāja Kardrija Mičule, Cēsu Izstāžu nama vadītāja Nata Livonska un Cēsu kultūras centra vadītājas pienākumu izpildītāja Laimdota Lapiņa. Projektu atbalstīšanas kritēriji bija projekta aktualitāte, oriģinalitāte, skaidri definēti mērķi, ieguldījums Cēsu novada kultūrvides attīstībā un projekta tāmes pamatotība, kā arī projektu rezultātu pieejamība plašai mērķauditorijai. Projektu konkursā tika atbalstītas tikai tās aktivitātes, kuru norise plānota Cēsu novadā.

Projektu konkursa vērtēšanas komisijas priekšsēdētāja, Cēsu kultūras centra nodaļas vadītāja Laimdota Lapiņa atzina, ka šogad iesniegtie projekti bija vērsti uz jau par tradīciju kļuvušu kultūras aktivitāšu saglabāšanu un attīstīšanu, gan arī jaunu iniciatīvu realizēšanu. Piedāvāto kultūras projektu spektrs bija ļoti plašs un ikviens no tiem – ļoti pārdomāts: „Žūrijas komisija projektu pieteikumus vērtēja ļoti stingri, pamatojoties uz projektu konkursa nolikumu un pieejamo finansējumu. Ikviens no šiem projektiem ir unikāls, tādēļ aicinājums tiem, kuru projekts netika atbalstīts, sazināties ar Cēsu Kultūras un Tūrisma centru, lai pārrunātu šo projektu turpmāko virzību un realizācijas iespējas ar Cēsu Kultūras un Tūrisma centra rīcībā esošo resursu palīdzību.”

Projektu konkursā tika atbalstītas visdažādāko jomu ieceres – deju kolektīvu un koru koncertprogrammas, mūzikas skolas audzēkņu koncerti, tradicionālās kultūras pasākumi un vietējās vēstures apzināšanas projekti.  

Konkursa rezultāti ir publicēti Cēsu mājas lapas www.cesis.lv sadaļā „Kultūra/Projektu konkurss”.


Informāciju sagatavoja:
Daiga Janševska
Cēsu Kultūras un Tūrisma centra
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr. 641 22922
e- pasts: daiga.jansevska PIE cesis PUNKTS lv">daiga.jansevska PIE cesis PUNKTS lv
www.cesis.lv

 

16.03.2012

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031