Kultūras ziņas

No 2. līdz 4.martam Lietuvas galvaspilsētā Viļņā norisinājās starptautisks tūrisma gadatirgus „Vivattur 2012”, kurā Valmieras pilsētas un apkārtnes tūrisma piedāvājumu prezentēja arī Valmieras pilsētas pašvaldības pārstāvji. Ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstu, Latvijas Tūrisma attīstības valsts aģentūras kopīgi organizētajā Latvijas stendā pavisam piedalījās 11 pašvaldību un komersantu pārstāvji, tostarp arī Valmieras pilsētas pašvaldība.

Statistika par izstādes apmeklējumu tiek vēl apkopota, taču zināms, ka pagājušajā gadā izstādi apmeklēja 16 tūkstoši interesentu un tūrisma nozares profesionāļi. „Jāatzīst, ka interese par Latvijas un Valmieras tūrisma piedāvājumu bija liela. Daudzi no lietuviešiem sarunā atzina, ka jau vairākus gadus regulāri dodas atpūsties uz Latviju un uz izstādi ieradušies, lai iepazītos ar jaunumiem tūrisma piedāvājumā, atklājot vietas, kurās vēl nav viesojušies. Īpaši bija manāma interese par atpūtu dabā, aktīvo tūrismu, kā arī samērā daudz Valmieras stendā interesējās par piedāvājumiem grupu ekskursijām – ar prieku jāatzīst, ka Valmieras pusē ir ļoti daudzveidīgs tūrisma piedāvājums, tāpēc ikvienam interesentam varējām ieteikt ko atbilstošu viņa vēlmēm,” stāsta Anita Zušmane, Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste.

Ar novērojumiem izstādes norises laikā stāsta arī Ilze Liepa, Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas vadītājas vietniece: „Apmeklētāji bija pārsteigti, ka bijām sarūpējuši visu informāciju lietuviešu valodā – gan Valmieras un apkārtnes tūrisma kartes, gan arī Gaujas nacionālā parka un Vidzemes kartes. Jāsaka gan, ka daļa izstādes apmeklētāju jau kādreiz bija ceļojuši pa Vidzemi, tāpēc viņus vairāk interesēja viss jaunais un vēl neredzētais. Varēja manīt, ka lietuvieši iecienījuši arī aktīvo atpūtu – liela interese bija par laivošanas iespējām un velomaršrutiem mūsu pusē. Izstādi apmeklēja arī tūrisma profesionāļi, tostarp tūrisma operatori, kuri, plānojot braucienus pa Baltijas valstīm, interesējās par iespējām nolīgt vietējos gidus,, kā arī par iespējamiem ekskursiju galamērķiem. Īpaši liela interese tika izrādīta par Valmiermuižas alusdarītavu. Skolēnu ekskursijām ieteicām sporta un atpūtas kompleksa „Avoti” piedāvājumu – ja lietuvieši tiks atvilināti uz kaut vienu no mūsu tūrisma objektiem, tie noteikti apskatīs pa ceļam vēl kaut ko!”

Anita Zušmane
Valmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas
sabiedrisko attiecību speciāliste
Mob.tel.: 29454752

07.03.2012

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031