Kultūras ziņas

Lai uzlabotu apmeklētājiem pieejamās informācijas kvalitāti par Cēsu pilsētu un Cēsu pils kompleksu, Cēsu Kultūras un tūrisma centrs piedāvā iespēju apgūt gidu kursus e-vidē, aģentūra LETA noskaidroja Cēsu pašvaldībā.

E-apmācības kurss balstās uz individuālu darbu ar katru dalībnieku, izmantojot e-pasta komunikāciju. Kursi ilgs līdz maijam, un kopumā dalībniekiem elektroniski tiks nosūtīti materiālu apkopojumi par 10 tēmām, tai skaitā Livonijas ordeņa Cēsu pils vēsturi un pils arheoloģisko izpēti, Brīvības cīņām un Latvijas karoga vēsturi.

Būs iespēja apgūt tēmu par Cēsu Vēstures un mākslas muzeja jauno, pastāvīgo ekspozīciju "Cēsis - Latvijas vēstures simbols", kura apmeklētājiem tiks atvērta šā gada vasarā.

Par katru tēmu tiks veikts zināšanu pārbaudes tests, un kursu noslēgumā katram dalībniekam būs rakstiski jāizstrādā ekskursijas stāstījums par Cēsu pils kompleksu.

Ekskursijas Cēsu pils kompleksā var vadīt tikai tie tūrisma gidi, kuri apmeklējuši e-apmācības kursus un ieguvuši ekskursiju vadītāja apliecību. Pārējiem, ierodoties Cēsu pils kompleksā, nepieciešams iegādāties ekskursijas vadīšanas atļauju.

Uz kursiem aicināti profesionālie gidi, kuri sadarbojas ar Latvijas tūrisma firmām un vada ekskursijas Cēsīs, kā arī citi interesenti, kuri labprāt papildinātu zināšanas par Cēsu pilsētas vēsturi un vadītu ekskursijas Cēsu pils kompleksā.

Pēc veiksmīgas kursu nosacījumu izpildes, uz trim gadiem tiks piešķirta apliecība "Ekskursiju vadītājs Cēsu pils kompleksā". Labākajiem kursu beidzējiem tiek piedāvāta iespēja strādāt Cēsu pils kompleksā par gidiem, iepriekš nokārtojot eksāmenu-ekskursijas vadīšanu Cēsu viduslaiku pilī klātienē.

Pieteikties kursiem var līdz šā gada 5.martam.

Šādi kursi Cēsīs organizēti arī iepriekšējos gados.


Kristīne Meistere LETA
23.02.2012
Copyright © LETA
24.02.2012

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031