Kultūras ziņas

No 10.līdz 12.februārim Rīgā norisinājās 19. starptautiskā tūrismaizstāde-gadatirgus “Balttour 2012”, un tajā pirmo reizi vietējiem tūristiem un izstādes viesiem kā atpūtas un ceļojuma galamērķis tika prezentēts Gaujas nacionālais parks.

Aktīvajā un košajā stendā profesionāļiem un citiem interesentiem tika piedāvāta jaunā Gaujas nacionālā parka tūrisma karte gan latviešu, gan krievu valodā. Tāpat stenda bija pieejama informācija par katru no parka administratīvajām teritorijām.

TAVA direktors Armands Slokenbergs

„Sešu Vidzemes pašvaldību iniciatīva kopīgi popularizēt Gaujas NP kā vienu no plašākajiem tūrisma galamērķiem, protams, ir apsveicama. Gribētos novēlēt, lai šī iniciatīva vainagotos ar saturīgu un kvalitatīvu tūrisma produktu radīšanu. Gaujas Nacionālais parks nav tūrisma produkts, arī sešas pašvaldības ne. Tūrisma produkts ir pavisam kas cits, tas ir jārada. Lai veicas!”

Jau ziņots, ka 7.februārī sešas pašvaldības, Amatas, Cēsu, Līgatnes, Siguldas, Pārgaujas un Valmieras, kā arī Dabas aizsardzības pārvalde parakstīja vienošanos par ilgtermiņa sadarbību tūrisma nozarē un Gaujas nacionālā parka teritorijas kā tūrisma galamērķa attīstību.  Sadarbojoties minēto pašvaldību tūrisma speciālistiem un SIA „GNP informācijas centrs”, jau ir tapis jauns tūristu ceļvedis par Gaujas NP, kas tiks prezentēts izstādes apmeklētājiem. Tāpat būs iespēja iegūt informāciju par atpūtas un izklaides iespējām konkrētā administratīvā teritorijā.

 Gaujas NP ir viens no senākajiem un atpazīstamākajiem Latvijas tūrisma galamērķiem, ko gadā apmeklē vairāk nekā miljons tūristu. Tomēr, lai parka teritorijā palielinātu tūristu uzturēšanās laiku un pilnvērtīgi izmantot tā potenciālu, starptautiskajos tirgos nepieciešams kopīgi popularizēt šo daudzveidīgo tūrisma piedāvājumu, vienlīdzīgi akcentējot ne tikai pilsētas, bet arī lauku teritorijas. 

Jāpiebilst, ka kopumā Gaujas nacionālais parks šajā gadā tiks prezentēts 12 starptautiskās izstādēs.




Inese Pabērza
Valmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas vadītāja
Mob. tel.:26418755

15.02.2012

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031