Kultūras ziņas

Pagājušajā nedēļas nogalē, 10. - 12. februārī, izstāžu centrā Ķīpsalā norisinājās starptautiskā tūrisma izstāde “Balttour 2012”. Izstādē kopīgā stendā ar Valmieru un tās apkārtējiem novadiem (“Valmiera+”) piedalījās arī Kocēnu novada domes pārstāvji – lauku konsultante un teritorijas plānotāja - un Kocēnu novada tūrisma uzņēmēji – uzņēmums “Dabas spēks” un z/s “Silkalni”.

Šogad Valmieras un tās apkārtnes tūrisma piedāvājumi tika prezentēti ar devīzi “Izgaršo Valmieru!”, tādējādi popularizējot jaunos kulinārā tūrisma ceļvežus “Izsmalcinātam baudījumam”, “Lauku labumi” un “Gardēža laboratorijas”. 

“Valmiera +” stenda apmeklētājiem bija iespēja ne tikai iepazīties ar jaunajiem maršrutiem Valmierā un tās apkārtējos novados, bet arī izbaudīt daļu no Kocēnu novadā gatavotajiem lauku labumiem, piemēram, Rubenes uzņēmumu produkciju - “Dabas spēks” sagatavotos riekstu un sēkliņu maisījumus un “Metimne” dzērvenes pūdercukurā, kā arī Vaidavas pagasta z/s “Silkalni” tēju smaržīgo aromātu, kas ievākta Gaujas Nacionālā parka teritorijā.

Izstādes apmeklētājiem bija iespēja piedalīties viktorīnā un pārbaudīt savas zināšanas, atbildot uz jautājumiem par Valmieras apkārtni. Pareizo atbilžu autori saņēma vērtīgas balvas, tajā skaitā arī Vaidavas keramikas darbnīcas “Rebeka” māla izstrādājumus. Jāpiebilst, ka gan “Dabas spēks”, gan z/s “Silkalni”, gan uzņēmums “Rebeka” visa gada garumā interesentus aicina ciemos un piedāvā lielisku iespēju iepazīties ar savu produktu gatavošanas procesu, produktu īpašībām un izmantošanas iespējām, kā arī gatavās produkcijas degustāciju un iegādi.

Vairāki stenda apmeklētāji izrādīja interesi par aktīvā tūrisma iespējām un velomaršrutiem Valmieras apkārtnē, kā arī par tūrisma iespējām ģimenēm ar bērniem. Tāpat kā “Valmiera+” stenda sauklis saistīts ar piedāvājumu gardēžiem, tāpat arī vairākos citos novados aktuālākie piedāvājumi bija saistīti ar lauku labumu baudīšanu.

Izstādes ietvaros tika paziņoti arī balvas “Gada cilvēks tūrisma nozarē 2011” laureāti septiņās kategorijās. Titulu “Gada cilvēks tūrismā 2011” absolūtajā klasē ieguva Vidzemes augstskolas lektors Andris Klepers, kurš pazīstams arī kā Valmieras un apkārtnes tūrisma stratēģijas konsultants.

Kocēnu novada dome izsaka pateicību Kocēnu novada uzņēmējiem par dalību izstādē “Balttour 2012” un aicina arī nākošgad prezentēt gan savus tūrisma piedāvājumus, gan Kocēnu novadu, piedaloties izstādē “Balttour 2013”.

Starptautiskā tūrisma izstāde – gadatirgus “Balttour 2012” šogad norisinājās 19.reizi un tā ir viena no tūrisma nozares gada svarīgākajiem notikumiem, kas tradicionāli atklāj jaunā gada tūrisma sezonu.


Informāciju sagatavoja:
Inga Megne
Teritorijas plānotāja
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07685
E-pasts: inga.megne PIE kocenunovads PUNKTS lv
www.kocenunovads.lv

13.02.2012

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031