Kultūras ziņas

Rudens lapu košumā ir Valmieras novada fonda dāvana savai pilsētai – aizrautīgiem un ideju bagātiem cilvēkiem, dāsniem ziedotājiem, ikkatram valmierietim. Jauniešu pašiniciatīvas roksimfoniskā orķestra “Kazanovas orķestris” spilgto un pilnasinīgo skanējumu varējām baudīt jau pērnajā rudenī un, atceroties to gandarījumu, ko sniedza koncerts, orķestri ar pavisam jaunu koncertprogrammu uz Valmieru vedam atkal. Pateicoties mecenātiem, jau svētdien, 23. oktobrī, plkst. 17:00 pašā Valmieras sirdī – Valmieras Kultūras centra lielajā zālē – šo muzikālo piedzīvojumu varēsim baudīt tikai par viena lata ziedojumu.  

Pērn koncertā Valmieras Biznesa un inovāciju inkubatorā “Kazanovas orķestris” valmieriešus iepazīstināja ar neparastu simfoniskā orķestra skanējumu, bet šoreiz sola pārsteigt ar daudzpusību. No roka un klasiskās mūzikas mijiedarbības līdz karstasinīgajam argentīniešu tango un smalkiem arfas stīgu pieskārieniem. Koncertprogrammā gaidāmi vairāki jauninājumi – klausītāji dzirdēs unikālu Astora Piacollas argentīniešu ritmu bagātā skaņdarba “Libertango” aranžiju divām klavierēm un orķestrim.

 

“Pāris vakaros mūsu idejas un sapņi pārtop koncertprogrammā,” apgalvo “Kazanovas orķestra” vijolniece Undīne Cercina, raksturojot Antonio Vivaldi koncertcikla “Gadalaiki” izpildījumu. Cikla daļās un citos skaņdarbos mīsies elektriskās ģitāras ekspresijas ar mierinošām arfas un flautas skaņām.

Repertuārā iekļauts ne tikai rokgrupas “System Of A Down” skaņdarbs, bet arī pilnīgs pretstats – disko variants Frenkie Valli dziesmai “Can’t Take My Eyes Off of You”. Neizpaliks arī tādas vērtības kā Imanta Kalniņa, “Queen”, “Līvu”, J. S. Baha daiļrade, mūzika no kinofilmas “Karību jūras pirāti” un citām.

Koncerta apmeklētājiem būs iespēja “baudīt patiešām brīvu mūziku – mākslu, kuru neierobežo augstu skolu akadēmiskā precizitāte un dārgu koncertzāļu vīzdegunīgā publika,” rekomendē pastāvīgie “Kazanovas orķestra” koncertu apmeklētāji.

Koncertu Valmierai dāvina Valmieras novada fonds sadarbībā ar mākslas galeriju “Laipa”. Tā norisi atbalsta Valmieras Kultūras centrs, Valmieras pašvaldība, Uzņēmēju konsultatīvā padome un Valmieras Pārgaujas ģimnāzija. Papildu informācija par pasākumu atrodama Valmieras novada fonda mājas lapā www.vnf.lv.

 

Informāciju sagatavoja:
Guna Dātava, Vidzemes Augstskolas studente

 

 

Papildu informācija:
Zane Ābelīte-Medne, VNF sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 20258200, 64281792; e-pasts: vnf PIE vnf PUNKTS lv">vnf PIE vnf PUNKTS lv
http://www.vnf.lv

 

20.10.2011

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031