Kultūras ziņas

Sestdien, 16. jūlijā, Valmierā, Kauguros, Dikļos, Ķoņos un Kocēnos norisināsies „Vidzemes amatierteātru ceļojums”, kurā ar iestudētām izrādēm piedalīsies amatierteātri no Bauskas novada Vecsaules, Ērgļu novada, Jaunpiebalgas, Madonas novada Sarkaņu pagasta, Smiltenes un Rūjienas.

 

 Valmieras Kultūras centra kultūras darba organizatore Skaidrīte Āboltiņa: „Valmieras Kultūras centram ir senas sadarbības tradīcijas ar amatierteātriem bijušajā Valmieras rajonā, tādēļ nolēmām veidot sadarbību arī ar Vidzemes amatierteātriem, lai dažādotu kultūras norises Vidzemē un dotu iespēju amatierteātriem tajās piedalīties. Skatītāji varēs vērot formas un satura ziņā interesantas un kvalitatīvas izrādes, kas paredzētas spēlēšanai brīvā dabā”.

 16. jūlijā plkst. 12.00 Valmierā, Pilsdrupu estrādē pasākumu ar A. Bankas izrādi „Visi radi kopā” (rež. Aina Damroze) atklās Jaunpiebalgas kultūras nama amatierteātris „Triksteri”, savukārt plkst. 14.00 turpat varēs noskatīties M. Zīles „Trīs košas dāmas” (rež. Gunta Siliņa) Bauskas novada Vecsaules amatieru teātra izpildījumā. Plkst. 16.00 būs skatāma muzikāla izrāde ar dziedāšanu un dancošanu „Draudzes bazārs” pēc Ā.Alunāna darba motīviem (rež. Terēzija Kaimiņa). Plkst. 18.00 tiks uzvesta H. Paukša „Piedod, Bokačo, ja vari!” (rež. Gunta Apele) Madonas novada Sarkaņu pagasta tautas nama amatieru teātra „Piņģerots” izpildījumā.

 16. jūlijā vairākas izrādes būs skatāmas arī apkārtējos novados:

  • plkst. 16.00 Kocēnu pagasta estrādē būs skatāma H. Paukša „Piedod, Bokačo, ja vari!” (rež. Gunta Apele) Madonas novada Sarkaņu pagasta tautas nama amatieru teātra „Piņģerots” izpildījumā.
  • plkst. 17.00 Kauguru pagasta estrādē Bauskas novada Vecsaules amatieru teātris uzvedīs M. Zīles „Trīs košas dāmas”.
  • plkst. 18.00 Dikļu estrādē Jaunpiebalgas kultūras nama amatierteātris „Triksteri” uzvedīs A. Bankas „Visi radi kopā”.
  • Atpūtas kompleksā „Ķoņu dzirnavas” varēs noskatīties G.Kadelberga „Melnais traips” (rež. Aīda Vasiļjeva) Rūjienas kultūras nama amatieru teātra izpildījumā.

Valmieras Kultūras centra projektu vadītāja Solveiga Boicova pastāstīja, ka „Vidzemes amatierteātru ceļojums” noslēgsies ar kopīgu improvizētu pasākumu „Oda teātrim” Neikenkalniņā, kur katrs teātris uzvedīs izrāžu fragmentus un dziedās dziesmas. Dikļos iepriekš minētajiem teātriem ar dziesmām un dejām no izrādes „Jaunsaimnieka līgava” pievienosies Smiltenes Tautas teātris, kā arī Rūjienas teātra aktieri. Vakara noslēgumā turpat notiks arī amatierteātru sadraudzības vakars un balle.

Pasākuma norisi finansiāli atbalsta Vidzemes plānošanas reģions un Valsts Kultūrkapitāla fonds.

 

Informāciju sagatavoja:

Līga Tarbuna

Valmieras pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Mob. tel.: 28382051

11.07.2011

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031