Kultūras ziņas

Lai veiktu kvalitatīvu informācijas atlasi un virzīšanu Latvijas Tūrisma portālā un nozares speciālistiem ārvalstīs, TAVA ir uzsākusi potenciālo 2012.gada enkurpasākumu (TOP Events list 2012) informācijas apzināšanu. Enkurpasākumu saraksts drukātā un elektroniskā formātā tiks izplatīts žurnālistiem un tūrisma operatoriem, starptautisko izstāžu laikā, kā arī prezentēts nozares profesionāļiem darbsemināra „Baltic Connecting 20111” laikā.

 

Aicinām iesniegt savus priekšlikumus un īsu motivācijas aprakstu par Jūsu novadā plānotajiem 2012.gada pasākumiem, kas varētu pretendēt uz enkurpasākumu statusu. No katra reģiona tiek sagaidīts vismaz viens enkurpasākums katru mēnesi. Līdz 2011.gada 27.jūnijam ir nepieciešama informācija par pasākuma datumu, norises vietu un pirmavota interneta adresi, kur atrodama katra konkrētā pasākuma informācija angļu, krievu, vācu vai citās svešvalodās. Ja informācija svešvalodās vispār nav pieejama, pasākums nevar tikt iekļauts enkurpasākumu sarakstā.

Gala lēmumu par katra konkrētā notikuma iekļaušanu tūrisma nozares enkurpasākumu sarakstā pieņems darba grupa, ko pārstāv TAVA, RTAB, Kultūras ministrija, Ārlietu ministrija, Rīgas Domes Kultūras departaments un Latvijas Institūts.

Lai pasākums kvalificētos par 2012.gada enkurpasākumu ir noteikti sekojoši kritēriji pēc kuriem tiks atlasīti pasākumi:

  • Unikalitāte & Publicāte
  • Pasākums tiek vērtēts pēc vienreizīguma gan reģiona, gan Eiropas kontektā, kā arī publicātes. Piemēram, Līgo svētki visā Latvijā vai „Go Blonde” pasākumkiem piemīt vienreizīgums un oriģinalitāte, kas var kalpot kā piesaistes elements tūristam.
  • Komerciālais potenciāls
  • Tiek ņemts vērā vai pasākumam piemīt komerciālais potenciāls. Proti, vai notikuma ietvaros ir plānots nakšņojums, dalībnieku skaits,  gūt papildus ienākumus, piem., no biļetēm, suvenīriem un citiem maksājumiem.
  • Tūrista līdzdalība/iesaiste
  • Tiek ņemts vērā tūrista iesaistes moments.  Kā piemērs var kalpot seno amatu festivāli vai aktīvās atpūtas pasākumi  (piem. Nordea maratons).
  • Valodas specifika
  • Tiek ņemts vērā vai pasākums var pārvarēt valodas zināšanu nepieciešamības barjeru, vai informācija no pirmavota interneta vidē ir pieejama svešvalodās. 
  • Atbilstība tūrisma tēlam „Best enjoyed slowly”.

Pasākums tiks vērtēts pēc minētajiem atlases kritērijiem. Katram pasākumam tiks piešķirts attiecīgo punktu skaits skalā no 1-5 (1- neatbilst; 5- atbilst pilnībā). Maksimālie vērtējuma punkti ir sekojoši: 

Kritērijs

Max. vērtējums

Unikalitāte

5

Komerciāls

5

Līdzdalība, iesaiste

4

Valodas specifika

4

Atbilstība tūrisma tēlam 

4

Pasākuma nozīmība tiks vērtēta atbilstoši iegūto punktu summai. Par enkurpasākumu notikums kvalificēsies tad, ja tas iegūs vismaz 18 punktus atbilstoši šiem pasākumu atlases kritērijiem.

Visu iesūtīto pasākumu informācija, arī to, kas nekvalificēsies enkurpasākumu sarakstam, tiks publicēta Latvijas tūrisma portālāwww.latvia.travel. Nākošā gada pasākumi, par kuriem konkrētas informācijas vēl nav, taču ir zināms, ka tādi tiek plānoti, tiks publicēti tūrisma portālā, ja informācija tiks saņemta vismaz 6 nedēļas pirms pasākuma norises datuma.

Informāciju par pasākumiem un jautājumus lūdzam sūtīt uz e-pastu ina.mikelsone PIE vidzeme PUNKTS lv, Mob.: +371 29289487

20.06.2011

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031