Kultūras ziņas

Lai akcentētu, ka Eiropas iedzīvotājus vieno stingrs pamats - kopīgas vērtības, ar kuru palīdzību varam būvēt kopīgo nākotni, 23. un 24. jūlijā Valmierā notiks starptautisks festivāls „Eiropas iela".


Festivāls iecerēts kā sabiedrību konsolidējošs pasākums kā vietējā, tā valsts un Eiropas līmenī. Pasākuma organizēšanā apvienojušās dažādas institūcijas - gan valsts, gan pašvaldības, gan nevalstiskā sektora un uzņēmēju pārstāvji. Festivālā „Eiropas iela" dažādos līmeņos un veidos tiks pārstāvētas visas ES valstis. Festivāla laikā dalībvalstu pārstāvji ne tikai vairāk iepazīs viens otru, bet arī varēs veidot kontaktus ilgtermiņā sadarbībai nākotnē, radīt jaunas idejas un rast ierosmes.

Par festivālu 24. jūlijā. Starptautiskais festivāls „Eiropas iela" Valmierā notiks ar dažādu ES valstu pārstāvju piedalīšanos vai cita veida pārstāvniecību. Piemēram, Igauniju, Lietuvu, Slovākiju pārstāvēs tautas deju kolektīvi, Ungāriju un Vāciju - amatnieki, Portugāli un Spāniju - mākslas izstādes, Franciju - filmas. Pasākuma dalībniekiem būs iespēja kompaktā, atraktīvā veidā visas dienas laikā prezentēt sevi un savu valsti.

23. jūlijā notiks starptautiska konference „Create" - „Kultūras organizāciju sadarbības modeļi un kultūrpolitikas plānošanas procesi".

Par konferenci 23. jūlijā. Konference notiks Valmieras Novadpētniecības muzejā. Konferences dalībnieki tiks iepazīstināti ar globāliem un lokāliem izaicinājumiem ES kultūrpolitikā, kā arī lems par kultūras organizāciju sadarbības tīkla „Eiropas kultūras identitātes" sadarbības principiem un to ieviešanas mehānismu, administratīvās un organizatoriskās struktūras izveidi un 2011. gada darba plānu. Kultūras organizāciju sadarbības tīkls „Eiropas kultūras identitātes" (EKI, ECI - angļu val.) dibināts 2007. gada 27. novembrī Valmierā pēc Vidzemes kultūras un mākslas biedrības „Haritas" iniciatīvas. Sadarbības tīkla mērķis - veicināt sadarbību starp kultūras organizācijām dažādās valstīs, lai radītu jaunu sociālu kultūras projektu un iniciatīvu veidošanu. Iesaistoties kultūras organizāciju sadarbības tīklā, organizācijas izveidos konkrētu starptautiskās sadarbības modeli.

Divu gadu ciklā notiks:
1. gadā - konference kādā no EKI dalībvalstīm,
2. gadā - festivāls „Eiropas kultūras iela" notiks konferences laikā izvēlētajā EKI dalībvalstī.

Konferencē aicinām piedalīties potenciālo sadarbības tīkla dalībvalstu organizāciju vadītājus.

Iesaistoties kultūras organizāciju sadarbības tīklā, organizācijas izveidos konkrētu starptautiskās sadarbības modeli kopēju starptautisku projektu realizēšanai, informācijas apmaiņai, sociālekonomisko procesu veicināšanai valstī.

Potenciālajiem dalībniekiem būtu jāizvērtē savas iespējas kvalitatīvi iesaistīties sadarbības tīklā EKI, uzņemoties atbildību rīkot savā valstī EKI konferenci vai festivālu „Eiropas iela" un tas jāpamato pieteikuma anketā. Optimālais dalībnieku skaits no vienas valsts - 2 līdz 4 dalībnieki. Organizatori sedz dalībnieku uzturēšanās izmaksas (naktsmītnes, pusdienas). Ceļa izdevumi jāsedz pašiem..

Vairāk informācijas par iespējām iesaistīties sadarbības tīklā un piedalīties festivālā „Eiropas iela" var iegūt, rakstot uz e-pastu: > biedriba.haritas PIE gmail PUNKTS com Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu vai telefoniski, zvanot 28395899 ; 23328846

Festivāla programma

21.07.2010

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031