Kultūras jaunumi

Šā gada 22. oktobrī, Lubānā viesojās Cesvaines novada amatiermākslas kolektīvi ar koncertu „Iepazīsim kaimiņus – Cesvaines novadu”. Šis ir jauns pasākums, kas šogad notika pirmo reizi – ierastā muzicējošo pašvaldību vadītāju saieta vietā, kas 2015. gada oktobrī izskanēja pēdējo reizi.

Šajā koncertā piedalījās 120 dalībnieki no 7 Cesvaines novada amatiermākslas kolektīvem. Skatītājus priecēja: jauktais koris, „Cesvaine”, kuri pārsteidza skatītājus ar kuplo dalībnieku skaitu un skanīgajām balsīm (diriģente Ija Voiniča), senioru koris „Virši”, kuri par sevi saka „Kamēr vēl nav gadi 100, tikmēr mēs dziedāsim” (diriģente Antra Āboltiņa), dāmu deju grupa „Kamenes”, kura uzstājās skaistos tērpos un raitos deju ritmos (vadītāja Marika Šķēle), folkloras kopa „Krauklēnieši”, kuri dziesmas izdziedājā citādākos ritmos (vadītāja Baiba Putniņa), Cesvaines Tautas teātris skatītājiem nodemonstrēja nelielu ainiņu, lai iepazīstinātu ar sevi un gaidītu uzaicinājumu no lubāniešiem – nospēlēt kādu izrādi Lubānā (režisore Alda Alberte), jauniešu deju kolektīvs izvēlējās nedejot tradicionālās tautiskās dejas, bet sevi pārādīja nedaudz no citas puses un skatītājus pārsteidza ar Mežoņu deju (vadītājs Jānis Šķēle), Cesvaines pūtēju orķestris priecēja visus ar skanīgām un skaistām melodijām (diriģents Oļģerts Ozols).

Pirms koncerta viesiem bija iespēja aplūkot Cesvaines Kultūras nama mākslas studijas darbu izstādi, kas priecēja ar skaistām un krāšņām gleznām. Koncerts „Iepazīsim kaimiņus – Cesvaines novadu” aizsāka jaunu tradīciju, kuru turpināsim arī nākošajos gados – aicinot un iepazīstot citus Lubānas novada kaimiņus.

Koncerts iesākās ar Cesvaines pūtēju orķestri, kam sekoja neliela filmiņa par Cesvaines novadu. Pasākumu vadīja aktīvie cesvainieši Marika un Jānis Sķēles, kuru saknes un jaunības gadi iezīmējas Lubānas novadā.

Vēlamies teikt lielu paldies par atsaukšanos un piedalīšanos pirmajā šāda veida koncertā. Paldies visiem dalībniekiem, kolektīvu vadītājiem, Cesvaines kultūras namam, Cesvaines novada pašvaldībai – visiem, kuri ieradās un nodrošināja šī pasākuma norisi.

 

Informāciju sagatavoja:

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Renāte Čačka

Lubānas novada pašvaldība

t. 28389333, e-pasts: admin PIE lubana PUNKTS lv, renate.cacka PIE lubana PUNKTS lv

26.10.2016

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031