Kultūras jaunumi

Rokfilmu festivāls, kas šogad noritēs 26.-28. augustā, ir klāt ar unikālu alternatīvo mūziku un kino apvienojošu programmu 3 dienu garumā, festivāla apmeklētājiem ļaujot nedēļas nogali pavadīt īstā „filmu Vudstokā”. No klasiskā roka saknēm līdz mežonīgam punk un ainaviskam folk metal, Rokfilmu festivāls piedāvās visiem, kam sirdī brīvība, aizraujošas filmas par un ap rokmūziku, kā arī filmu saturam īpaši piemeklētu pašmāju grupu koncertus.

Par festivāla muzikālo programmu rūpēsies grupas The Pink Elephant, Green Novice, Židrūns, KISS of the DOLLS un Fonoplāns. Iesildīšanas koncerti notiks pirms filmām, kā arī plašāki koncerti starp filmām Tirgus paviljonā un sestdienas Afterparty mākslas telpā Mala. Brīvais mikrofons uz āra skatuves Rožu laukumā plānots visu 27.augustu. Aicināts piedalīties jebkurš, kam sirdī mājo roks un muzikāls eksperiments – interesenti var sūtīt pieteikumu uz e-pastu info PIE rockfilmfestival PUNKTS lv, norādot apvienības sastāvu, iecerētā priekšnesuma un iecerētā eksperimenta aprakstu, atbildīgās personas kontaktinformāciju. Visa festivāla laikā apmeklētāji tiks aicināti pievērsties plašam aktivitāšu lokam, sākot ar rokfilmu žanra klasikas vērošanu, beidzot ar pamatīgu ugāru Latvijas alternatīvās mūzikas grandu pavadībā plaša programmā visām gaumēm 3 dienu garumā, kas noslēdzas ar āra kinoseansiem Rožu laukumā un afterparty līdz rītam.

Papildus seansiem un koncertiem, festivālā būs:

  • Pazīstamu roka mūziķu jam sesijas ar Latvijas Nacionālā Simfoniskā Orķestra dalībniekiem.
  • Neaizmirstamas divas naktis telšu pilsētiņā pašā Cēsu centrā – vecajā futbola stadionā un kopējas vēlās brokastis (brančs) visiem pasākuma apmeklētājiem Malā.
  • Latvijas mūzikas video zelta fonds, kā arī seminārs un darbnīca par mūzikas klipu radīšanu un grupu vizuālās identitātes pilnveidi disku vāciņos, logo un plakātos.

Pozitīvi festivālu novērtējis pazīstamais mūzikas žurnālists Uldis Rudaks. Arī viņš piekrīt, ka Cēsis ir īstā vieta, kur notikt šādam festivālam: „Rokfilmu festivāls tev ir burtiski paradīze, ja mīli rokmūziku un kaut kādu iemeslu dēļ arī kino. Brīnos, kā nevienam nebija ienācis prātā kaut ko tādu noorganizēt jau senāk. Un Cēsis - jā - tā ir ideāla vieta, kur tam notikt arī turpmāk.”

 

Vairāk informācijas:

www.rockfilmfestival.lv

 

16.08.2016

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031