Kultūras jaunumi

Līdz 25. augustam biedrības, nodibinājumi un reliģiskās organizācijas Alūksnes novada pašvaldībā var iesniegt savus sabiedriski nozīmīgos projektus, lai pretendētu uz pašvaldības līdzfinansējumu. Iesniegtos pieteikumus pašvaldība izskatīs septembrī.

Saskaņā ar saistošajiem noteikumiem Nr.32/2012 “Par Alūksnes novada pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu sabiedriski nozīmīgiem projektiem”, pašvaldība var līdzfinansēt biedrību, nodibinājumu un reliģisko organizāciju sabiedriski nozīmīgas aktivitātes.

Pašvaldības līdzfinansējums tiek paredzēts sabiedriski nozīmīgu projektu realizēšanai Alūksnes novadā šādās piecās jomās - izglītība, kultūra un māksla, sports, sociālā joma un veselība, kā arī vide.

Pretendēt uz līdzfinansējuma saņemšanu var organizācijas, kas reģistrētas Biedrību un nodibinājumu reģistrā vai Reliģisko organizāciju reģistrā, un kuru projekts tiks realizēts Alūksnes novadā.

Pašvaldības līdzfinansējums vienam pretendentam gadījumā, ja projektam tiek piesaistīts Eiropas Savienības vai citu fondu un nodibinājumu finansējums, ir 10% no projekta kopējās tāmes, pārējiem projektiem – ne vairāk kā 50% no kopējās tāmes.

Līdzfinansējumu pašvaldība nepiešķir projektiem, kas neatbilst saistošajos noteikumos paredzētajam mērķim,   pretendentu uzturēšanas (darbības) izmaksu segšanai, nekustamā īpašuma iegādei, būvdarbiem, remontiem privātīpašumā (izņemot vides sakārtošanu objektiem, kuru īpašnieki nodrošina to publisku pieejamību), pabalstiem, dāvanām, balvām, ziediem vai citiem maksājumiem privātpersonām, aktivitātēm, kuru mērķis vai rezultāts ir gūt peļņu, politiskiem vai militāriem pasākumiem, mītiņiem, gājieniem, protesta akcijām, jau notikušu  projektu vai pasākumu apmaksai,             projektiem, kuri jau tiek atbalstīti citā pašvaldības izsludinātā konkursā, projektiem, kuros nav paredzēts pašu ieguldījums vai cits piesaistīts finansējums, saviesīgiem pasākumiem, kā arī projektiem, kuru mērķis nav vērsts uz paliekošu rezultātu.

Pieteikuma dokumentus līdz 25. augustam var iesniegt personīgi vai nosūtot pa pastu (pasta zīmogs – 25. augusts) Alūksnes novada pašvaldībai Dārza ielā 11, Alūksnē, Alūksnes novadā. Tie sastāv no pieteikuma veidlapas, tāmes un Ministru kabineta  2014. gada 17. jūnija noteikumu Nr. 313 “Noteikumi par de minimis atbalsta uzskaites un piešķiršanas kārtību un uzskaites veidlapu paraugiem” 1. pielikuma “Uzskaites veidlapa par saņemto de minimis atbalstu” veidlapas”.

Pašvaldības saistošie noteikumi, kas regulē līdzfinansējuma piešķiršanu sabiedriski nozīmīgiem projektiem, un tajos iekļautās projekta finansējuma pieteikuma un tāmes veidlapas pieejamas www.aluksne.lv sadaļas “Normatīvie akti un dokumenti” apakšsadaļā “Pašvaldības saistošie noteikumi”.

 

Informāciju sagatavoja:

Evita APLOKA,

Alūksnes novada pašvaldības

sabiedrisko attiecību speciāliste

tālrunis: 64381502; 26646749

evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv

www.aluksne.lv

08.08.2016

Notikumi

«Jūlijs 2024»
POTCPSSv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031